$
בארץ

עיריית תל אביב: "עזיבה של הבנקים תפגע בעשרות אלפי עובדים"

ארנון גלעדי, המשנה לראש עיריית תל אביב, פנה לפיקוח על הבנקים: "ההשקעה שלנו בשדרות רוטשילד עלולה לרדת לטמיון"; כמו כן מחה על סגירת סניפים, שמאלצת קשישים "לכתת רגליהם לאזורים מרוחקים"

רעות שפיגלמן 22:0028.05.17

בעקבות ההתייעלות במערכת הבנקאות, הכוללת מלבד תוכניות פרישה מרצון גם הקלות חשבונאיות לבנקים שיעבירו את המטות שלהם בין היתר ממרכז תל אביב לאזורים בהם השכירות זולה יותר, פנה במרץ האחרון ארנון גלעדי, המשנה לראש עיריית תל אביב, לפיקוח על הבנקים. לפני כשבוע ימים גלעדי קיבל את התייחסותה של עודדה פרץ, סגנית המפקחת, במסגרת מכתב שהתייחס לנושא.

 

במכתבו מתריע גלעדי כי אם יתממש צעד זה, הדבר "עלול להביא לפגיעה בעשרות אלפי עובדים, אשר משרדיהם ממוקמים בעיקר בעיר ת"א-יפו ובערי הלווין הסובבים אותה כמו רמת גן". גלעדי גם מוטרד מירידתה לטמיון של ההשקעה שבוצעה ברחוב רוטשילד וכותב במכתב בהקשר זה כי "אזור העסקים ברחוב רוטשילד בו נמצאים כמה מטות בנקים נהפך במרוצת השנים ולאחר השקעה רבה של העירייה לאזור משגשג ופורח, אשר תורם רבות למיצובה של העיר ככתובת לקבילה העסקית בישראל. לכן, צעד כזה אם יבוצע עלול להוריד לטימיון השקעה זו שבוצעה לאחר תכנון יסודי ואף בממון רב".

 

בית מני בשדרות רוטשילד, ומאחוריו בניין לאומי בית מני בשדרות רוטשילד, ומאחוריו בניין לאומי צילום: נתן כספי

 

גלעדי מביע חשש לא רק לגבי אזור העסקים ברחוב רוטשילד אלא גם ביחס לסוגיית סגירת הסניפים - מאפיין נוסף של צעדי ההתייעלות בבנקים בשנתיים האחרונות. הוא מציין במכתב שמדובר בהיבט חשוב בהרבה מהעתקת המטות. לדבריו, "כמעט מדי שבוע מצטברות בלשכתי פניות מתושבי העיר על סגירת סניף של בנק כה או אחר והרשימה לצערי רק הולכת ומתארכת..קשישים נאלצים לכתת רגליהם עד לאזורים מרוחקים".

 

בחלוף חודשיים וחצי השיב הפיקוח על הבנקים על מכתבו של גלעדי. הפיקוח מציין במכתב כי "הסינרגיה המתקיימת בין התאגידים הבנקאיים לסביבתם היא ידועה וברורה, ותתקיים בכל מיקום גיאורפי בו ימוקמו". לצד הדגשת סוגיית הסינרגיה ללא תלות של מיקום גיאוגרפי כזה או אחר מציינת פרץ כי סינרגיה זו אינה יכולה להוות סיבה בלעדית להמשך התנהלות לא יעילה של תאגיד בנקאי, התנהלות שהיא "בעלת השפעה על המשק כולו", הוסיפה פרץ.

 

מספר הסניפים במערכת הבנקאות כולה בישראל עמד בסוף 2016 על 1,110 - ירידה של 2% לעומת 2015. בעיר תל אביב יש כיום 156 סניפים, כאשר מתחילת 2015 ועד היום נסגרו 27 סניפים ונפתחו 6 סניפים.

 

עוד מוסיפה פרץ במכתב ומדגישה כי למרות שמחצית מהפעולות הבנקאיות בשנת 2016 (לא כולל משכנתאות ומשיכת מזומנים) בוצעו באמצעים הישירים (אתר אינטרנט, אפליקציה, עמדות שירות דיגיטליות ומוקדים טלפוניים) הרי שחרף הנתונים והיתרונות הגלומים בהם נדרשת התייחסות לצרכי הלקוחות באופן ספציפי, בהם אזרחים ותיקים. בהקשר זה הודגש במכתב כי "ניתנה למפקחת סמכות באוגוסט 2016 לאשר סגירת סניפים קבועים". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x