$
נדל

הפאול הרומני של דורון ג'מצ'י

בכתב תביעה של 2.3 מיליון שקל שהוגש לביהמ"ש נטען ששחקן הכדורסל לשעבר, הקבלן רמי שבירו ושותפיהם שיווקו קרקעות להשקעה ברומניה, אך אף שהתובעים העבירו כסף - הקרקע לא נקנתה. הנתבעים: הטענות לא נכונות

הדס שפר 17:5118.07.11

שלושה ממפוני גוש קטיף שביקשו להשקיע את כספי הפיצויים ברכישת קרקעות ברומניה תובעים 2.3 מיליון שקל מהחברות אלדור ווינלנד וממנהליהן, בתואנה כי הקרקעות כלל לא נרכשו עבורם. עם הנתבעים נמנים שחקן מכבי תל אביב לשעבר בכדורסל דורון ג'מצ'י, הקבלן רמי שבירו ואשתו עו"ד רונית שבירו.

 

בתביעה שהוגשה לבית משפט השלום בתל אביב טוענים התובעים כי ג'מצי פנה אליהם ב־2008 והציע להם לרכוש דרכו קרקעות ברומניה עם הבטחה ל"רווחים גדולים ומהירים". לטענת התובעים, בפגישה הציג עצמו ג'מצ'י כ"איש עסקים אמין שאפשר לסמוך עליו". לפי כתב התביעה, ג'מצ'י השתמש בשמו של שבירו שהוא "קבלן עתיר פעלים וידוע בתחומו", כדי לשכנע את התובעים כי מדובר באנשים רציניים.

 

באמצעות עוה"ד ירון שפירא ואיתי רוזין ממשרד שפירא, רוזין ושות' מתארים התובעים כיצד שוכנעו להשקיע את כספם ואת מפח הנפש שספגו: "בניגוד למצגים שהוצגו, התברר לתובעים כי כספי השקעתם ירדו לטמיון וכי הם נשארו אך עם הסכם השקעה שאינו שווה את הנייר שעליו נכתב".

 

לפי כתב התביעה, אלדור נוסדה ברומניה לרכישת כ־1,000 דונם של קרקע חקלאית בכפר בוטורוגני, וכן לשינוי ייעוד הקרקע לבנייה למגורים ומסחר במטרה למכור אותה בהמשך. לטענת התובעים, הפרויקט שווק כבעל פוטנציאל תשואה ודאית על רקע חיבור הכפר לתשתיות ותכנון להעתקת שדה תעופה לאזור.

 

לפי כתב התביעה, עו"ד שבירו היתה אחראית על ההתקשרויות החוזיות של החברה עם המשקיעים. לטענת התובעים, בפגישה שנערכה במשרדי עו"ד שבירו הוסבר להם כי הם רוכשים קרקע במחיר של 3.2 יורו למ"ר, שמחירה בשוק באותה העת עמד על 6–8 יורו למ"ר.

 

לטענת התובעים, הם חתמו על הסכם הרכישה בפברואר־מרץ 2008. ההשקעה הוגדרה בהסכם כהלוואת בעלים, וכל אחד מרוכשי הקרקע קיבל מניות באלדור. כספי ההשקעה הועברו בחלקם לחשבון החברה ברומניה וחלקם לחשבונה של עו"ד שבירו בישראל. אלא שלטענת התובעים, לאחר העברת הכספים "נעלמו הנתבעים כאילו בלעה אותם האדמה. התובעים לא קיבלו עדכון על התקדמות הפרויקט, למרות כל מה שהוצג בפניהם כעובר לחתימה על הסכמי הרכישה". לטענתם, הם ניסו ליצור קשר בטלפונים ובמכתבים, אך הנתבעים התחמקו מהפניות.

 

"הנתבעים דאגו שלא לקיים ישיבות משקיעים, והישיבות שכן נקבעו בוטלו בתואנות שווא", נכתב בכתב התביעה. "הנתבעים הונו את התובעים והציגו בפניהם מצגי שווא, שלפיהם הקרקע המדוברת כבר נרכשה כביכול והחברה אף החלה בתהליך להשבחת הקרקע. בדיעבד התברר לתובעים כי החברה לא רק שלא החלה בהליך השבחת הקרקע, אלא כלל לא רכשה אותה".

 

לפי התביעה, הנתבעים הסתירו מפני התובעים את העובדה כי סיום רכישת הקרקע תלוי בגיוס מלוא הכספים הדרושים לחברה. עוד נטען כי בדיעבד התברר לתובעים כי מדובר בקרקע חקלאית באזור נידח ללא תשתיות, כאשר "אין באופק אף קמצוץ מהתכנונים שהוצגו בפניהם לגבי התפתחות האזור".

 

התובעים אף טוענים כי הנתבעים הטיחו האשמות אחד בשני, כאשר ג'מצ'י טען כי עו"ד שבירו מידרה אותו ומנעה ממנו מידע ונגישות למסמכים.

 

מעו"ד שבירו נמסר בתגובה: "זכויות התובעים בקרקע רשומות ברשויות ברומניה וכספי השקעתם מובטחים. מדובר בשלושה אנשים מתוך עשרות משקיעים שרכשו זכויות בקרקע באמצעות אלדור. מאחר שהמצב הכלכלי ברומניה אינו מאפשר עדיין מימוש רווחים, מנסים התובעים לקבל חזרה את השקעתם, לרבות בדרכים לא חוקיות. הטענות על אי־השלמת רכישת הקרקע והונאה הן חמורות, לא נכונות עובדתית וחסרות ביסוס משפטי. הנתבעים שוקלים תביעת דיבה ולשון הרע שתבוסס עם קבלת כתב התביעה. החברה תשיב לטענות בהליכים הראויים".

 

את תגובתו של ג'מצ'י לא היה ניתן להשיג עד מועד פרסום הידיעה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x