$
חברה וסביבה

המהפכה הפמיניסטית לא הגיעה לכאן: הערים המסוכנות בעולם לנשים

בקהיר נשים מתקשות ללכת ברחוב מבלי לספוג הטרדות מילוליות ופיזיות, בקראצ'י שבפקיסטן המשטרה מעלימה עין ממעשי אונס ובקינשאסה שבקונגו לנשים אין גישה להשכלה או אדמה. ואילו ערים נמצאות בצד השני של הדירוג?

שירות כלכליסט 21:2918.10.17
קהיר, בירת מצרים, היא העיר הגדולה המסוכנת ביותר לנשים, בעוד שלונדון הוכתרה כעיר הבטוחה ביותר, כך על פי סקר בינלאומי שערכו בעמותת תומפסון רויטרס, שבדק מה מצבן של נשים בערים המונות מעל 10 מיליון תושבים.

 

בסקר השתתפו 380 מומחים בנושאים הקשורים לנשים מ-19 ערים גדולות ברחבי העולם, וכלל שאלות כמו באיזה אופן נשים מוגנות מפני אלימות מינית ומתרבות פוגענית והאם יש להן גישה לטיפולים רפואיים, חינוך והשכלה פיננסית. המומחים כללו אנשי סיוע, אקדמאים, עובדי מערכת הבריאות, קובעי מדיניות ופרשנים חברתיים.

 

קהיר, אחת הערים המאוכלסות ביותר בעולם הערבי, זכתה כאמור לתוצאות הגרועות ביותר. פעילות בארגוני נשים בקהיר הסבירו כי מסורות עתיקות הן שאחראיות לאפליה ועל הקשיים. "מצרים היא מדינה שמרנית, וקשה לנקוט בצעדים מתקדמים קיצוניים בכל הקשור לנשים וחוקים הקשורים לנשים", אמרה אומאימה אבו באקר, ממייסדות ארגון נשים וזיכרון בקהיר. "כל מה שקשור לעיר קשה לנשים. הנשים מתקשות בכל התחומים, אפילו כשהן הולכות ברחוב הן סופגות הטרדות, בין אם מילוליות או אפילו פיזיות", הוסיפה העיתונאית שאהירה עמין.

 

אחרי קהיר דורגו קראצ'י בפקיסטן, קינסאשה בקונגו וניו דלהי ההודית. ניו דלהי עלתה לכותרות ב-2012 בעקבות אונס אכזרי של בחורה באוטובוס, שהצית גל מחאות. מאז התגברה המודעות הציבורית לזכויות נשים. "הצעדים שננקטו עד כה מבורכים, אך הם לא מספיקים", הזהירה עורכת הדין רישי קנט הפעילה בארגון התומך בקרבנות אונס. "האנסים פועלים כי הם יודעים שלא ייתפסו. לכן חשוב לחזק את המשטרה ואת בתי המשפט שיחקרו, יתבעו וירשיעו כראוי את האשמים".

 

קינסאשה בקונגו, שדורגה שלישית, נחשבת לעיר הגרועה ביותר מבחינת הגישה להשכלה, בעלות על אדמות וקבלת שירותים פיננסיים עבור נשים.

 

לימה, בירת פרו דורגה כעיר החמישית הגרועה ביותר לנשים, בעיקר בשל גישה לקויה למערכת הבריאות. הפלות אינן חוקיות בפרו, אלא אם נשקפת סכנת חיים לאם או לתינוק. כתוצאה מכך שיעור ההריונות בקרב נערות גבוה.

 

מנגד, לונדון נבחרה לעיר הידידותית ביותר לנשים. היא זכתה בבכורה הודות למערכת הבריאות שלה ומגוון ההזדמנויות הכלכליות העומדות בפני נשים. אך גם בעיר הבטוחה ביותר לנשים יש עוד מקום לשיפור. "ההתקדמות שלנו כעיר אינה מהירה מספיק", הודה ראש העיר סאדיק חאן. "עלינו להכפיל את המאמצים שלנו כדי להסיר את כל המכשולים שעומדים בפני ההצלחה של נשים".

 

אחרי לונדון מדורגות טוקיו, שנחשבת לבטוחה ביותר מבחינת אלימות מינית וכן פריז. לעומת זאת, ניו יורק הסתפקה רק במקום ה-13 מבין 19 הערים שנבדקו, 3 מקומות מעל למוסקבה שנבחרה במקום ה-16 (כלומר העיר הרביעית הבטוחה ביותר).

 

הפגנה נגד היחס לנשים במדינה בקהיר. במקום הראשון ברשימת הערים המסוכנות לתיירות הפגנה נגד היחס לנשים במדינה בקהיר. במקום הראשון ברשימת הערים המסוכנות לתיירות צילום: רויטרס

 

 

קראצ'י, פקיסטן. במקום השני ברשימה המפוקפקת קראצ'י, פקיסטן. במקום השני ברשימה המפוקפקת צילום: רויטרס

 

 

קינשסה, קונגו. הגרועה ביותר מבחינת גישה להשכלה, בעלות על אדמה ושירותים פיננסיים לנשים קינשסה, קונגו. הגרועה ביותר מבחינת גישה להשכלה, בעלות על אדמה ושירותים פיננסיים לנשים צילום: AFP
ניו דלהי. גל מחאות לאחר האונס האכזרי באוטובוס ניו דלהי. גל מחאות לאחר האונס האכזרי באוטובוס צילום: Mayank Austen Soofi /flickr

 

 

לימה, פרו. גישה לקויה למערכת הבריאות ואיסור על הפלות לימה, פרו. גישה לקויה למערכת הבריאות ואיסור על הפלות צילום: רויטרס

 

 

 

מקסיקו סיטי, מקסיקו מקסיקו סיטי, מקסיקו צילום: AFP

 

 

דאקה, בנגלדש דאקה, בנגלדש צילום: רויטרס

 

 

לגוס, ניגריה לגוס, ניגריה צילום: chika oduah

 

 

ג'קרטה, אינדונזיה ג'קרטה, אינדונזיה צילום: Getty

 

 

איסטנבול, טורקיה. במקום ה-10 ברשימת הערים הלא בטוחות לנשים איסטנבול, טורקיה. במקום ה-10 ברשימת הערים הלא בטוחות לנשים צילום: רויטרס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x