$
דעות

500 עובדי הייטק זרים זו טיפה בים, צריך להפסיק לחשוש מהם

החשש מהבאת עובדים זרים לתעשייה בישראל מובן, אבל החשש שלא תהיה כאן בקרוב תעשייה בכלל ועוד שהיא תהגר החוצה - גדול יותר

מאיר אורבך 08:5315.01.17

ממשלת ישראל, באמצעות הרשות הלאומית לחדשנות, יוצאת בתוכנית מקיפה לעודד כוח אדם אנושי לתעשיית ההייטק. לדעת רבים, התוכנית מגיעה קצת באיחור, אך לא מאוחר מדי.

 

כיום חסרים לתעשייה כעשרת אלפים עובדים לפחות. בכיר בתעשייה אמר בעבר ל"כלכליסט" ש"החוסר הקיים הוא רק ההתחלה, אלא אם כן הממשלה תשנה את צורת החשיבה שלה". חברות רבות יידעו כעת שבישראל קיים פוטנציאל בלתי מוגבל של עובדים, והן יוכלו כעת לחשוב בגדול יותר.

 

הסטארט־אפים הישראליים, כך טוענים רבים, לא חושבים בגדול מספיק, בעוד שחברות שקמות בארה"ב חושבות תמיד בענק. הן רואות מול עיניהן את פייסבוק ואת גוגל ויודעות לאן הן יכולות להגיע. ממשלת ישראל מתנהגת כמו התעשייה בישראל, ולא מנסה לחשוב בענק: היא לא מזרימה כספים רבים לחינוך בכל שלב כדי לגייס עובדים (ולא רק סטודנטים) על מנת לדאוג לעתיד התעשייה.

 

עמק הסיליקון. נוצר בזכות הגירה של מיליוני עובדים מכל קצוות תבל עמק הסיליקון. נוצר בזכות הגירה של מיליוני עובדים מכל קצוות תבל צילום: Pixabay

 

הבאת 500 עובדים זרים לתעשיית ההייטק זו טיפה בים, ואם הממשלה החליטה להביא אותם עליה לבחון, תחת מסגרות ייעודית, הבאת הרבה יותר עובדים לישראל. עמק הסיליקון הפך להיות כזה רק בזכות הגירה של מיליוני עובדים מכל קצוות תבל.

 

חלק לא קטן מחברות ההייטק בעמק הסיליקון מנוהל כיום בידי עובדים הודים, כמו למשל גוגל ומיקרוסופט. החשש מהבאת עובדים זרים לתעשייה בישראל מובן, אבל החשש שלא תהיה כאן בקרוב תעשייה בכלל ועוד שהיא תהגר החוצה — גדול יותר.

 

אם ממשלת ישראל מעוניינת שבעתיד עדיין תהיה כאן תעשיית הייטק, היא חייבת לחשוב בענק. מעבר לזה, היא חייבת להקצות הרבה יותר כסף ומשאבים לתעשייה שמכניסה למדינה הכי הרבה כסף זר, יוקרה ואיכות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x