$
כלכלה ומדיניות

ישראל עלתה 3 מקומות במדד התחרותיות של כלכלות העולם למקום 24

עפ" סקר של הפורום הכלכלי העולמי, ארה"ב ירדה למקום רביעי במדד. שוויץ נותרה בראש הדירוג וסין עלתה למקום 27. את היזנוק המרשים ביותר עשתה בשנה האחרונה כלכלת סעודיה, שזינקה מהמקום ה-28 אשתקד למקום ה-21 השנה

סוכנויות הידיעות 08:3909.09.10

ישראל עלתה שלושה מקומות במדד התחרותיות של כלכלות העולם והיא ניצבת השנה במקום ה-24 בדרוג של 139 המדינות, כשהיא מקדימה מדינות כמו סין, ספרד, איטליה, צ'כיה ואירלנד. אשתקד ניצבה ישראל במקום ה-27 בסקר התחרותיות השנתי, אותו עורך הפורם הכלכלי העולמי (פורום דאבוס).

 

את

היזנוק המרשים ביותר עשתה בשנה האחרונה כלכלת סעודיה, שזינקה בסקר התחרותיות העולמי, מהמקום ה-28 אשתקד למקום ה-21 השנה.

 

לעומת זאת, הגירעונות הגדולים והמערכת הפיננסית המוחלשת פגעו בתחרותיות של ארה"ב בכלכלה העולמית, והיא ירדה מהמקום השני לרביעי בסקר, אחרי שוויץ, שוודיה וסינגפור. סין דורגה במקום ה-27.

 

המחקר משווה בין המדינות על בסיס מדדים סטטיסטיים וסקר שנערך בקרב בעלי עסקים. היזמים בארה"ב ציינו כי הגישה לאשראי ואת הפיקוח הממשלתי הם חששותיהם העיקריים.

 

עם זאת, החוב הממשלתי והתחזית הכלכלית הכללית למדינה הם שהורידו את ארה"ב בדירוג, אמרה איירין מיה, כלכלנית ראשית בפורום שמארגן מפגש שנתי של מנהיגי העולם בדאבוס שבשוויץ.

 

"לארה"ב יתרונות רבים, אך היציבות המאקרו-כלכלית הייתה בעיה עוד קודם, והמשבר הכלכלי החריף אותה", אמרה מיה. "החוב הממשלתי השפיע על התחרותיות במדינה בכך שהגביל את יכולתה להגיב למשברים או להשקיע בתשתיות ובתחומים נוספים כדי להגביר את הפריון העתידי. ייתכן שהחוב אף יוביל להעלאת שיעורי הריבית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x