בלעדי לכלכליסט
פינטו לבכירי בנק הפועלים: שכרכם יקוצץ ב־20%–30%
הקיצוץ יהיה ברובו בתגמול תלוי ביצועים, ואילו הפגיעה בשכר הבסיס תהיה פחותה. שכרו של המנכ"ל יקוצץ ב־70%, שכרם של המנהלים הבכירים ב־50% ובדרגי ההנהלה הנמוכים יותר מדובר על 20%–25%. החיסכון השנתי לבנק — כ־60 מיליון שקל
בנק הפועלים מבצע התאמה של שכר המנהלים מהדרג השני לחוק שכר הבכירים. ל"כלכליסט" נודע כי מנכ"ל הבנק אריק פינטו כינס את 100 המנהלים הבכירים של הבנק ביום חמישי והודיע להם על החלטה לבצע קיצוץ ממוצע של 20%-30% לשנה, ובשווי של עשרות מיליוני שקלים. הפגיעה תהיה ברובה במרכיב המשתנה של השכר - תגמול תלוי ביצועים - ובחלקה הקטן יותר במרכיב הקבוע - שכר הבסיס.
- "אם שכר הבכירים לא יירד, אנשי עסקים יצטרכו לחיות בשכונות סגורות"
- מגדל מיישרת קו עם חוק שכר הבכירים
- 2.5 בום: גם מנכ"ל בנק הפועלים נתקע בתקרת חוק שכר הבכירים
בפגישה נכחו מנהלים בדרג של מנהלי מרכזי עסקים, מנהלים אזוריים ואחרים, ומנהלי אגפים בדרגים של עוזר מנכ"ל ומעלה שעלות שכרם השנתית נעה בין חצי מיליון שקל, דרך כ־2.5 מיליון שקל למנהלי אגפים ועד שכרם של חברי ההנהלה הבכירה, שמגיע לעלות של כ־4—5 מיליון שקל בשנה. ההחלטה נומקה ב"צורך להתאים את המדרג לשכר הבכירים החדש".
האסיפה התקיימה לאחר שוועדת התגמול של הבנק התכנסה כדי לנסח מדיניות שכר חדשה להנהלה הבכירה, שתבצע התאמות לחוק שכר הבכירים ועלות השכר המירבית של המנכ"ל.
ההתאמות יקיפו את כל דרגי המנהלים המועסקים בחוזים אישיים. עלות השכר של המנכ"ל קוצצה בכ־70%, מ־7-8 מיליון שקל ל־2.5 מיליון בשנה, ומכאן ההחלטה לקצץ גם לשורה הראשונה והשנייה של המנהלים הבכירים.
במערכת הבנקאית טוענים כי מצב שבו מנהלים בדרג השני, שהרוויחו 2-2.5 מיליון שקל בשנה, לא יכולים להישאר ברמת שכר כזו משום שבלי מדרג לא יהיה למנהלים לאן לשאוף, ומנהלים יעדיפו לכהן ברמה מתחת למנכ"ל ולוותר על האחריות הנלווית לתפקיד. אותם גורמים טענו כי להערכתם כבר בתקופה הקרובה תהיה פרישה של מנהלים טאלנטים מהבנקים בעקבות הקיצוץ, ופגיעה קשה באיכות כוח האדם בבנק.
חברי ההנהלה הבכירה, כ־12 במספר, ייאלצו לקצץ עד 50% משכרם, לכ־2 מיליון שקל ברוטו בשנה. בשנה עם תוצאות מצויינות של הבנק יוכלו אלו להגיע גם ל־2.5 מיליון שקל, בדומה לשכרו של פינטו. באסיפה אמר המנכ"ל כי אין מניעה שבשנים טובות במיוחד מנהלים בכירים יקבלו את התקרה האפשרית, גם אם מדובר ברמת השכר שלו. עם זאת, דירקטורים בבנקים מתנגדים לשכר ללא מדרגים. בדרגים הנמוכים יותר הפגיעה תהיה פחות חדה ותסתכם ב־20%—25%. בממוצע מדובר בהפחתת שכר של 100 הבכירים ב־20%-30%, קיצוץ שיתבטא בעשרות מיליוני שקלים חיסכון בהוצאות השכר של הבנק.
החיסכון השנתי של הפועלים בקיצוץ השכר יגיע לכ־55-60 מיליון שקל . מדובר בהודעה למנהלים על תחילת היישום בפועל של מדיניות התגמול החדשה הנגזרת מחוק שכר הבכירים. בתחילת חודש נובמבר פרסם בנק הפועלים בקווים כלליים את העקרונות המנחים של מדיניות התגמול. על פי מדיניות התגמול החדשה, השכר השנתי של מנהלים בכירים שהם חברי הנהלה לא יירד מתחת ל־0.9 מיליון שקל ולא יעלה על 1.6 מיליון שקל. השכר למנהלים שאינם חברי הנהלה ינוע בין 0.4 מיליון שקל ל־1.1 מיליון שקל. הפיצויים המוגדלים לעובדים יישמרו לעובדים עד אוקטובר הבא, מה שמשאיר למי שיבחר בך חלון הזדמנויות לפרישה.