$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

ועד קופת חולים מאוחדת: אחיות נוטשות לטובת אסותא אשדוד

במכתב ששלח יו"ר הוועד להנהלת מאוחדת נטען כי האחיות עוזבות "בשל תנאי שכר נמוכים בקופה". מבדיקת "כלכליסט" עולה כי השכר הממוצע במאוחדת אכן נמוך ביחס ליתר הקופות. מאוחדת: "הזליגה ניכרת בכל מוסדות הרפואה בדרום"

ספי קרופסקי 06:4928.08.17

אחיות רבות עוזבות את קופת חולים מאוחדת לטובת בית החולים החדש אסותא אשדוד בשל תנאי שכר נמוכים בקופה - כך עולה ממכתב ששלח באחרונה ועד העובדים במאוחדת להנהלת הקופה ושהגיע לידי "כלכליסט".

 

 

 

במכתב כתבה יו"ר ועד עובדי מאוחדת שלה ונטורה למנכ"ל זאב וורמברנד: "פתיחתו הצפויה של בית החולים באשדוד כרוכה, על פי הערכות, בקליטת מאות אחיות מבתי החולים וקופות החולים... כפי שוודאי ידוע לך, שכר האחיות במאוחדת נמוך בצורה משמעותית מבקופות החולים המקבילות, כאשר לעתים פערי השכר מגיעים ל־50% ויותר. בשבועות האחרונים נחשפתי לעובדה כי אחיות רבות ממאוחדת בחרו לעבור לבית החולים".

 

 זאב וורמברנד, מנכ"ל קופת חולים מאוחדת זאב וורמברנד, מנכ"ל קופת חולים מאוחדת צילום: נמרוד גליקמן

 

 

המכתב של הוועד שוגר על רקע מגעים המתנהלים בימים אלו בינו לבין ההנהלה בנוגע להסכם קיבוצי חדש. הוועד מקווה לשפר את מעמדו לקראת החתימה כדי להעלות את שכרם של עובדי הסיעוד במסגרת ההסכם החדש.

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי השכר הממוצע של עובדי הסיעוד במאוחדת אכן הנמוך ביותר מבין הקופות. מדו"ח הממונה על השכר האחרון, שנכון ל־2015, עולה כי השכר הממוצע לעובדי סיעוד במאוחדת הוא 11,721 שקל ברוטו בחודש, לעומת שכר ממוצע של 13,758 שקל בחודש בלאומית, 18,133 שקל בחודש במכבי ו־18,917 שקל בחודש בכללית.

 

לפי הערכות שונות, עשרות עובדי סיעוד כבר עזבו את מאוחדת לבית החולים אסותא באשדוד, אך הנדידה מתרחשת גם מקופות אחרות וכן מבתי חולים סמוכים לזה החדש ואף מכאלה הרחוקים ממנו. תופעה דומה מתקיימת גם בשאר מקצועות הרפואה, אולם היא קשה יותר בשל המחסור החמור בעובדי מקצועות הסיעוד בישראל והעובדה שבית החולים מגייס 500 מהם - ורק 250 רופאים.

 

בחודש שעבר פרסם ארגון ה־OECD נתונים חדשים שהצביעו על המצוקה בתחום בישראל ביחס לשאר מדינות הארגון. מהדו"ח, שנתוניו נכונים ל־2015, עולה כי בישראל יש בממוצע 4.9 עובדי סיעוד לכל 1,000 איש, רחוק מאוד מהממוצע של 9 עובדים בכלל מדינות הארגון. ישראל נמצאת במקום השישי מהסוף ברשימה של ה־OECD, כשהיא מקדימה רק מדינות כמו טורקיה, מקסיקו ולטביה.

 

המדינה מודעת למחסור ומנסה להתגבר עליו באמצעות מלגות ומסלולים אטרקטיביים, אולם עד כה המספרים רחוקים מהרצוי והדבר מוביל לעומס רב על העובדים בשטח. רק החודש הודיע משרד הבריאות על תוספת של 400 מקומות חדשים להכשרת אחיות במוסדות אקדמיים בישראל. לפי נתוני המשרד, כיום יש כ־2,500 עובדי סיעוד המסיימים את לימודיהם בשנה, כשהיעד הוא להגיע ל־3,500.

 

ממאוחדת נמסר בתגובה: "בעיית זליגת כוח אדם רפואי לאסותא אשדוד הנה גורפת וניכרת בכל מוסדות הרפואה בדרום. גורמים שונים חורגים מהתקציב המאושר ומציעים סכומים גבוהים לעובדים שנכונים לעבור אליהם". בהנהלת מאוחדת מציינים שהמנכ"ל וורמברנד הורה לפני כמה חודשים, בלי קשר לאסותא אשדוד, להכין עבודת מטה פנימית ולקיים דיונים עם משרדי האוצר והבריאות כדי להשוות את תנאי ההעסקה של אחיות מאוחדת לאלו של אחיות בקופות החולים האחרות. "ציבור האחיות מקצועי, מיומן ומסור, ואנו רואים חובה לשמר ולשפר אותו", אמר וורמברנד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x