$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

משרד הביטחון ישלם 20 מיליון שקל על גיוס מחדש של מקינזי

צה"ל ומשרד הביטחון שוכרים שוב את שירותי חברת הייעוץ מקינזי בפטור ממכרז במטרה שתייעץ להם כיצד למזג את אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה עם זרוע היבשה

שאול אמסטרדמסקי 06:4715.06.16

צה"ל ומשרד הביטחון ישלמו לחברת הייעוץ מקינזי 20 מיליון שקל כדי שתייעץ להם כיצד למזג את אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) עם זרוע היבשה של צה"ל (מז"י). הייעוץ ייעשה בפטור ממכרז לתקופה של שנה, עד לסוף יולי 2017, ללא אפשרות של הארכה לתקופת ליווי התהליך ללא מכרז.

 

בצה"ל נימקו את הבחירה במקינזי בכך שיש לה ניסיון והיכרות קודמת עם צה"ל ותהליכי ההתייעלות בו, ובנימוק שאנשי החברה כבר עברו את תהליכי הסיווג הביטחוני וכך ניתן לחסוך זמן רב ולהתחיל את התהליך בהקדם.

הרמטכ"ל גדי אייזנקוט הרמטכ"ל גדי אייזנקוט צילום: עמית שעל

 

זו אינה הפעם הראשונה שמקינזי מייעצת לצה"ל ולמשרד הביטחון, ובראשו השר אביגדור ליברמן, על תהליכי התייעלות. בעקבות המלצות ועדת ברודט העניקה חברת מקינזי לצה"ל ייעוץ וליווי לתוכנית ההתייעלות המקיפה של צה"ל, בעיקר בתחומי הבינוי והרכש, בעלות כוללת של יותר מ־100 מיליון שקל במצטבר. העלות המדויקת אינה ידועה.

 

על פי החלטת הרמטכ"ל, תהליך המיזוג בין אט"ל ומז"י אמור להתחיל בספטמבר הקרוב ולארוך כשנה. עד אז מקינזי אמורה לבצע אנליזה של שני הגופים ולייעץ כיצד יש לבנות ולהוציא לפועל את תהליך המיזוג, וגם ללוות אותו.

 

התהליך הוא פרי של המלצות ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון וכן של החלטה עצמאית של הרמטכ"ל רב אלוף גדי אייזנקוט. בדו"ח לוקר נכתב כי "ניהול נכון של הצבא מושתת על מבנה ארגוני יעיל. במהלך עבודתה נחשפו בפני הוועדה כפילויות וכשלים מבניים בצבא, שהבולטים בהם הם היקף המטות וכפילויות רבות בעבודתם. בין אלה, בולט המבנה הלא יעיל של בניין הכוח ביבשה‭."‬

 

עוד נכתב כי "הוועדה סבורה כי בניין הכוח והשמירה על כשירותו לוקים בסרבול, הנובע במידה רבה מכפילויות וחלוקה לא מיטבית של סמכויות בין מפקדת זרוע היבשה לשורת גופים אחרים, ובראשם אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה". ‬

 

למקינזי יש היסטוריית התקשרויות נרחבת עם המדינה. פרט להתייעלות בצה"ל, רשות המסים שכרה את שירותיה בשנה האחרונה כדי לבחון את תהליכי העבודה שלה במאבקה נגד מעלימי המס תמורת 18 מיליון שקל; רשות החברות הממשלתיות תשלם לה עוד 34 מיליון שקל כדי שתייעץ לה (יחד עם חברת גיזה זינגר אבן) על הפרטת החברות הגדולות — בחירה שנעשתה גם כן בפטור ממכרז בנימוק כי "התקשרות עם יועץ אסטרטגי פיננסי דורשת יחסי אמון מיוחדים בין הרשות לנותן השירות, לאור העובדה שזהו שירות בעל השפעה מכרעת"; ב־2013 התייעצה עמה רשות ניירות ערך תמורת 1.5 מיליון שקל; וב־2009 שכר את שירותיה המשרד להגנת הסביבה לבחינת פוטנציאל הפחתת פליטות גזי חממה תמורת 600 אלף שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x