שר הכלכלה: נדרוש בעתיד ערבויות בהסכמי רכש גומלין
אלי כהן אמר את הדברים בישיבת ועדת הכספים. מנכ"ל המשרד, שי רינסקי: "20% מהבקשות לסיוע מהרשות לחדשנות נדחות בשל מחסור בתקציב"
שר הכלכלה, אלי כהן, אומר שהמשרד מתכוון לדרוש בעתיד ערבויות להתחייבויות לרכש גומלין. כהן אמר את הדברים בישיבת ועדת הכספים שעסקה בפיקוח על ביצוע תקציב משרד הכלכלה. מנכ"ל משרד הכלכלה, שי רינסקי, אמר שבשנתיים האחרונות נרשמו 334 התחייבויות חדשות לרכש גומלין מחברות ישראליות בסך 2.8 מיליארד שקל. מתוכן, סך המימושים עמד עד כה על 2.1 מיליארד שקל. רינסקי מסר עוד ש- 665 חברות ישראליות נהנו מכספי רכש הגומלין.
- נבדקות הבטחות טיסנקרופ להגדלת רכש גומלין בישראל
- המיתוסים שמאחורי הסכם הסיוע הביטחוני עם ארה"ב
- הכדור עובר לחזקיהו: הגרמנים התעלמו מאיום הרשימה השחורה
כהן אמר ש"השקעת המדינה בתקציב מחקר או פיתוח נמוכה ולא מספיקה". רינסקי מסר ש-20% מהבקשות שהיו ראויות לסיוע מהרשות לחדשנות נדחו בשל חוסר תקציב. זאת, למרות תוספת של 60 מיליון שקלים במהלך השנה.
בשנת 2016 אושרו 1,115 בקשות סיוע של 649 חברות מהרשות לחדשנות בהיקף של 1.43 מיליארד שקלים. מתחילת שנת 2017 אושרו 836 בקשות של 549 חברות בהיקף של 1.1 מיליארד. עוד מסר רינסקי שמדי שנה נפתחות בישראל 500 חברות הזנק חדשות. עם זאת 60% מהן נסגרות לאחר מספר שנים.
כהן מסר שמשרדו בודק עם הלמ"ס הנהגת מדד של כמות המשרות במשק כלומר מדד שיבדוק יצירת משרות מול ביטולן, כמקובל בארצות הברית.
כהן תקף מפעלים שמודיעים על סגירה ופיטורי עובדים עוד לפני שפנו למשרדו לבקש סיוע. בנושא הגדלת הפריון במשק אמר כהן: המעסיקים צריכים להכניס את היד לכיס ולרכוש מכונות חדשות".