$
רכב

ראש חממת הסטארט-אפ של ב.מ.וו: "כשהתחלנו עם מובילאיי הבנו כמה חשוב לרכוש מוצר ישראלי"

גרגור גימי אמר כי הטכנולוגיה של מובילאיי היתה מעולה וכי "מנסים לשחזר את ההצלחה הזו ולייעל את התהליכים כיום כי למדנו מהם הרבה". ומה הוא מציע לחברה שרוצה להיות מובילאיי הבאה?

תומר הדר 11:5518.05.17

"לפני שנים רבות קיבלנו פנייה מחברה ישראלית שטענה שהיא יכולה לראות עצמים מחוץ לרכב, זה היה בשנת 2002. הטכנולוגיה היתה מעולה והחלטנו להכניס אותה למכוניות שלנו. החברה הזו נקראת כיום מובילאיי". כך ציין היום (ה') גרגור גימי, מייסד BMW StartUp Garage - זרוע הסטארט-אפים של ב.מ.וו.

 

גימי הוסיף כי "למדנו מכך רבות ואנו סבורים שחשוב מאוד לרכוש מוצרים ישראליים - וכמה יותר מהר. מה שחשוב זה להביא את המוצר כמה שיותר מהר למעבדה במינכן. אנו מנסים לשחזר את ההצלחה הזו ולייעל את התהליכים כיום כי למדנו הרבה ממובילאיי"

 

 "אנו מוכרים מכוניות. זהו הבסיס של פעולתנו - אנו מלאי תשוקה עבור המוצר ומה שחשוב לנו הוא מה עושים למעם הלקוח והמוצר ולא למען מחזיקי המניות. הממשלה הישראלית חשובה לנו כי היא מוצאת ומקדמת סטארט-אפים. יש לזכור שלא מדובר במכירת מניות אלא במכוניות. לי לוקח חצי שנה להחליט בנוגע לרכישה של סטארט אפים ולהשקעה. חברה שרוצה להיות מובילאיי הבאה, צריכה להבין היטב מי הלקוח לפני שהיא מבינה מה היא מייצרת. הלקוח במקרה שלנו הוא כמובן מחלקות המחקר והפיתוח של יצרני הרכב".

 

מכונית אוטונומית של ב.מ.וו מכונית אוטונומית של ב.מ.וו צילום: אינטל

 

דברי גימי נאמרו היום במהלך כנס ECOMOTION . חלקם הגדול של באי הכנס הם בכירים מטעם יצרני רכב המבקרים בישראל בחיפוש אחר טכנולוגיות. בין היתר, הגיעו לכנס נציגים בכירים מטעם פולקסווגן, רנו, הונדה, יונדאי, דיימלר ויצרנים אחרים. לדברי דניס קלארק, ראש מחלקת בריתות אסטרטגיות בהונדה: "לפני שנתיים הקמנו את האקסלרטור של הונדה - אנו מממנים סטארט אפים ומספקים משאבים לסטארט-אפים. לנו יש מקום ייעודי בעמק הסיליקון. אנו מנחים סטארט-אפים בתהליך יצירת המוצר-והמטרה היא כמובן להחדיר את הטכנולוגיה במכוניות הונדה. הונדה ונציגיה מגיעים לישראל בממוצע מדי שלושה ארבעה חודשים ואנו מביאים נציגים מיפן, לא בכירים, שלומדים את התעשייה הישראלית. אנו נפגשים עם סטארט אפים רבים ולומדים הרבה".

 

לדברי עדי אופק, העומדת בראש מרכז המחקר הפיתוח של מרצדס בנץ שיוקם בקרוב בהרצליה: "אני סבורה שמובילאיי היא דוגמה מצוינת לחברה שחווה השקעה אסטרטגית בין יצרן לחברה - כאן אנו משקיעים לדוגמה במפות דיגיטליות לרכב אוטונומי - תמיד ניתן לשתף פעולה עם חברות וגם להבין באופנים שונים את הדרך בה ניתן לשתף פעולה". לדברי אופק: "בסופו של יום סטארט-אפ זקוק לאינטראקציה עם היצרן. לכן בדיימלר בחרנו בנציגות ישראלית. בשנה הבאה יהיו בדיימלר ישראל 25 עובדים. המיקוד חשוב לנו. לוח זמנים חשוב לנו. סטארט-אפים רבים לא יודעים בעצם כיצד לבנות אסטרטגיה מול היצרן. משאבים הם כמובן מאוד חשובים - אנו חייבים להיות זמינים לסטארט-אפים. אנו לא מכוונים להיות מתווך בין הסטארט-אפ לחברה בגרמניה-אלא כדי לחבר ישירות. אני מאמינה שזהו גם כביש דו נתיבי-כלומר אנו כאן בישראל לא רק כדי לקחת טכנולוגיות ליצרן אלא גם כדי להחזיר למדינה. בישראל אין תעשיית רכב, אך יש תעשיית הייטק שאנו יכולים להעביר אליה הרבה מידע".

 

לדברי סרז' פזולונגי, מנכ"ל חטיבת החדשנות של רנו בעמק הסיליקון: "חדשנות אינה רק מחקר ופיתוח. חדשנות היא גם כיצד אנו משרתים את הלקוח, כיצד אנו מוכרים את השרותים הללו. למשל רכב אוטונומי - אנו יודעים שהוא יהיה חשמלי ואנו יודעים שהוא יהיה מקושר. בעבר קיבלנו המחאה, הענקנו מפתח ואמרנו ללקוח שלום. אך בעתיד השימוש ישתנה. סמארטפון נמצא בכיס שלי - אך הוא עדיין מחובר לחברה. הוא עדיין מתעדכן כל הזמן. הוא מהווה שלוחה של היצרנית שלו. לדעתי זרימת המידע חשובה מאוד ולכן במעבדות שלנו יש אפילו אנתרופולוג שלומד תרבויות, כי רק כך ניתן להבין את הלקוח".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x