$
מחפשי עבודה

השכר הממוצע בהייטק עלה ל-25,094 שקל ברבעון הראשון

הביקוש הגדול ביותר היה למפתחי פרונט אנד ובהתאם שכרם עלה ב-7% ל-24,720 שקל בחודש; שיאני השכר הם מהנדסי DevOps עם 28,500 שקל בחודש בממוצע

מעין מנלה 14:1404.04.17

השכר הממוצע בהייטק עלה ב-2% ברבעון הראשון של השנה ל-25,094 שקל לחודש, כך לפי נתונים של חברת הגיוס בתחומי התוכנה See.V. התחום שבו נרשמה עליית השכר המשמעותית ביותר הוא DevOps כאשר שכרם הממוצע של מהנדסי DevOps קפץ ב-13% מ-25,300 שקל בסוף השנה שעברה ל-28,500 שקל ברבעון הראשון. העלייה בביקוש למהנדסי DevOps (זינוק של 48%) ומיעוט במועמדים מתאימים הוביל לעלייה בשכר.

הביקוש הגדול ביותר ברבעון האחרון היה למפתחי פרונט אנד (FED) עם יותר מ-100 משרות חדשות שנפתחו ברבעון האחרון, עלייה של 10% לעומת הרבעון האחרון של 2016. העלייה בביקוש הובילה גם לעלייה של 7% בשכרם של מפתחי פרונט אנד ל-24,720 שקל לחודש. מפתחי פרונט אנד עוסקים בפיתוח הרכיבים שהמשתמש או הגולש בא איתם במגע ישיר בזמן השימוש במערכת או באתר ועל כן מעיד הדבר על ההשקעה הגדלה והולכת בפיתוח הממשק ונראות המוצרים למען משתמשי הקצה.

מתכנת, עליה של 2% בשכר אנשי ההייטק ברבעון האחרון מתכנת, עליה של 2% בשכר אנשי ההייטק ברבעון האחרון צילום: Flickr / Alper Çuğun

 

זינוק גדול במיוחד בביקוש נרשם למפתחים בתחום הביג דאטה (עליה של 120%) ובתחום של אבטחת מידע עם עלייה של 125% במספר המשרות שנפתחו. "הגידול בגיוסים הטכנולוגיים, כמו גם בשכר הממוצע לא מפתיע אם זוכרים כי שנת 2016 הסתיימה עם שיא של השקעות בחברות הסטארטאפ בישראל", אומרת מרב לייפר, מנכ"לית see.V, "בטווח הקצר, החברות משקיעות את המשאבים האלה בגיוס כוח אדם איכותי. כידוע, קיים מחסור גדול במועמדים טובים בתחומי התוכנה, ולכן החברות נמצאות בתחרות קשה על המועמדים הטובים. העלייה בשכר הממוצע, מן הסתם, משקפת את התחרות הזאת. בטווח הארוך יותר, יתכן שנתחיל להרגיש את השפעת התנודות בכלכלה העולמית בעקבות הבחירות בארה"ב, ואת התחזקות השקל, שעלולה להשפיע לרעה על השוק המקומי, כיוון שהופכת את העובדים הישראלים ליקרים יותר."

 

המועמדים לוקחים את הזמן

 

29.7% מהמועמדים בתחומי התוכנה מצאו עבודה תוך 3-6 חודשים, זמן שנחשב ארוך יחסית בתחום. בעוד שזמן חיפוש עבודה ארוך מעיד בדרך כלל על קושי של מועמדים למצוא עבודה, בתחומי התוכנה מדובר דווקא על כך שהמועמדים 'לוקחים את הזמן' ולא ממהרים לעזוב את מקום העבודה הנוכחי. "יש עלייה מתמשכת במה שמכונה בז'רגון המקצועי: מועמדים פאסיביים, הכוונה למועמדים שאינם מחפשים עבודה חדשה באופן פעיל, ואף טוב להם במקום העבודה הנוכחי שלהם, אבל עדיין הם בוחנים במקביל כל הזמן הזדמנויות חדשות, שיובילו לשיפור התנאים. לכן הם לא ממהרים לעזוב את מקום העבודה הנוכחי, ו-'זמן החיפוש' מתארך", אומרת לייפר.

 

אנשי QA ראו עלייה של 6% בשכרם ברבעון האחרון ל-20,525 שקל בחודש בעוד שמפתחים לאנדרואיד או IOS נהנו מתוספת שכר של 5% ל-27,250 שקל בחודש. מפתחי PHP ראו ירידה של  6% בשכרם ל-20,070 שקל בחודש בעוד שצלילה של 17% ל-21 אלף שקל בחודש נרשמה אצל מפתחי רובי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x