$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

סניפי רשת החשמל הסיטונאי יוסבו לרשת אבי סופר

השותפות בין סופר, ניופאן ואייל בן אליעזר ברשת החשמל מתפרקת. סופר יקבל על עצמו את חובות הרשת ומלוא הבעלות עליה תועבר אליו. לטענתו, הוא לא יסגור סניפים או יפטר עובדים, אך נראה שסניפי טבריה ונהריה המפסידים ייסגרו

אורנה יפת 09:0725.06.13

רשת החשמל הסיטונאי נסגרת, ול"כלכליסט" נודע כי בתוך שבועיים יוסבו עשרת סניפיה לסניפי רשת החשמל אבי סופר.

 

רשת החשמל הסיטונאי נמצאת בבעלות משותפת של אבי סופר, ניופאן שבבעלות צביקה גיור ואייל בן אליעזר המכהן גם כמנכ"ל הרשת - המחזיקים ב־33% מהמניות כל אחד. גיור ובן אליעזר ייצאו מהחברה כאשר, לדברי סופר, עבור העברת המניות אליו הוא ישלם סכום כולל של כ־500 אלף שקל בלבד. בתוך יומיים צפויים השותפים לחתום על העסקה, שבמסגרתה סופר ייקח על עצמו את כל חובות הרשת כלפי הספקים והלקוחות, המוערכים ב־10 מיליון שקל.

 

הסגירה היתה צפויה

 

סופר אישר את הידיעה ומסר ל"כלכליסט": "אני חתום על ערבויות אישיות לספקים ולבנקים אבל אני נשאר בענף הזה. אני נותן לשותפים פיצוי קטן, אבל זה בטל בשישים". לדבריו, "אני אעשה הערכה מחודשת של סניפי הרשת, אבל להערכתי לא אסגור סניפים וכל עשרת הסניפים יוסבו לאבי סופר. אבי סופר הוא מותג חזק יותר מחשמל סיטונאי".

 

סופר הוסיף כי הוא מתחייב שלקוחות החשמל הסיטונאי יקבלו את כל ההזמנות שביצעו מהרשת, וכי המהלך לא יכלול פיטורי עובדים: "כל הלקוחות יקבלו את כל המוצרים שהזמינו. אף אחד לא צריך לחשוש. כל ההזמנות עוברות לאבי סופר והלקוחות יקבלו את הסחורה. בנוסף, כל עובדי החשמל הסיטונאי יעברו לאבי סופר".

 

סניף של חשמל סיטונאי סניף של חשמל סיטונאי צילום: צביקה טישלר

 

עם זאת, למרות הצהרותיו של סופר, לא מן הנמנע כי לפחות שני סניפים של הרשת - בטבריה ובנהריה, הנחשבים לסניפים מפסידים - ייסגרו בקרוב.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני שבועיים, ניופאן ניסתה לחפש שותף שירכוש את חלקה ברשת או לחלופין יקנה את הסניפים המפסידים, וכבר אז ההערכות היו כי היחיד שעשוי לקחת את הרשת הוא סופר, שעבורו מדובר בהגדלה משמעותית של הרשת שלו - כ־5,000 מ"ר שטחי מסחר שיתווספו לרשת שמונה כיום כ־30 סניפים בגודל ממוצע של 60 מ"ר.

 

בענף החשמל לא הופתעו לשמוע על הסגירה הצפויה של הרשת. גורמים בענף אמרו כי זו היתה רק שאלה של זמן שהרשת תיקלע למצב הזה. "סגירת הרשת היא תוצאה של אסטרטגיה של מכירה לצרכן במחירים נמוכים ממחיר הקנייה של הקמעונאי", הסבירו בענף.

 

אבי סופר (מימין), אייל בן אליעזר וצביקה גיור אבי סופר (מימין), אייל בן אליעזר וצביקה גיור צילום: אוראל כהן

  

לטענת בכירים בענף, "יש יותר מדי רצפות מכירה בשוק החשמל. בכל מתחם של ביג יש חמישה סניפים של רשתות חשמל. בגרנד קניון החדש שנפתח בבאר שבע יש סניפים של א.ל.מ, טרקלין חשמל ומחסני חשמל. לא מפתיע שרשתות מתקשות לשרוד".

 

מחלוקות בין השותפים

 

יש גם מי שמסביר את כישלון החשמל הסיטונאי בניגודי אינטרסים של השותפים. "ניופאן נכנסה לשותפות הזו כדי לדחוף אליה מוצרי חשמל שהיא מייבאת, אייל בן אליעזר רצה משקיע שיכניס לו כסף, ואבי סופר רצה להגדיל את כוח הקנייה שלו מול הספקים. כשאין בסיס של אינטרס משותף, זה לא יכול לעבוד".

 

מעבר לניגודי האינטרסים, בין השותפים נגלעו גם חילוקי דעות על דרך הניהול. סופר וגיור חלקו על דרך הניהול של בן אליעזר, שכללה מבצעי מחיר עמוקים והשקעה מסיבית בפרסום, בעיקר משום שלא הניבה תוצאות והרשת לא הצליחה להגיע לרווחיות. ניופאן אף מינתה לאחרונה איש כספים מטעמה, יורם גבאי, שפיקח על ההתנהלות העסקית של הרשת.

 

רשת החשמל הסיטונאי נוסדה בידי בן אליעזר ואבי סופר ב־2004, וניופאן נכנסה כשותפה בה ב־2010 בתמורה לכ־8 מיליון שקל. הרשת מוצבה כרשת דיסקאונט ומונה עשרה סניפים המתפרסים על שטח ממוצע של 500 מ"ר וממוקמים במרכזי קניות של קבוצת ביג ובקניוני G של גזית גלוב. העובדים ברשת מועסקים בשתי משמרות ועובדים גם במוצאי שבת, מה שהעלה את הוצאות הרשת על שכר עבודה. לרשת היו גם הוצאות גדולות על פרסום ועל אחזקת מלאי גדול במחסנים, ועל כן היא התקשתה להרוויח בשוק החשמל התחרותי, שבו גם כך מרווחי הרווח אינם גבוהים במיוחד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x