$
מחפשי עבודה

סורסינג - במקום לחפש עבודה, כך תגרמו למעסיקים למצוא אתכם

הפעילות של מחפשי העבודה ברשתות החברתיות יצרה התמחות בקרב המגייסים: סורסינג - איתור מועמדים אטרקטיביים ברשת ויצירת מערכת יחסים ארוכת טווח איתם. איך תנצלו את זה לטובתכם בחיפוש עבודה

מעין מנלה 13:4315.06.14
חיפוש העבודה של היום לא דומה לזה של פעם. אם בעבר מודעות הדרושים היו הכלי החשוב ביותר בחיפוש עבודה, היום מי שמחפש עבודה היום נמצא באינטרנט, ולא רק באתרי הדרושים הרשמיים. מחפשי עבודה פעילים ברשתות החברתיות, בלינקדאין, Glassdoor ובאתרי החברות המגייסות. הפעילות הזו של מחפשי העבודה ברשתות החברתיות יצרה התמחות חדשה בקרב המגייסים וציידי הראשים ששמה סורסינג (Sourcing). סורסינג הוא איתור מועמדים אטרקטיביים עבור החברות ברשתות חברתיות ויצירת מערכת יחסים ארוכת טווח איתם.

בתחום ההייטק למשל, חל גידול מתמיד בגיוס מועמדים באמצעות סורסינג. "בשנת 2013 15% מכלל ההשמות שלנו היו באמצעות סורסינג וב-2014 אני מעריך שנגיע ל-20% מכלל ההשמות לפחות. הסיבה העיקרית לכך היא שסורסינג מאפשר לנו להעניק ייתרון וערך מוסף אמיתי ללקוחות שלנו. הם מקבלים מועמדים חזקים, מודעים לשוק וכמובן – מתאימים בדיוק לתפקיד המוצע", אומר דניאל חלבי, מנכ"ל SeeV חברת השמה בהייטק.

 

הגיוס באמצעות אנשי סורסינג צפוי לפי ההערכות לגדול ולהוות כשליש מכלל הגיוסים ב-2015 וזאת מכמה סיבות. ראשית, המודעות בקרב מועמדים הולכת וגוברת והיא תתבטא בכך שיהיו יותר דפים מקצועיים ברשתות החברתיות. כבר היום ישנם מחפשי עבודה שנעזרים בכותבי תוכן לעמודים אישיים ברשתות. כמו כן, מצד המגייסים תהיה התמקצעות של אנשי הסורסינג שישתמשו בכלי חיפוש מתקדמים לאיתור מועמדים מתאימים.

 

איך זה עובד?

אנשי הסורסינג מנטרים את הרשתות החברתיות, הקהילתיות והמקצועיות בחיפוש אחר אנשים מוכשרים שנחשבים אטרקטיביים בעיני המעסיקים אותם הם מייצגים. תפקידם הוא להבין מה מסלול הקריירה של המועמדים, להעניק להם מידע על הנעשה בתחום המקצועי שלהם ברמת השכר והתנאים ולהציע להם משרות אטרקטיביות המגלמות שיפור תנאים מהותי בעיניהם.

 

היו פעילים ברשתות החברתיות ובפורומים מקצועיים, הם כבר ימצאו אתכם היו פעילים ברשתות החברתיות ובפורומים מקצועיים, הם כבר ימצאו אתכם צילום: שאטרסטוק

 

"זה מתחיל בפייסבוק ובלינקדאין ומשם לרשתות חברתיות נישתיות. המטרה היא ללמוד כמה שיותר על המועמד, ההשכלה שלו, מקומות העבודה הקודמים ועוד", אומרת תאיר קסלר, מנהלת הסורסינג בחברת SeeV. לאחר שמאתרים מועמד, המטרה העיקרית היא ליצור איתו קשר לטווח ארוך. לכן, מסבירה קסלר, ההתקשרות הראשונה תהיה על מנת להציג את חברת ההשמה ולשאול את המועמד אם הוא מעוניין במידע על התחום בו הוא פועל. "באופן מפתיע, רבים מהמועמדים הפסיביים, שאינם מחפשים עבודה, לא מודעים ליכולות ולמעמד שלהם, יחסית לשוק בו הם פועלים ולכן הם שמחים להתחיל מערכת יחסים עם אנשי הסורסינג. במקרה בו המועמד הביע נכונות לשמוע על מקומות עבודה אפשריים, הטיפול בו עובר למגייסים", היא אומרת.

 

מה אנשי הסורסינג מחפשים?

 

לפי קסלר החיפוש של אנשי הסורסינג מתחלק לשניים:

 

1. עובדות יבשות בנוגע להשכלה, ניסיון, ידע מקצועי ושירות צבאי. למשל, עבורה, מועמד שלמד בטכניון ושירת ב-8200 יהיה אידיאלי. "לפני שניצור איתו קשר נבדוק מה התפקיד הנוכחי שלו ונשאל את עצמנו האם יש לנו משהו שייחשב בעיניו אטרקטיבי הן ברמה המקצועית והן ברמת השכר", היא מסבירה.

 

2. פעילות בלתי פורמאלית באתרים מקצועיים שמתוכה ניתן להבין מה הרמה המקצועית של המועמד, הגישה שלו למתן מענה לשאלות מקצועיות, כמו גם סקרנות ורצון להתפתחות אישית. לדוגמא: מועמד שלוקח חלק פעיל בכתיבת קוד, עונה על שאלות של אחרים ושואל שאלות המעידות על 'הגדלת ראש' ייחשב בעיני מעסיק כמועמד עם יכולות מקצועיות וראש גדול.

 

אמנם אנשי הסורסינג מחפשים לרוב "מועמדים פסיביים", כאלו שלא פונים בעצמם לחברות ההשמה כדי לחפש עבודה, אך ישנן דרכים להסב את תשומת ליבם אליכם כמועמדים. "יש אנשים שהם רדומים במדיה החברתית ואז פתאום כשהם מחפשים עבודה הם מתחילים להיות יותר פעילים. הם פתאום כותבים קומנטס נותנים יותר לייקים או מעדכנים את הפרופיל שלהם", אומרת קסלר. לדבריה, אנשי הסורסינג ישימו לב לדברים האלו ויבינו שכנראה אותו אדם מעוניין שיפנו אליו כי הוא מחפש עבודה.

 

כך תגרמו לאנשי הסורסינג להבחין בכם:

 

1. פרופיל הלינקדאין שלכם הוא הכלי החשוב ביותר בכל התהליך. וודאו כי מילאתם אותו במלואו ושכללתם את כל הפרטים והמידע שיכול לסייע לכם. חשוב מאוד להתייחס לתפקידים קודמים ונוכחיים, השכלה ושירות צבאי.

תאיר קסלר תאיר קסלר צילום: פלג אלקלעי

 

2. מכיוון שהפרופיל בלינקדאין חשוב כל כך - שימו לב לאנגלית שלכם באתר. כדאי תמיד לבקש מחבר דובר אנגלית לעבור על מה שכתבתם ולוודא שאין טעויות מביכות.

 

3. פרופיל פייסבוק גם הוא חשוב. השתמשו בו לקישורים לחומרים שאתם ייצרתם ולהשתתפות בדיונים מקצועיים שרלוונטיים אליכם.

 

4. השתתפו באופן פעיל בדיונים מקצועיים באתרים רלוונטיים. בלינקדאין למשל יש קבוצות טכנולוגיות או מקצועיות בהן מותר באיזור מסויים גם לפרסם משרות. 

 

5. הצטרפו לקבוצות של מחפשי עבודה. בפייסבוק קיימות היום בישראל כ-50 קבוצות שנועדו לאתר ולהפיץ משרות פנויות.

 

6. בקרו באתרי האינטרנט של החברות שמעניינות אתכם והצטרפו לקבוצות שלהם בפייסבוק כדי להיות מעודכנים בפעילות שלהם. הבעייתיות בשליחת קורות חיים דר עמוד דרושים של חברה ספציפית היא שהרבה פעמים המשרות לא מעודכנות וכן קורות החיים שנשלחים נופלים לעיתים בין הכסאות כי אין מישהו שאחראי על ההשמות של אלו ששולחים קו"ח דרך האתר, מסבירה קסלר. לעומת זאת, חברות ההשמה תפקידן לוודא שאף קורות חיים לא יאבדו בדרך.

 

7. הצטרפו לקבוצות של חברות השמה רלוונטיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x