$
דעות

דו"ח המבקר על ההוצאה לפועל: איפה העזרה לצאת מהבור

אף על פי שהמבקר חושף טעויות קשות, הוא מטעה בעצמו. מתוך רצון לתקן ליקויים נשכח הליקוי הגדול מכולם, והוא הבור הענק שנפער מתחת לרגלי מי שפתחו לו תיק בהוצאה לפועל, שממנו אפשר לצאת רק עם נס

מיקי פלד 08:1220.04.16

דו"ח המבקר על ההוצאה לפועל מלא בתיאורים מצמררים על ריביות של חמש ספרות, ואינספור ליקויים על גבול הקפקאי. אבל אף על פי שהמבקר חושף טעויות קשות, הוא מטעה בעצמו. הוא מטעה לא כי רשות האכיפה והגבייה כבר תיקנה חלק גדול מהליקויים, אלא שמתוך רצון לתקן ליקויים נשכח הליקוי הגדול מכולם, והוא הבור הענק שנפער מתחת לרגלי מי שפתחו לו תיק בהוצאה לפועל, שממנו אפשר לצאת רק עם נס.

 

באחת הדוגמאות הבולטות שמביא המבקר מתואר איך חוב של 40 אלף שקל תפח ל־2.3 מיליון שקל בשל רישום מוטעה של ריבית בשיעור של 10,000% בשנה. אז נכון, זו אכן טעות קשה מאוד, אבל כבדרך אגב מצוין שם ששכר הטרחה של עורכי הדין של הבנק שהושת על החייב הסתכם ב־57 אלף שקל. במילים אחרות, שכר הטרחה של עורכי הדין שטיפלו בחוב גדול מהסכום של החוב. אגב, גם על שכר הטרחה משלם החייב ריבית, כמו גם על אגרות משפטיות שונות, הוצאות העיקול ועוד. כל דבר קטן וגדול מושת על החייב, שלא יכול לעשות מנגד כמעט כלום.

מבקר המדינה יוסף שפירא. מטעה בעצמו מבקר המדינה יוסף שפירא. מטעה בעצמו צילום: עמית שאבי

 

כל שנותר לאנשים הללו הוא לעמוד בדממה ולקבל את הדין. במקרה הטוב הם יוכרזו כמוגבלים באמצעים וישלמו סכום כלשהו שאפילו לא ידגדג את החוב אבל גם יקשה עליהם מאוד להשתקם. במקרה הפחות טוב הם יארזו את המעט שנותר להם לתוך תיק ואוהל ויעברו לגור בפארק מול רכבת מרכז בתל אביב יחד עם שאר מוכי הגורל. לכן, מי שנכנס לתוך המערבולת של ההוצאה לפועל צריך לקבל לא רק פירוט של החוב שלו אלא גם עזרה ממשית, מקצועית, איך יוצאים מהבור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x