$
בארץ

רשות ההגבלים לאיגוד חברות הביטוח: הסבירו התנגדותכם לפנסיית ברירת המחדל

הרשות פנתה היום לאיגוד בטענה כי בידיה מסמכים לפיהם הבג"ץ נגד הרפורמה, המבקשת לסייע לחוסכים חלשים ונעדי מיקוח, הוגש למרות התנגדותן המפורשת של חברות הביטוח הקטנות: "דרך ההתנהלות מעלה ספק האם האיגוד פועל למען הענף כולו או למען חברים ספציפיים"

רחלי בינדמן 11:4815.06.16
לקראת הדיון בעתירת איגוד חברות הביטוח נגד רפורמת ברירת המחדל, חברות הביטוח נתקלות במכשול בלתי צפוי, וזאת מצד רשות ההגבלים העסקיים. הבוקר (ד') הודיעה הרשות כי פנתה לאיגוד חברות הביטוח בראשו עומד גיא רוטקופף בבקשה לקבל הסברים בנוגע להתנהלות האיגוד סביב הרפורמה שמקדמת המפקחת על הביטוח דורית סלינגר. במסגרת הרפורמה, יש נסיון לסייע לחוסכים חלשים ונעדרי כוח מיקוח, ולצרף אותם לקרן פנסיה שתיבחר בהליך תחרותי בין קרנות הפנסיה.

 

רשות ההגבלים דיווחה כי ממידע ומסמכים שהגיעו לידיה עולה, כי העתירה לבג"ץ הוגשה למרות התנגדותן המפורשת של חברות הביטוח הקטנות, ולמעשה, בניגוד לעמדה שהוצגה בפני בג"ץ, לא מדובר בעמדה משותפת של כל חברות הביטוח. האיגוד נמנע מלגלות כי קיימת עמדה שונה (התומכת במהלך) בקרב מחצית מחבריו. במסגרת הבקשה למתן הסברים נכתב כי דרך ההתנהלות מעלה ספק האם האיגוד פועל למען הענף כולו או למען חברים ספציפיים.

דורית סלינגר, המפקחת על הביטוח. מקדמת את הרפורמה דורית סלינגר, המפקחת על הביטוח. מקדמת את הרפורמה צילום: עמית שאבי

 

באיגוד חברות הביטוח חברים לצד חמש חברות הביטוח הגדולות שמתנגדות לרפורמה (כלל, מגדל, הפניקס, הראל ומנורה שכלל לא ניגשו למכרז ברירת המחדל) גם איילון ביטוח (שאגב גם היא לא ניגשה למכרז), הכשרה ביטוח, ביטוח חקלאי, שלמה חברה לביטוח וחברת הביטוח של פסגות. למעט איילון שמחזיקה בקרן פנסיה קטנה שצפויה להתמזג בקרוב לחברת הגמל והפנסיה של מיטב-דש, ופסגות שקרן הפנסיה שלה כן התמודדה במכרז, הרפורמה לא רלוונטית לגופים כמו ביטוח חקלאי, הכשרה ביטוח ושלמה ביטוח שאין להם קרן פנסיה כך שלא ברור מה פשר הטענה של הרשות להגבלים עסקיים כי הם לא התנגדו לרפורמה שאינה משפיעה עליהם.

 

במכתב נכתב כי: "הדבר אינו מפתיע שכן על פני הדברים הליך הבחירה של קרן ברירת המחדל אינם עולים בקנה אחד עם האינטרס העסקי של חברות הביטוח הגדולות אך משרתים דווקא את האינטרס של החברות הקטנות כמו גם את קידום התחרות בענף".

 

לטענת הרשות לפי כללי ההגבלים העסקיים: "בפניית איגוד עסקי לרשות השלטונית על האיגוד לייצג בתום לב את עניינם של חבריו. יובהר כי כאשר עמדת האיגוד העסקי מוכתבת, הלכה למעשה, על ידי עוסק אחד או מקצת מהעוסקים בענף ותכליתה או תוצאתה העיקרית לשרת את עניינם של אותו עוסק או עוסקים ולא את טובת הענף אולם היא מוצגת כמקדמת את עניינו של הענף בכללו, עלולה הפנייה להוות התערבות בשיקול דעתם העצמאי של חברי האיגוד שההחלטה אינה משרתת את עניינם ואפשר אף מנוגדת לאינטרס העסקי שלהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x