פרשנות
אחרי צ'ק פוינט: מריוס נכט יתמקד בהשקעות בבריאות דיגיטלית ובמכשור רפואי
27 שנים אחרי שהיה בין מייסדי צ'ק פוינט - מריוס נכט משנה כיוון והוא בדרך להפוך לאדם המשפיע ביותר בתעשיית הביוטק בישראל. סביר להניח שחלק מהטכנולוגיות והטיפולים החדשניים בתחום הרפואי שיפותחו בקרוב בישראל, יהיו של החברות שנכט שותף בהקמתן
ההחלטה של מריוס נכט לעזוב את חברת צ׳ק פוינט - 27 שנים אחרי שייסד אותה ב-1993 יחד עם גיל שוויד ושלמה קרמר - היתה צפויה. היא משתלבת היטב עם החלטתו של נכט למכור את חלקו בבנק הדיגיטלי שייסד, לחברו ושותפו פרופ׳ אמנון שעשוע ממובילאיי.
- אחרי 27 שנה: מריוס נכט עוזב את צ'ק פוינט
- הקרן של משפחת נכט זורקת חבל הצלה לעובדים השקופים של תעשיית המוזיקה
- אמנון שעשוע רוכש את חלקו של מריוס נכט בבנק הדיגיטלי
בשנים האחרונות נכט החליט שהוא מתרכז יותר בתחומים שמעניינים אותו. ומה שמעניין אותו יותר מכל הוא להשקיע את הזמן שלו רק בפיתוחים שישפיעו על מצב האנושות ויעשו לה טוב. או במילים אחרות: העיקר הבריאות.
נכט הקים לפני מספר שנים את קרן אמון, בראשה עומד יאיר שינדל, שמשקיעה בחברות בתחומי הבריאות הדיגיטלית והמכשור הרפואי. הקרן, שנכט הוא המשקיע המרכזי בה, כבר גייסה למעלה ממיליארד דולר. היא מעורבת בעשרות חברות טכנולוגיה רפואית ונחשבת לאחת הקרנות המשפיעות בעולם בתחום.
לפני כשנה הקים נכט עם חברו למסלול ״תלפיות״, תא״ל במיל׳ אופיר שהם, לשעבר ראש מפא״ת, את קרן אקסון שמשקיעה בחברות טכנולוגיה שמקימים בוגרי מסלול תלפיות. הקרן הזו צפויה להתמקד בטכנולוגיות עתידניות כמו מיחשוב קוונטי.
לפני שלושה חודשים, כשמשבר הקורונה היה בשיאו ועל המסכים הופיעו התמונות הקשות מאיטליה על בתי חולים שנאלצים לבחור איזה חולים להנשים ועל אילו חולים לוותר בגלל מחסור במכונות הנשמה, גייס נכט את אנשי אחת החברות שלו - MDSG מרחובות - והורה להם לעזוב הכל ולהתרכז בפיתוח מהיר של מכונת הנשמה, למקרה שמספר המכונות בישראל לא יספיק.
קבוצת החוקרים, בראשותו של ד״ר בני רוסו, הצליחה לפתח 2 אבות טיפוס למכונות הללו תוך 3 שבועות. למזלנו, וכפי שקיווה נכט עצמו, הקורונה בישראל הראתה סימני דעיכה ולא היה צורך במעבר לייצור של המכונות. אנשי MDSG (ראשי תיבות: Must Do Something Good) חזרו למשימה השוטפת שלהם - פיתוחים וחדשנות בתחום הקרדיולוגיה.
משבר הקורונה חשף גם את פעילותה של קרן הפילנתרופיה המשפחתית שהקימה אשתו, עו״ד ענבר נכט, אשר עומדת בראשה.הקרן היתה מובילה בחודשים האחרונים ביוזמות חברתיות לטיפול באוכלוסיות שנפגעו ממשבר הקורונה. בין היתר היא הקימה מוקד ייעודי לטיפול בקשישים; יזמה מערך הסברה במגזר החרדי שהיה נפגע מרכזי מהמגפה; הפעילה מערך היסעים לבתי חולים עבור חולי סרטן בעת שהתחבורה הציבורית בישראל הושבתה; ובשבוע שעבר העניקה מילגות-קיום של 5,000 ש״ח ל-700 עובדים ״שקופים״ בתעשיית המוסיקה.
עכשיו, כשהוא משוחרר מהמעמסה של חברה ציבורית שנבחנת מדי רבעון על ידי האנליסטים של נאסד״ק, נכט יוכל להיות מרוכז במה שמעניין אותו והפך אותו לאדם המרכזי והמשפיע בתעשיית הביוטק בישראל.
בשנים הקרובות, ובוודאי בעקבות משבר הקורונה העולמי, צפוי לצאת מישראל גל של פיתוחים טכנולוגיים וטיפולים חדשניים בתחום הרפואי. סביר שחלק מהם יהיה של החברות שמריוס נכט הקים או השקיע בהן.