השף מישל רו ג'וניור: "אנגליה של פוסט ברקזיט יכולה להצליח"
רו ג'וניור, מהשפים החשובים בבריטניה, אמר ל-CNBC כי למרות שרצה בהישארותה באיחוד האירופי, הוא אינו חושש מהניתוק: " זה ייקח אולי שנתיים או שלוש, אבל בריטניה תשוב להיות חזקה"
- דירוג המסעדות הטובות בעולם ל-2015: אל סלר דה קאן רוקה חוזרת למקום הראשון
- בתיאבון, ולא בזול: 12 המסעדות היוקרתיות בעולם
- מהן מסעדות הטובות ביותר בניו יורק ב-2014
מישל רו ג'וניור הוא בנו של השף אלברט רו ואחיינו של השף מישל רו, שניים מהשפים החשובים בעולם. שני האחים הקימו יחד את מסעדת Le Gavroche, הראשונה בבריטניה שזכתה ל-3 כוכבי מישלן. המסעדה קיבלה את הכוכב השלישי ב-1982 אך איבדה אותו ב-1993, ומאז היא מחזיקה ב-2 כוכבים. המסעדה השנייה שהקימו באנגליה, ה-Waterside Inn, קיבלה את הכוכב השלישי ב-1985, ובשנת 2010 הפכה למסעדה הראשונה מחוץ לצרפת המחזיקה ב-3 כוכבי מישלן 25 שנה.
מישל רו ג'וניור המשיך בדרכו של אביו והוא השף הראשי היום ב-Le Gavroche. בראיון ל-CNBC הוא אומר כי מבחינתו, היה נכון להישאר באיחוד האירופי. "בבוקר שאחרי משאל העם הייתי מאד עצוב מהתוצאה, הצבעתי על הישארות, מאד רציתי שבריטניה תמשיך להיות חלק מאירופה".
למרות זאת", אומר רו, "על אף שהצבעתי להישאר, אני מאמין שגם אנגליה של פוסט ברקזיט יכולה להצליח. זה ייקח אולי שנתיים או שלוש אבל נגיע לזה. בריטניה תשוב להיות חזקה, אולי אפילו יותר מכפי שהיה קודם".
עוד אמר רו כי הוא שואב עידוד מחילופי ההנהגה, ובראשם החלפתו של ראש הממשלה שהתפטר דיוויד קמרון בתרזה מיי ובשרים החדשים שמונו. "ההחלפות שבוצעו הן לטובה, הממשלה הנוכחית היא חזקה עם האנשים הנכונים במקומות הנכונים".