$
בארץ

אמיתי קמבר, סרן (במיל'): "פנסיית גישור היא בונוס מוזר שמעודד עצלנות"

קמבר, בוגר תלפיות, אגף התקשוב: "שיטת התגמול שצה"ל מציע, במידה מסוימת גם ועדת לוקר, דופקת 80% ממשרתי הקבע, שיעזבו את צה"ל הרבה לפני גיל הפרישה"

שאול אמסטרדמסקי 08:0729.07.15
סטטוס: בן 28, השתחרר לפני שנה, עובד על דוקטורט במתמטיקה.

 

מה הקפיץ אותו: "הטור הזה של איש הקבע בן ה־25 שבוכה על פנסיית הגישור שייקחו לו. זה לא מייצג אותי ואת החברים שלי, גם לא המחאה של נשות הקבע. אף אחד מאיתנו לא מרגיש שהעובדה שייקחו לו את פנסיית הגישור היא שתפגע בו. זה אולי רלבנטי לאנשים לפני הפרישה, אבל אותם ממילא לא מנסים לשמור במערכת".

 

אז מה כן: "מעבר לחוסר הצדק זה לא חכם. אם אתה רוצה להשאיר חזקים מאוד במערכת, אתה צריך להציע דברים אחרים. אני השתחררתי עכשיו. צה"ל רצה להשאיר אותי. לא דיברו איתי על פנסיית גישור, דיברו איתי על מענקים ועל אוטו ועל תפקידים מעניינים, ועניין הפנסיה לא רלבנטי. למעשה, אם היו אומרים לי 'תפרוש בגיל 45 ותקבל פנסיית גישור לכל החיים', הייתי נעלב וחושב שתופסים אותי כמי שרוצה להתעצל בחלק השני של החיים".

 

אמיתי קמבר אמיתי קמבר צילום: אוראל כהן

 

ומה עם המבוגרים יותר: "המפקד שלי לשעבר, רב סרן, פורש בגיל 31 ולא מקבל כלום. מה, הוא לא הקריב את חייו? הקריב. אז למה הוא לא מקבל כלום? למה רק זה שפורש בגיל 45 מקבל? זה לא שצה"ל רוצה לעודד אנשים לתרום למדינה ולהישאר בקבע; שיטת התגמול שצה"ל מציע, במידה מסוימת גם ועדת לוקר, דופקת 80% ממשרתי הקבע שלא יגיעו כלל לגיל הפרישה. יותר מכל, הוויכוח הזה משקף את פער הדורות".

 

הניתוק: "הטיעונים של משרד הביטחון, העובדה שהם שולחים אלופים להילחם בזה, מעידה שהם מנותקים מהמציאות. הם כאילו לא מדברים עם האנשים בשטח שזה רלבנטי להם. יש נתק מוחלט. הם לא מייצגים את טובת המערכת. הדרך הטובה להשאיר אנשים מצוינים היא מענקים, ולא בונוס מוזר שמעודד עצלנות והישרדות בתפקיד".

 

והלוחמים: "אני לא יכול לדבר בשמם, אך אני משוכנע שמ"פ קרבי יעדיף את אותם הדברים - מה הוא יקבל עכשיו ומה תהיה מידת העניין שלו".

 

אנשי קבע - רוצים גם אתם להגיב על דו"ח לוקר? פנו אלינו במייל mail@calcalist.co.il

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x