$
בארץ

בנק לאומי מקים חטיבה דיגיטלית; תמר יסעור תעמוד בראשה

החטיבה שצפויה לקום בתחילת 2016 תהיה אחראית על הקמת הבנק הדיגיטלי ותפעולו וכן תחום החדשנות והביג דאטה; הקמת החטיבה צפויה לנגוס במודל ההכנסות הקיים של הבנק וכן לגרום לשינויים בכוח האדם

תומר ורון 13:4331.05.15
בנק לאומי בניהולה של רקפת רוסק עמינח מבצע שינוי ארגוני משמעותי ומקים חטיבה חדשה בבנק – חטיבת בנקאות דיגיטלית. החטיבה שצפויה לקום בתחילת 2016 תהיה אחראית בעיקר על הקמת הבנק הדיגיטלי שצפוי לצאת לדרך בשנה הבאה ותפעולו. כמו כן תהיה החטיבה אחראית על תחום השיווק, החדשנות ולשימוש ב-Big Data.

 

בראש החטיבה החדשה תעמוד תמר יסעור שכיום מכהנת כראש החטיבה הבנקאית, חטיבה האחראית על פעילות הסניפים ובתוך כך על הפעילות של החטיבה הקמעונאית – הלקוחות הפרטיים והעסקים הקטנים. את יסעור יחליף דני כהן, מי שכיום מכהן כראש חטיבת משאבי אנוש. הבנק טרם הודיע מי יחליף את כהן בתפקידו.

 

בחודשים האחרונים החל לאומי לעבוד על תוכניות ומודלים עסקיים להקמת בנק דיגיטלי מלא; תוכנית העבודה הרשמית של הבנק יוצאת לדרך כבר מחר, כאשר היעד של לאומי הוא להגיע להקמתו של הבנק בתוך 12 חודשים. הבנק הדיגיטלי צפוי להציע עמלות וריביות אטרקטיביות יותר, מאחר שהוא יישען על פלטפורמה דיגיטלית בעלת עלויות מופחתות מאלו הנוהגות כיום.

 

הצעד של לאומי להקמת חטיבה חדשה מצביע למעשה על האסטרטגיה העסקית של הבנק שרואה בפלטפורמה הדיגיטלית את ליבת הפעילות בעתיד וכן להעביר בהדרגה את כובד הפעילות של הבנק מהחטיבה הבנקאית לחטיבה הדיגיטלית ובכך לבנות מודל עלויות חדש.

 

כמו כן, הקמת החטיבה תאפשר לבנק לאומי להתמודד בצורה טובה עם הרפורמות המתוכננת בארץ ובהן תוכניותיו של שר האוצר, משה כחלון, לעודד ולתמוך בשחקנים חדשים שירצו להקים בנקים דיגיטליים. "הקמת החטיבה לבנקאות דיגיטלית נועדה לאפשר לבנק להיות ערוך בצורה מיטבית לאתגרים המהותיים שניצבים בפניו לאור התמורות שצפויות בעולם הבנקאות בעולם ובארץ", נכתב בדיווח שהוציא הבנק לבורסה.

 

עם זאת, הקמת החטיבה ובעיקר הקמתו של הבנק הדיגיטלי צפויה מחד לנגוס במודל ההכנסות הקיים של בנק לאומי כיום ובכך לבצע קניבליזיציה עבור הבנק ומאידך להאיץ את התהליך של ייתור עובדים קיימים שכן הפלטפורמה הדיגיטלית מצריכה מספר מצומצם יותר של עובדים מאשר רשת רחבה בת 230 סניפים (כולל בנק ערבי-ישראלי שצפוי להתמזג לתוך הבנק בתחילת 2016).

 

סניף של בנק לאומי. הפלטפורמה הדיגיטלית תאיץ תהליכים של ייתור עובדים סניף של בנק לאומי. הפלטפורמה הדיגיטלית תאיץ תהליכים של ייתור עובדים צילום: אוראל כהן

 

בתחום העובדים צפוי לאומי להישען על פרישת עובדים טבעית, שכן כפי שהודיע לאומי בדוחותיו הכספיים של שנת 2014 - בשלוש השנים הקרובות ייפרשו משורות הבנק כ-1,000 עובדים שיגיעו לגיל פרישה. במבט רחב יותר ועד 2020 מספר הפורשים אף יכפיל את עצמו.

 

לעת עתה לאומי אינו צפוי לצאת לתוכניות פרישה מקודמת. שינוי התקינה החשבונאית באשר לחישוב התחייבויות עובדים שנכנס לתוקף בתחילת השנה הקטין את ההון של לאומי ב-2.7 מיליארד שקל – דבר שהרחיק את הבנק מייעדי הלימות ההון שלו וגרם לו לפרסם הודעה שהוא שוקל לבצע הנפקת הון. על כן, בטווח הקצר, תוכנית פרישה מוקדמת הדורשת הקצאת הון לא קטנה נראית כרגע לא רלוונטית עבור הבנק.

 

בנק הפועלים הודיע בעבר כי יעמיק גם הוא את פעילותו הטכנולוגית וצפוי להשיק בספטמבר הקרוב אפשרות לפעילות דיגיטלית מלאה של לקוחותיו אך לא בתור בנק דיגיטלי שיעמוד בפני עצמו.

 

העובדה ששני הבנקים הגדולים צועדים חזק לכיוון ההקמה של בנקים דיגיטליים עוררה אי נחת בקרב המפקח על הבנקים, דודו זקן, שהתייחס בעבר לנושא וציין כי "הפיקוח מברך על כניסת שחקנים חדשים לתחום, אך יש להבחין בין שחקנים חדשים שכניסתם תתרום להקטנת הריכוזיות ולהגברת התחרות במערכת הבנקאית, לבין פעילות במסגרת הבנקים הקיימים ובפרט הגדולים שבהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x