$
המזרח התיכון

האו"ם העביר לפחות 18 מיליון דולר למקורבים לנשיא סוריה אסד ב־2016

הארגון העביר את הכספים לחברות בבעלות מקורבים לבשאר אל־אסד, שנמצאות ברשימות השחורות של ארה"ב והאיחוד האירופי. כ־750 אלף דולר הועברו לארגון צדקה שמנהלת אשת הנשיא

בלומברג 20:3601.08.17

האו"ם שילם לפחות 18 מיליון דולר בשנה שעברה לחברות שמנוהלות על ידי מקורבים לנשיא סוריה בשאר אל־אסד, חלקן נמצאות ברשימות השחורות של ארה"ב והאיחוד האירופי.

 

 

 

לפי דו"ח ההוצאות השנתי של האו"ם ל־2016 שהתפרסם ביוני אנשי המטה של הארגון הוציא כ־9.5 מיליון דולר במלון ארבע העונות בדמשק, שנמצא בבעלות משותפת עם משרד התיירות הסורי. בנוסף, חוזים בתחום הטלקומוניקציה והביטחון הוענקו למקורבים לאסד, בהם גם ראמי מחלוף, בן דודו של הנשיא.

 

 

הנשיא בשאר אל-אסד הנשיא בשאר אל-אסד צילום: בלומברג

 

ההתקשרויות הכספיות עם בני בריתו של אסד מעוררות ביקורת נרחבת על אוזלת ידו של האו"ם בסוריה, שם גבתה מלחמת האזרחים המשתוללת זה שש שנים את חייהם של לפחות 400 אלף איש.

 

לפי נתוני הדו"ח, האו"ם הוציא 140 מיליון דולר על סחורות ושירותים בסוריה בשנה שחלפה. לסיריטל, מפעילת הסלולר ששייכת למחלוף, שילמו שלושה גופים שונים של האו"ם ובהם סוכנות הפליטים UNHCR וארגון הסיוע ההומניטארי לילדים יוניסף 164.3 אלף דולר. סוכנות אחרת, אונר"א, שילמה 105,043 דולר לקאסיון, חברת אבטחה הנמצאת בבעלות מחלוף. בן דודו של אסד הוא אחד מאנשי העסקים העשירים ביותר בסוריה, והוא נמצא ברשימה השחורה של משרד האוצר הפדרלי של ארה"ב מאז 2008. קאסיון מצוינת באופן ספציפי ברשימה השחורה של רשות המודיעין הפיננסי (OFAC) של משרד האוצר האמריקאי מאז דצמבר האחרון.

 

 

 

מקורב נוסף שקיבל כספים מהאו"ם הוא מוחמד חאמשו, שנמצא ברשימת הסנקציות של ארה"ב מאז 2011 וברשימה השחורה של האיחוד האירופי מאז 2015. חברת ההשקעות של חאמשו, יופיטר אינבסטמנט, זכתה בשני מכרזים להשכרת שטחי משרדים ודיור בשווי 1.5 מיליון דולר עבור כוחות שמירת השלום של האו"ם בגבול הסורי ברמת הגולן. לארגון שמורה אופציה להרחיב את השטחים המושכרים ששווים הכולל מוערך ב־7.7 מיליון דולר.

 

מפני שהאו"ם מנהל רשימה שחורה משלו, הוא לא מחויב לסנקציות שמטילות מדינות החברות בו או גושים אזוריים כמו האיחוד האירופי. עם זאת, בכירים באו"ם הצביעו על הקושי לפעול שלא בחסות הממשלה במדינות כמו סוריה. "אנחנו עובדים באופן מקומי, ובמקומות רבים הכלכלה המקומית נמצאת בבעלות ממשלתית או מוגבלת באפשרויות", אמר דובר האו"ם סטפן דוז'ריק. באשר להוצאת הארגון במלון ארבע העונות, שנמצא בבעלות משותפת עם הנסיך המיליארדר הסעודי אלוואליד בן טלאל אמר כי "זה המקום היחיד בדמשק שניתן היה לפנותו מטעמים בטחוניים".

 

בספטמבר שעבר הגישו 73 עמותות וארגוני צדקה לא ממשלתיים תלונה לאו"ם, לפיה סיוע מזון מועבר באופן לא מידתי לאזורים שנמצאים בשליטת המשטר הסורי. אחד הארגונים המקומיים שמנהל משלוחי מזון הוא הקרן הסורית לפיתוח, שמנהלת אסמא אל־אסד, רעייתו של הנשיא. הקרן קיבלה אשתקד 751,129 דולר ממשרד האו"ם לשיתוף פעולה בעניינים הומניטאריים.

 

 

 

בתוך כך, הודיע אתמול (ב') ארגון הצדקה שמנהל השחקן ג'ורג' קלוני כי יפתח שבעה בתי ספר ציבוריים עבור ילדי פליטים סורים. בתי הספר יוקמו בשיתוף פעולה עם גוגל, HP ויוניסף ויספקו חינוך ליותר מ־3,000 ילדי פליטים שנמצאים כיום בלבנון. הקרן התחייבה להשקיע יותר מ־2 מיליון דולר בחינוך לילדי הפליטים. ג'ורג' קלוני ואשתו אמל הקימו את קרן קלוני לצדק בשנה שעברה במטרה לקדם שוויון בקהילות ובמערכות המשפט בעולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x