$
בארץ

עונשי מאסר של 7 שנים וקנסות של מאות אלפי שקלים על הפצת חשבוניות פקטיביות

שני גזרי דין ניתנו בשבוע שעבר במסגרת הפרשה בה הופצו מעל 4,000 חשבוניות פקטיביות בהיקף של יותר מ-396 מיליון שקל. מדובר בקבוצה שמנתה יותר מעשרה חברים והקימה עשרות חברות קש. בשלב זה עוד מנוהלים שלושה כתבי אישום בבתי המשפט המחוזיים בלוד ובירושלים בפרשה זו

עמרי מילמן 10:4012.09.16

שני גזרי דין נוספים ניתנו בשבוע שעבר במסגרת הפרשה בה הופצו מעל 4,000 חשבוניות פקטיביות בהיקף של יותר מ-396 מיליון שקל. על שני הנאשמים, אנדרו בשיתי ושלום מאיר הוטלו עונשי מאסר של 7 שנים ושלושה חודשים וקנס כספי של 300 אלף שקל ו- 6 שנים וקנס כספי של 200 אלף שקל בהתאמה.

 

בשלב זה עוד מנוהלים שלושה כתבי אישום בבתי המשפט המחוזיים בלוד ובירושלים במסגרת פרשה זו.

 

בגזר הדין מפורט כי מדובר בקבוצה שפעלה מדצמבר 2012 ועד פברואר 2015 "לביצוע תוכנית עבריינית של מכירת חשבוניות מס כוזבות לכל דורש בהיקף של מאות מיליוני שקלים תמורת תשלומי עמלה שונים".

הקבוצה מנתה יותר מעשרה חברים ועשתה זאת באמצעות ההקמת עשרות חברות קש שהפיצו למאות עוסקים את החשבוניות הקבוצה מנתה יותר מעשרה חברים ועשתה זאת באמצעות ההקמת עשרות חברות קש שהפיצו למאות עוסקים את החשבוניות צילום: shutterstock

 

 

הקבוצה שמנתה יותר מעשרה חברים עשתה זאת באמצעות ההקמת עשרות חברות קש שהפיצו למאות עוסקים את החשבוניות, ואלו בתורם עשו בהן שימוש על מנת לנפח הוצאותיהם מול מס הכנסה וקיזזו אותן מול מע"מ.

 

בשיתי נאשם כי, בין היתר, היה מעורב בהוצאה של 3,637 חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כ- 330 מיליון שקל שהמע"מ הגלום בהן עומד על כ- 50 מיליון שקל, ופיקח על פעילות הקבוצה ועל העבודה מול "לקוחות חדשים". מאיר, שהצטרף לקבוצה לאחר שכבר הוקמה, נאשם, בין היתר, בכך שבאמצעותו הופעלו 27 חברות קש, שרשומות כעוסק מורשה וכנותנות שירותים, אך בפועל כל מהות החברות הייתה הוצאת חשבוניות פיקטיביות לעוסקים. מאיר פעל לאיתור אנשים במצב כלכלי קשה, ופעל לרישומם כבעלי חברות הקש או בעלי המניות ברשם החברות, תוך ביצוע פעולות מרמה וזיוף מסמכים וחותמות עו"ד על גבי המסמכים שהוגשו לרשם החברות. בגין פעילות זו ואחרת נאשם מאיר כי יחד עם אחרים סייע להוצאתן של כ- 4,100 חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כ- 270 מיליון שקל. השניים גם הורשעו בשיבוש הליכי חקירה ומשפט לאחר שהורו לאחד השכירים להימנע מלהתייצב לחקירה, ובהמשך תדרכו אותו למסור גרסה שקרית בחקירתו.

 

את התיק ניהלו עורכי הדין אורי שפיגל, ליאת בכור, יונתן גולן ועדי בובליל מהיחידה המשפטית לתיקים מיוחדים ברשות המסים.

 

עורך דינו של אנדרו בשיתי, רונן מאיר מסר כי "התיק הגיע להסדר טיעון ביחס עם התביעה. אנדרו נחשב לבכיר בהתארגנות שנתפסה במזרח ירושלים. השופט אישר את הסדר הטיעון בהתחשב בנסיבותיו האישיות ובאפשרות שיוכל להתחיל את חייו מחדש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x