$
דעות

משבר התיירות הנכנסת: האם מיפן תבוא הישועה?

ראש הממשלה מתגאה בהסכם הכלכלי החדש עם יפן, אבל הנתונים מראים שבפועל התיירים מיפן לא ממהרים להגיע לישראל

יוסי פישר 07:3009.01.15

השבוע אישרה הממשלה את תוכנית רה"מ לחיזוק הקשר הכלכלי עם יפן. מה התרומה של החלטה זו לענף התיירות?

 

יפן היא אחת המעצמות הכלכליות הגדולות בעולם, ולמעשה היא השלישית בגודלה בעולם אחרי סין וארה"ב. ההודעה לעיתונות שפורסמה לאחר ההחלטה כללה הרבה נתוני מאקרו המצביעים על גודלה וחשיבותה של כלכלת יפן.

 

כמו כן, בתחום התיירות ההחלטה מדברת על העלאת כמות התיירים מיפן לישראל ב-45% עד לשנת 2017. מדובר בנתון מרשים, מאתגר ואולי אף יומרני. מדוע? הנתנונים מדברים בעד עצמם. 

 

על פי נתוני לשכת המסחר ישראל-יפן, מתחילת ינואר 2014 ועד לנובמבר 2014 הגיעו לישראל 12 אלף מבקרים מיפן. נתח גדול מהמבקרים מורכב מאנשי העסקים ומשלחות, קבוצות צליינים מכת ה'מאקויה' וקבוצה גדולה של תיירים המגיעים לבקר במפעלי האצות באילת.

 

טוקיו, יפן טוקיו, יפן צילום: נועה קסלר

 

מתוך כ-3.3 מליון מבקרים בישראל בשנת 2014 רק 13 אלף הגיעו כאמור מיפן. למרות הסכם תעופה בילאטרלי הקיים בין ישראל ליפן אין טיסות סדירות מישראל לטוקיו. במשך השנים חברות תעופה בחנו את הרווחיות הצפויה בקו זה ומשיקולים כלכליים החליטו שלא להפעילו. חלק מהקבוצות הגדולות מגיעות בטיסות צ'רטר מיוחדות שמפעילה אל על במועדים ספציפיים כל שנה והאחרים טסים דרך קוריאה, תורכיה ותאילנד.

 

נתון נוסף, הממחיש את היקף התיירות הנמוך מגיע מלשכת המסחר ישראל-יפן. על פי הנתון, התיירות היוצאת מיפן בשנת 2014 עמדה על 18 מיליון תיירים. אם כך, חלקה של ישראל בתיירות היוצאת מיפן הוא נמוך ביותר.

 

האם מיפן תבוא הישועה למשבר התיירות הנכנסת שפוקד את ישראל מאז תחילת 'צוק איתן'? אולי ה'קוסם' יודע יותר מאיתנו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x