$
בארץ

סוף לעיצומים: עובדי רשות המסים חוזרים לעבודה

זאת בהמלצת בית הדין הארצי לעבודה שהציע כי חזרת העובדים לעבודה סדירה תלווה במו"מ עם האוצר. העובדים שבתו מיום שני השבוע בדרישה להסכם שכר חדש שיכלול העלאה בשכר

עמרי מילמן ודוד רפאלי 16:0918.12.14

עיצומי עובדי רשות המסים יופסקו בעקבות המלצת בית הדין הארצי לעבודה בירושלים. העיצומים השביתו מיום שני את משרדי מע"מ, מס הכנסה מיסוי מקרקעין והמכסים. ביה"ד המליץ כך לעובדים במקביל לחזרה למשא ומתן עם האוצר.

 

 

בעקבות התערבות בית הדין, העובדים והמדינה הסכימו להיכנס למו"מ שימשך עד 1 בינואר הקרוב. העובדים יחזרו לעבודה מלאה כבר היום, וייאלצו להודיע 72 שעות מראש על הכוונה לשבות במכס - דבר אשר די מעקר את היכולת שלהם לשבות, שכן ניתן יהיה לפנות לבית הדין בבקשה למנוע את השביתה.

 

במהלך הדיון בבקשה הדחופה שהגישה התאחדות התעשיינים להוציא צו מניעה נגד העיצומים, ביקר נשיא בית הדין, יגאל פליטמן, את נציג האוצר הממונה על השכר קובי אמסלם ושאל מדוע האוצר הוא לא זה שהגיש את הבקשה לצו מניעה, אלא רק הצטרף לבקשת התעשיינים.

 

בעקבות ההחלטה לשוב לעבודה, אמר צביקה אורן נשיא התאחדות התעשיינים: "אני שמח על הפסקת העיצומים, שוב נכנסנו לנעלי המבוגר האחראי על מנת להביא להפסקה מיידית של העיצומים. רק חבל שהתעשייה נאלצה שוב לסבול ולשאת על גבה את ההשלכות הכלכליות הכבדות שעלו מיליוני שקלים רבים".

 

"לא העובדים הם שנטשו את המו"מ"

 

קודם לדיון בביה"ד טענו באוצר מי שהתחיל ונטש את המו"מ הוא ועד העובדים. האוצר הודיע  כי בכוונתו "לפעול נגד השביתה הפירטית של עובדי רשות המיסים הגורמת לנזקים של מיליוני שקלים ואף למעלה מכך לתעשיינים, יבואנים ויצואנים ולמשק בכללו. שביתה זו מתקיימת ללא הכרזה על סכסוך עבודה וללא קבלת אישור מתאים מבית הדין לעבודה לפתוח בעיצומים. במשרד האוצר מתכוונים לפעול במלוא הנחישות ופנו לבית הדין לעבודה בירושלים לקבלת צו מניעה מיידי להפסקת השביתה והחזרת עובדי רשות המיסים לעבודה ובכך לאפשר את המשך הפעילות התקינה בתחומי הייבוא והייצוא בפרט לקראת חג המולד".

 

ואדים אבנשטיין, יו"ר ועד עובדי מס הכנסה, טען כי לא העובדים הם שנטשו את המו"מ אלא הממונה על השכר קובי אמסלם, אשר החליט על דעת עצמו שמשום שמע"מ אפס אינו על הפרק, אין עוד סיבה לדון עם העובדים.

 

"לא אנחנו נטשנו את שולחן המו"מ", אמר אבנשטיין ל"כלכליסט". "זו הייתה החלטה חד צדדית של האוצר בתירוץ מגוחך. מה קשור מע"מ אפס לסכסוך עבודה? המו"מ התחיל בדברים אחרים לגמרי – אנחנו דורשים לקחת את הארגון שאחראי ל-75% מתקציב המדינה ולקדם אותו קדימה. לתת לעובדים שכר הוגן ולשמור על כוח אדם מקצועי. אני הייתי מצפה ששר האוצר, שהוא גם ראש הממשלה – בנימין נתניהו – יתייחס לסכסוך. אני לא מבין איך הדרג המדיני כל-כך אדיש. כל יום המדינה מפסידה המון כסף, ולא אכפת להם".

 

יש לכם סכסוך עבודה פעיל?

אבנשטיין: "יש לנו סכסוך עבודה מתגלגל שנמשך קרוב ל-10 שנים, והוא מחודש בכל פעם על ידי ההסתדרות".

 

בינתיים – המגזר העסקי זועק. על פי ההערכות של התאחדות התעשיינים הנזק הישיר למגזר העסקי משביתה בת שבוע יגיע לכ-390 מיליוני שקלים. במגזר העסקי מתלוננים שגם סחורות חשובות ורגישות תקועות במכס, כגון ציוד רפואי הנדרש לבתי החולים.

 

קובי אמסלם, הממונה על השכר באוצר קובי אמסלם, הממונה על השכר באוצר צילום: עומר מסינגר

 

"מדינת ישראל נמצאת תחת מצור", אמר בכיר בהתאחדות. "זה לא רק הנמלים – זה גם נתב"ג וגם מעברי ירדן. חברות

הספנות מאיימות להפסיק להגיע לישראל בימים הקרובים, כי בינתיים הנמל נסתם".

 

לדבריו, מדובר באחת השביתות הקשות שראה: "הגישה של הוועד היא מאד מיליטנטית. גם ועדת חריגים – אם אני משווה את זה לשביתות קודמות שהיו בנמלים ובנתב"ג – ועדת החריגים עכשיו מאד נוקשה, לא משחררת כלום. אנחנו מדממים, מפעלים מאבדים לקוחות בחו"ל. צריך לזכור שאנחנו רק מספר חודשים אחרי צוק איתן, שגם ככה הלקוחות בחו"ל לא ששים לעבוד עם ישראל. עכשיו צריך להסביר להם ששוב הם לא יכולים לקבל משלוחים לכריסטמס."

 

יש להם סכסוך עבודה פעיל, או שמדובר בשביתה פראית?

הגורם הבכיר: "הם תמיד מחזיקים סכסוך עבודה פתוח בשביל להגיד שלא מדובר בשביתה פראית. זה בלוף. כמו שהם קוראים לזה עיצומים, למרות שמדובר בשביתה לכל דבר – זו שביתה בתחפושת. אותנו לא מעניין מי צודק ומי אשם – אנחנו הקורבנות, ואנחנו רוצים שהם יחזרו לעבוד."

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x