$
כלכלה ומדיניות

סין בודקת חשד להלבנת כספים בבנק אוף צ'יינה

תחקיר בסין חושף לכאורה שירות שמציע הבנק, המסייע לסינים לקחת חלק בתכנית השקעות במדינות אחרות בסכומים הגבוהים מהמגבלה השנתית

שירות כלכליסט 21:5711.07.14
הבנק המרכזי בסין בודק האשמות ששודרו בערוץ הטלוויזיה הממשלתי לפיהם בנק אוף צ'יינה, הבנק הרביעי בגודלו במדינה, מלבין כספים מחוץ למדינה עבור הלקוחות, כך מדווחת סוכנות החדשות הממשלתית שינואה.

 

בבייג'ינג אמנם מפקחים מקרוב אחר תנועות ההון, כולל הגבלת העברות מט"ח על ידי אנשים פרטיים ל-50 אלף דולר בשנה, אך סינים עשירים, ביניהם פקידי ממשלה מושחתים, מצליחים להבריח את הכספים מחוץ למדינה לרכישת נדל"ן ונכסים אחרים.

 

ערוץ הטלוויזיה הסיני CCTV שידר ביום רביעי תחקיר על שירות שמציע הבנק, שנקרא You Hui Tong, ונועד לסייע לסינים לקחת חלק בתכנית השקעות במדינות אחרות בסכומים הגבוהים מהמגבלה השנתית.

 

האם הבנק ידע על התוכנית? (צילום ארכיון) האם הבנק ידע על התוכנית? (צילום ארכיון) צילום: בלומברג

 

בתחקיר ציטטו כמה מקורות בבנק, שטענו כי מדובר בתכנית סודית מכיוון שאינה חוקית. בבנק הכחישו מאז את הטענות. כעת מדווחת סוכנות החדשות שינואה כי הבנק המרכזי החליט לחקור את הנושא. "הבחנו בדיווחים בתקשורת על עסקי יואן חוצי גבולות של בנק מסחרי, ואנחנו פועלים לאישור העובדות הקשורות", אמר לשינואה מקור בבנק המרכזי. אולם, ההכרזה הזו של הבנק המרכזי לא ציינה במפורש את זהות הבנק המדובר, וכן לא נאמר במפורש כי נפתחת חקירה.

מבנק אוף צ'יינה נמסר כי השירות הוא חלק ממאמצי הממשלה לפתוח את שוקי ההון ולהגביר את הפופולאריות הבינלאומית של היואן. כמו כן, לטענתם סניפים של בנקים אחרים מציעים שירות דומה.

 

תכניות השקעה במדינות אחרות שמעניקות אזרחות למחזיקי דרכון סיני בתמורה להשקעה משמעותית, הולכות וצוברות תאוצה בקרב עשירי סין ובכירים בממשלה. אולם בסין פועלים נגד בכירים שהמשפחות שלהם ניצלו את התכניות כדי להגר. לפי דו"ח של הבנק המרכזי מ-2008, מאז אמצע שנות ה-90, מספר מוערך של בין 16 אלף ל-18 אלף בכירים במפלגה הקומוניסטית, אנשי עסקים, מנכ"לים ואחרים "נעלמו" מסין ולקחו עימם 800 מיליארד יואן (133 מיליארד דולר).

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x