$
ספורט ישראלי

ושוב הוכח: בלי קהל אין כדורגל מקצועני

המשחק אמש בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א הוכיח שאין כדורגל מקצועני בלי קהל ולכן צריך לעבוד קשה כדי להביא קהל למשחק. אחרי זה יגיעו הספונסרים וזכויות השידור

אוריאל דסקל 11:2722.10.13

אופ"א מאוד שמחה מה"אפקט של הפייר פליי הפיננסי". בדו"ח השנתי שלה, היא הראתה ש-700 הקבוצות מהליגות הראשונות ברחבי אירופה הורידו את ההפסדים שלהן ב-2012 ב-600 מיליון יורו ל-1.066 מיליארד יורו.  

 

שחקני בית"ר חוגגים עם האוהדים. המשחק היה מעניין רק בגלל חשיבותו לקהל האוהדים שחקני בית"ר חוגגים עם האוהדים. המשחק היה מעניין רק בגלל חשיבותו לקהל האוהדים צילום: אורן אהרוני

 

הקבוצות שבזכותן ההפסדים צומצמו היו 237 הקבוצות שהשתתפו בתחרויות של אופ"א (ליגת אירופה וליגת האלופות). הקבוצות, שבאופן טבעי הן הגדולות בכל מדינה, גלגלו 54% מסך ההכנסות של הכדורגל האירופי (שעמדו על 14.1 מיליארד יורו). זה אומר ש-237 מועדונים הכניסו יותר מ-463 מועדונים אחרים. בנוסף, הצמיחה בהכנסותיהן של 237 הקבוצות עמדה על 6.9% והגידול במשכורות עמד על 6.5% - כך שזו הפעם הראשונה מזה שנים שההכנסות צמחו בקצב גדול יותר מאשר המשכורות. 237 הקבוצות היו בעלות תקציב של 7.7 מיליארד יורו כך שהרווח התפעולי שלהן עמד על כ-400 מיליון יורו – כלומר 463 הקבוצות האחרות הפסידו הרבה מאוד כדי לייצר הפסד כולל של יותר מ-1 מיליארד יורו.

 

בממוצע, הטלוויזיה תרמה 25% להכנסות של 237 המועדונים שהיו בתחרויות האירופאיות. הספונסרים תרמו 24% מכרטיסים וימי משחק 20%. השאר מאופ"א (11%), שוק העברות ופעילויות מסחריות אחרות.  באיטליה 48% מההכנסות מיוחסות לטלוויזיה, בצרפת 47%, באנגליה 43% ובטורקיה 42%. עבור רוב המועדונים האירופאים, במיוחד אלו שאינם במתחרים בתחרויות של אופ"א, רוב ההכנסות מיוחסות לאוהדים ולקשר שלהם עם האוהדים.

 

בישראל זה בולט במיוחד. 30% מההכנסות המקומיות הטבעיות מיוחסות אך ורק למכירת כרטיסים. זה יותר מהטלוויזיה (20%) ומנותני חסויות (24%).

 

ההכנסות מהקהל בישראל נובעות בעיקר מהצלחת הקבוצה. מעטות הקבוצות שמצליחות להביא קהל בלי הצלחה על המגרש. אבל אתמול ראינו מה זה כוח של קהל שמגיע למרות חוסר ההצלחה של הקבוצה. בגלל סיבות כאלו ואחרות, המשחק בין בית"ר ירושלים להפועל תל אביב, שתי קבוצות בינוניות להחריד, הפך לחם ביותר. זה הוביל לקהל של כ-30 אלף איש בטדי ולרייטינג ממוצע של 14.1% ופיק צפייה של 18.6%. עדיין לא "האח הגדול" אבל נתונים הרבה יותר טובים מהשנים האחרונות.

 

זה מראה כי קבוצות, במיוחד שאינן משחקות באירופה, חייבות - פשוט חייבות את הקהל שלהן כדי להתמודד עם הקבוצות שכן מגיעות לאירופה.

 

המשחק אמש בין בית"ר ירושלים להפועל תל אביב גם הוכיח את אותה קלישאה חבוטה: בלי אוהדים, אין כדורגל. המשחק הפך לאירוע לא בגלל איכות השידור (מדהים איך שיורם ארבל ודני נוימן לא מעייפים אחד את השני) או איכות הכדורגל (בינוני במיטבו) אלא בגלל תצוגת הקהלים וחשיבות המשחק לקהל האוהדים. זה הוכיח בפעם המיליון שאין כדורגל מקצועני בלי קהל ולכן צריך לעשות לעבוד קשה כדי להביא קהל למגרשים. אחרי זה יגיעו הספונסרים וזכויות השידור.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x