ראש ממשלת יוון: התנאים לחילוץ הם "הפתעה לא רצויה ולא רציונאלית"
אלכסיס ציפרס מתכוון לדרישות הנושים - קרן המטבע, האיחוד האירופי והבנק האירופי המרכזי - לרפורמה במערכת הפנסיה והעלאת המע"מ. עם זאת הוא אמר: "אני בטוח שאנחנו קרובים מאי פעם להסכם"
- בורסות אירופה ננעלו בירידות על רקע אי תשלום החוב מצד יוון לקרן המטבע
- ראש ממשלת יוון מתעקש: "הצעת הנושים לא יכולה להוות בסיס להסכם"
- דרמה באירופה: יוון מבקשת לדחות את תשלומי החוב שלה ל-30 ביוני
בדיון חירום שנערך בבית הנבחרים ביום שישי ובו עדכן ציפרס את המחוקקים במצב השיחות, הוא שב והדגיש את ההתנגדות שלו לתנאים מרכזיים שדורשים הנושים, ביניהם רפורמה במערכת הפנסיה והעלאת המע"מ. "הממשלה היוונית לא מתכוונת להתקפל בפני דרישות לא רציונאליות", הכריז ציפרס. לדבריו, ההצעה שהועברה אליו ביום רביעי מייצגת "רגע גרוע לאירופה". אולם הוא הוסיף "אני בטוח כעת שאנחנו קרובים מאי פעם להסכם".
הנושים הבינלאומיים, המורכבים מקרן המטבע הבינלאומית, האיחוד האירופי והבנק האירופי המרכזי, מתעקשים כי יוון חייבת לבצע את האמצעים הללו לפני שתוכל לקבל את התשלום הבא בחבילת החילוץ. ציפרס העביר אף את ההתנגדות שלו ישירות לבכירים באיחוד האירופי בפגישה שקיים איתם ביום רביעי בבריסל. עם זאת, יוון זקוקה לכספי החילוץ על מנת להימנע מחדלות פירעון על הלוואות. המדינה חייבת לשלם חזרה החודש קרוב ל-1.6 מיליארד יורו (1.8 מיליארד דולר) בהלוואות שקיבלה מקרן המטבע. ביום חמישי הודיעה יוון כי תעביר את כל הכספים עד סוף החודש, ולא בארבעה תשלומים נפרדים, כפי שנקבע במקור.
סקר שפורסם ביום שישי ביוון מצא ש-74% מהיוונים מעוניינים להישאר בגוש היורו. מעבר לכך, 47% אינם מסכימים עם האופן שבו הממשלה מנהלת את המשא ומתן מול האירופים בעוד ש-39% תומכים בה.