$
משפט

פרשת קופ"ח מאוחדת: נסגר התיק נגד יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר יורי גיא-רון

על פי החשדות גיא-רון ורעייתו השתמשו בחברה בבעלותם להעברת תשלומים לא חוקיים מקופת החולים למרפאות פרטיות תמורת עמלת תיווך; כתב אישום יוגש ככל הנראה נגד רעייתו, כנרת גיא-רון

זוהר שחר לוי 19:1208.07.15

תיק החקירה בעניינו של יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר יורי גיא-רון נסגר מחוסר ראיות מספקות ולא יוגש נגדו כתב אישום, כך הודיעה היום (ד') פרקליטות מיסוי וכלכלה לבאי כוחו.

 

ההודעה על סגירת התיק מגיעה לאחר שימוע שנערך בעניינו ועל אף המלצת המשטרה להעמידו לדין. העילה לסגירת התיק, לפי המכתב, עליו חתום עו"ד נעם עוזיאל, היא "חוסר בראיות מספיקות".

 

במכתב שהגיע לבאי כוחו של גיא-רון, עוה"ד איל רוזובסקי, גלית רוטנברג, דרור ארד-אילון ויובל נחמני, נאמר כי פרקליטות המחוז, ליאת בן ארי-שוויקי, על דעת המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, אלי אברבנאל, החליטו לאחר הליך השימוע לקבל את בקשת הסנגורים ו"להימנע מהגשת כתב אישום נגד עו"ד גיא-רון בפרשת קופת חולים מאוחדת".

 

גיא-רון. העילה לסגירת התיק: "חוסר בראיות מספיקות" גיא-רון. העילה לסגירת התיק: "חוסר בראיות מספיקות" צילום: בועז אופנהיים

 

 

יחד עם זאת מצוין במכתב כי בפרקליטות "לא מצאו לנכון להימנע מהגשת כתב אישום" נגד רעייתו של גיא-רון, כנרת גיא-רון, וכי "כתב האישום בעניינה יוגש, קרוב לוודאי, לאחר קבלת ההחלטות בתיקים הנוספים בפרשה, סמוך לאחר פגרת בתי המשפט".

 

במרץ האחרון הודיעה הפרקליטות על זימנם לשימוע של בני הזוג גיא-רון, לצידם של 26 מעורבים נוספים בפרשת השחיתות בקופת חולים מאוחדת. הפרקליטות ציינה אז כי נגד כל המעורבים "קיימות ראיות לכאורה" לביצוע עבירות מרמה, מס והלבנת הון.

 

לפי החשדות נגד יו"ר הלשכה לשעבר, חברת ג.פ אפיקי שיווק שבבעלות משותפת לו ולאשתו, שימשה צינור להעברת תשלומים בלתי חוקיים ממאוחדת למרפאות פרטיות תמורת עמלת תיווך של 35%. בסך הכל, לטענת הפרקליטות, הועברו כ־5 מיליון שקל ממאוחדת למרפאות הפרטיות באמצעות החברה של בני הזוג גיא־רון.

 

גיא־רון שימש בעבר גם נציג לשכת עורכי הדין בוועדה למינוי שופטים. הוא נבחר לראש הלשכה ב־2007 וכיהן בתפקיד עד שנת 2011, אז הפסיד ליריבו, דורון ברזילי. בנובמבר 2009 חשף תחקיר "כלכליסט" התנהלות בעייתית של ג.פ אפיקי שיווק, שעומדת כאמור גם במרכז החשדות בפרשת מאוחדת. לפי התחקיר, החברה צברה עד שנת 2005 רווחים נאים מרכישת שטחי פרסום למודעות מין בעיתונים, כשהיא זו שהיתה גם הגורם שתיווך בין לוחות המודעות של העיתונים לבין מכוני ליווי שהזמינו באמצעות ג.פ את המודעות.

 

הפרשה החלה כדו"ח חמור של מבקר המדינה על התנהלות בכירי מאוחדת. חלק מהממצאים עברו ליועץ המשפטי לממשלה שהורה על פתיחת חקירה משטרתית. לפי מכתבי השימוע, יותר מ־50 מיליון שקל של כספי ציבור שולמו לחברות שיווק פרטיות על בסיס חשבוניות מס כוזבות והונאה של הנהלת הקופה, של מנגנוני הביקורת שלה ושל משרד הבריאות. מטרת המעשים היתה, לכאורה, הסתרת תשלומים בלתי חוקיים עבור גיוס מבוטחים לקופה מקרב מבוטחי הקופות האחרות – פעילות אסורה לפי תקנות חוק ביטוח בריאות ממלכתי והנחיות משרד הבריאות.

 

עו"ד איל רוזובסקי מסר: "גיא-רון טען לאורך השנים כי אין לו כל קשר או מעורבות לפרשה הזו וכך טענו בשימוע בפני המשנה ליועמ"ש ובפני פרקליטת המחוז. לשמחתנו הם באמת ניהלו את השימוע בפתיחות ובלב פתוח ובאוזן קשבת, קיבלו את הטנות וסגרו את התיק, כמו שהאמנו שצריך להיות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x