$
משפט

נגזרת נגד דיסקונט: לחייב את מנכ"ל כאל לשעבר להשיב לקופה 14 מיליון שקל

בעל מניות בבנק, המחזיק 72% בחברת כרטיסי האשראי כאל, דורש מבית המשפט לחייב את בועז צ'צ'יק ואת סמנכ"ל כאל לשעבר סטיבן גרינשפן להשיב שכר ובונוסים שקיבלו בין השנים 2006-2009. השניים זומנו בחודש שעבר לשימוע בטרם הגשת כתב אישום על ביצוע עבירות שוחד, מרמה והלבנת הון בפרשת סליקת אתרי ההימורים והפורנו על ידי כאל

תומר גנון 23:5406.05.15

"מנכ"ל כאל לשעבר בועז צ'צ'יק והסמנכ"ל לשעבר סטיבן גרינשפן קיבלו שכר, בונוסים וטובות הנאה תוך כדי ביצוע פעילות עבריינית, תרמתית ואנטי רגולטורית". כך טוען אריה רהב, בעל מניות בבנק דיסקונט, בתביעה נגזרת שהגיש היום לבית המשפט המחוזי בת"א על נזקים שנגרמו לבעלי המניות בפרשת סליקת אתרי ההימורים והפורנו של החברה הבת (72%) כאל.

 

רהב דורש בתביעה לחייב את צ'צ'יק וגרינשפון להשיב לקופת כאל 19 מיליון שקלים שקיבלו בין השנים 2006-2009, בשל הפרת חובת אמון ותום לב, חריגה מהרשאה והפרת הסכמי ההעסקה. על פי תחשיב שצירף, במהלך שנים אלה משך צ'צ'יק מכאל כ-14 מיליון שקלים, וגרינשפן כ-5 מיליון שקלים.

 

בחודש שעבר הודיעה הפרקליטות כי תגיש כתב אישום בכפוף לשימוע נגד כאל צ'ציק וגרינשפן בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון. צ'צ'יק, שכיהן בשנים האחרונות כמנכ"ל דלק אירופה, יואשם גם בקבלת שוחד. על פי החשד, כאל אינטרנשיונל, חברת בת של כאל, סלקה בין השנים 2006-2009 עסקאות של לקוחותיה עם אתרי הימורים, פורנו ופארמה באינטרנט וביצעה הונאה בהיקפים נרחבים כלפי ארגוני אשראי בינלאומיים. העסקאות הבלתי כשרות הגדילו את היקפי הפעילות העסקית של כאל במיליארדי שקלים. בנוסף גרפו החשודים לכיסיהם סכומי כסף גבוהים שמקורם בכספי עבירה.

 

בועז צ'צ'יק בועז צ'צ'יק צילום: טל שחר

 

רהב תובע בנוסף גם את חברת כרטיסי האשראי וכן 14 דירקטורים בהווה ובעבר, בשל הפרת חובת אמון. בין הנתבעים: יו"ר דירקטוריון דיסקונט וכאל בין השנים 2006-2009 , שלמה זהר, וכן החשבת הכללית במשרד האוצר כיום, מיכל עבדי-בויאנג'ו, שכיהנה כדירקטורית בכאל בין השנים 2006-2011.

מה דעתך על מניית דיסקונט:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

על פי תביעתו, שהוגשה על ידי עוה"ד שלומי מושקוביץ' ונתי פולינגר, את כלל נזקי דיסקונט בפרשה לא ניתן לכמת בשלב זה. יחד עם זאת, הוא מציין כי עד היום הוטלו עליה קנסות בהיקף של 21.6 מיליון דולר על ידי ארגוני האשראי הבינלאומיים, וקנס נוסף של 6 מיליון שקל על ידי בנק ישראל.

 

"ניתן לשער", נכתב בתביעה, "כי סכומי נזק אדירים אלה (כ-100 מיליון שקל) הינם בשלב זה קצה הקרחון. וזאת מאחר שבשל אישומה הצפוי לאחר השימוע של כאל בהליך הפלילי, בשל עבירות לכאורה על חוק איסור הלבנת הון, כאל חשופה כיום לחילוט כל הכספים שהועברו אליה בעקבות סליקת עסקאות אסורות - סיכון פוטנציאלי של מיליארדי שקלים. מסיבה זו אסר המפקח על הבנקים על כאל לחלק דיבידנדים לבעלי מניותיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x