$
בארץ

השופט כבוב: "חברות מרוויחות מנכס של המדינה ומתווכחות על גובה התמלוגים"

בכנס של לשכת עוה"ד בנושא הלבנת הון אמר מנהל רשות המסים כי "אם היינו גובים מס אמת היה מספיק לביטחון לרווחה לבריאות, היה מספיק לכולם, הכל. ואפשר אפילו יהיה להוריד מסים"

משה גורלי 11:0416.09.14

"חברות מקבלות זכות להרוויח מהנכס של המדינה ואחר כך מתווכחות איתה על גובה התמלוגים? 50% לא שווה לנו, הן אומרות. אתן לא עושות טובה לאף אחד, יש תור ארוך של כאלה שמוכנים להחליף אתכן, כך אמר הבוקר (ג') השופט הכלכלי חאלד כבוב בכנס הלבנת הון של מחוז ת"א של לשכת עורכי הדין בריכוזה של עו"ד יעל גרוסמן, שהתקיים במלון קרלטון בתל אביב.

 

כבוב, שסקר שורה של נושאים משפטיים-כלכליים-אקטואליים, הוכיח שוב שהוא אינו חוסך בביקורת פומבית שמציבה אותו כשופט בעל אג'נדה חברתית מפותחת. במיוחד בביקורת הנוקבת שהוא מעביר על בעלי שליטה בחברות ציבוריות. במיוחד תקף בחריפות את פרמיית השליטה הגבוהה, 25%, הנהוגה בישראל. "מה זו פרמיית שליטה? הזכות של בעל השליטה למנות את אמו ליו"ר הדירקטוריון ולתת לה אאודי 100, הזכות למנות את ילדיו ומקורביו. הזכות שלו להכניס לכיסו מעבר לדיבידנד שמכניס בעל מניות רגיל. הזכות הזו שווה בישראל 2%, במדינות מתוקנות אחרות 14%, בישראל 25%!".

 

כבוב שיבח את הרפורמות החקיקתיות שיפרקו את הפירמידות, ואלו שהגבירו את כוחו של המיעוט להטיל "כמעט וטו" על כוחו הבלתי המוגבל של בעל השליטה לקבל החלטות שיש לו בהן עניין אישי. "היום באים אלינו בעלי שליטה, מביעים תרעומת ומבקשים לפסול את השימוש שלא כדין שעושה המיעוט, לטענתם, כדי לסחוט אותם. למעשה הוצאנו את בעלי השליטה מהמשחק", אמר. כבוב ציין את החיוב במצב הזה שבו בעלי שליטה שלהם שברירי אחוזים בראשות הפירמידה שולטים ב"800 מיליארד כספי פנסיות, קופות גמל, ביטוחים שהם כספי ציבור שמושקעים בחברות שבתחתית הפירמידות שלהם".

 

השופט  חאלד כבוב. ". אתם לא עושות טובה לאף אחד, יש תור ארוך של כאלה שמוכנים להחליף אתכן" השופט חאלד כבוב. ". אתם לא עושות טובה לאף אחד, יש תור ארוך של כאלה שמוכנים להחליף אתכן"

 

"תיקוני חוק החברות וחוק הריכוזיות", סיכם כבוב, "בשש השנים הקרובות ישונה שוק ההון מקצה לקצה ולחיוב. הן בשיפור הממשל התאגידי והן בעבודה הרבה שתהיה לכם עורכי הדין כאשר עשרות ומאות חברות יונחו על המדף למכירה במינוף כזה או אחר", סיכם השופט כבוב.

 

משה אשר: "ההון השחור מושרש בתרבות"

 

"אם היינו גובים מס אמת היה מספיק לביטחון לרווחה לבריאות, היה מספיק לכולם, הכל. ואפשר אפילו יהיה להוריד מסים. אלא שבישראל חלק מהציבור משלם הכל וחלק אחר שלא משלם. והגיע זמן לעשות מעשה. ההון השחור מושרש בתרבות ובהווייה החברתית. מעלים מס נחשב לגיבור. את התפיסה הזו יש לשנות מהקצה אל הקצה" אמר מנהל רשות המסים משה אשר.

 

"אנחנו מכירים אנשים שקנו קרקע במזומן. במיליונים, אין להם אפילו תיק ברשות המסים. את מה שהם ל משלמים – אתם משלמים.

 

"נתחיל מהגבלת עסקאות במזומן מעל 10,000. בהתאם למגמה העולמית לעבור לשימוש בתשלומים באשראי, באינטרנט, באמצעים שמשאירים עקבות. עדיין יש בעיה עם 'צ'קים על חלק' שייאסרו בהמשך. בחקירות הפליליות אנו מגלים שההון

השחור של הפשיעה המאורגנת מכובס דרך הצ'יינג'ים. היקף המחזור שם גדול יותר מההיקף הבנקאי.

 

"בחוק ההסדרים האחרונים קבענו שציינגים ידווחו בכל רבעון על עסקאות מעל 50 אלף שקל. הבעיה היא שחצי מהציינגים הם מחתרתיים. חצי מה-5,000 לא רשומים בכלל. בתחילת 2015 כולם יעברו לפיקוח שלנו ברשות המסים.

 

"עשרות מיליארדי דולרים של ישראלים מוחזקים בחו"ל. ב-2012 חשפנו 12-10 מיליארד שקל בתוכנית גילוי מרצון. מאז ועד היום נסדקה הסודיות הבנקאית בשוויץ ועתה ניתן להעביר מידע בנקאי ביתר קלות. ישראל חתמה על אמנות דיווח הדדיות עם מספר מדינות. ה-OECD, במאי השנה, הודיע שיקדם החלפת אינפומציה בין המדינות החברות ואמנה נחתמת גם בעניין זה. בקרוב נודיע על חקירות פליליות נגד ישראלים שמחזיקים הון שחור בחו"ל", ציין אשר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x