$
נדל

חוכרי קרליבך לחולדאי: 2025 כבר כאן

קבוצת חוכרים בתל אביב, שחוזיהם מסתיימים בעוד 13 שנה, החליטו ללמוד מניסיונם המר של חוכרים ביגאל אלון, ופנו לעירייה בניסיון לקדם פרויקט התחדשות ברחוב קרליבך. "חשש מקיפאון מוחלט בכל האזור"

קבוצת חוכרי קרקעות ברחוב קרליבך בתל אביב, שחוזיהם עתידים להסתיים ב־2025, החליטו להקדים תרופה למכה ופנו לעירייה בניסיון לקדם ברחוב פרויקט התחדשות עירונית. הסיבה להתעוררות המוקדמת של החוכרים היא הניסיון המר של חוכרי קרקעות אחרים שחוזיהם הסתיימו בשנה שעברה, ושמצויים כיום במאבק נגד העירייה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי הקבוצה קיימה פגישה עם מנהל אגף הנכסים בעיריית תל אביב אלי לוי, וניסתה לשכנע אותו כי קידום ההתחדשות העירונית ברחוב יועיל לא רק לחוכרים אלא גם לעירייה ולתושבים.

 

לדברי עו"ד ענת בירן, המייצגת את קבוצת החוכרים, מדובר בחוזי החכירה ברחוב קרליבך וכן ברחוב החשמונאים, שניתנו לתקופה של 75 שנה ללא אופציה להארכתם. "המשמעות היא שמרגע שהחוזים יסתיימו, באופן עקרוני החוכרים ייאלצו לפנות את הנכס", הסבירה בירן. "רצינו להתחיל לטפל בזה מכיוון שחלק מהחוכרים מעוניינים לשדרג את נכסיהם, אבל אין לכך כל כדאיות כלכלית אם אינם יודעים מה מתכננת העירייה לרחובות האלה בעתיד".

 

בנייני משרדים ברחוב קרליבך בתל אביב בנייני משרדים ברחוב קרליבך בתל אביב צילום: עמית שעל

 

קבוצת החוכרים הגיעה לעירייה עם כמה הצעות. הקבוצה נעזרה באדריכל ברק ציפור, והציעה לקדם במתחם תוכנית עיבוי או תמ"א 38. הצעה נוספת היא שהחוכרים ירכשו זכויות בנייה מבניינים לשימור ויקדמו בנייה על המבנים החדשים, שתשמש למשרדים ומגורים.

 

אמנם חוזי החכירה בקרליבך יפוגו בעוד 13 שנה, אך ניתן להבין מדוע החוכרים החלו לטפל בעניינם כבר עכשיו. בכל הנוגע לחידוש חוזי החכירה שפגו בשנה שעברה הפגינה העירייה, בראשות רון חולדאי, יד קשה. מדובר בחוזים במתחמים אנילביץ', יגאל אלון, ביצרון, נחלת יצחק ומונטיפיורי, שנחתמו ב־1960 ופגו באוגוסט 2010. עם סיום החוזים דרשה העירייה מהחוכרים כ־91% מערך הקרקע עבור חידושם לעוד 49 שנה, אחרת יפונו. החוכרים התרעמו על הסכום שדורשת העירייה שהוא כמעט שווה ערך, לטענתם, לרכישת הקרקע במחירה המלא. החוכרים התארגנו בכמה קבוצות ופנו לבית המשפט, והסוגיה טרם הוכרעה.

 

מצבם של החוכרים בקרליבך אף גרוע יותר, מכיוון שבחוזיהם לא ניתנה אופציה להארכתם. לדברי עו"ד בירן, "אנחנו מודעים למצב ולא פנינו לעירייה בטענות אלא בהצעה. אנחנו חושבים שיש חשיבות לקדם את הנושא עם העירייה, אחרת יהיה קיפאון מוחלט בכל האזור הזה עד 2025. לאף אחד אין סיבה להשקיע בנכס שהוא יודע שיילקח ממנו בעוד כמה שנים". עם הגופים הגדולים שחוכרים שטחים מהעירייה בקרליבך נמנים גם חברת הביטוח מגדל וחברת המכוניות מאיר, יבואנית וולוו. מחברת מאיר לא התקבלה תגובה וממגדל נמסר: "מגדל לא קיבלה פנייה בעניין, ובאשר לנכסים שלה, היא אכן בוחנת את הדברים".

 

מעיריית תל אביב נמסר: "אנו רואים חשיבות רבה בהסדרה ובשיפוץ הבניינים בקרליבך והחשמונאים, לאור הפיתוח העתידי באזור. בימים אלה נבחן העניין על ידי גורמי העירייה הרלבנטיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x