$
בארץ

הממשלה אישרה: 100 מיליון שקל להיערכות לשנת שמיטה

ביו השאר יועברו 45 מיליון שקל לתמיכה בחקלאים המשביתים את משקם; במקביל אישר לפיד את ההמלצות להעניק פיצוי לחקלאים שסבלו מהבצורת

עמרי מילמן ורוני זינגר 17:1801.06.14
הממשלה אישרה היום העברת 100 מיליון שקל לטובת היערכות לשנת השמיטה המתקרבת - שנת תשע"ה.

 

הסכום הגבוה ביותר מתוך התקציב המאושר לשנת השמיטה, 45 מיליון שקל, יוקדש לתמיכה בחקלאים המשביתים את משקם. 20 מיליון שקל יעברו לתמיכה במשתלות המוכרות עצי פרי שישביתו את עבודתן (בשנת שמיטה לא נוטעים עצי פרי), ולמעלה מ-11 מיליון שקל יעברו לצורך הכנה והדרכה לקראת שנת שמיטה.

 

בנוסף, 7 מיליון שקל יעברו להקמת בתי צמחיה לירקות במגזר הלא-יהודי, 5 מיליון שקלים יעברו לחממות במגזר היהודי שמגדלות ירקות ב"משטחים מנותקים". 2 מיליון שקלים יעברו לצורך הסברה על "ערכי שנת השמיטה בחברה הישראלית", ועוד 2 מיליון שקלים הוקצו עבור מימון טקס "הקהל" בכותל המערבי שייערך בתום שנת השמיטה.

 

על פי הצעת המחליטים שאושרה הבוקר בממשלה, מסגרת התקציב נקבעה על סמך תקציבי השנים הקודמות.

 

כחלק מההערכות לשנת השמיטה, יוקם צוות עבודה בין-משרדי של משרד הדתות ומשרד החקלאות שיפקח ביחד על דרך ניצול התקציב לשנת השמיטה. בנוסף, קמה ועדת שמיטה ממלכתית - שעסקה עד כה בתחזית תקציבית לשנת השמיטה ותעסוק מעתה גם בכל הנוגע להמשך אספקת סחורה חקלאית טרייה לציבור שימשיך לצרוך ירקות.

 

שנת שמיטה מצוינת אחת לשבע שנים, בשנה זו מקיימים חקלאים שומרי מצוות את מצווה זו, וחודלים מכל עבודת אדמה - זריעה, קציר וכדומה ואינם קוטפים את התוצרת או מוכרים אותה.

 

כל חברי הממשלה הצביעו בעד אישור התוכנית.

 

 

(אילוסטרציה) (אילוסטרציה) צילום: אוראל כהן

 

 

בתוך כך, שר האוצר יאיר לפיד הכריז על 2014 כשנת בצורת; בכך קיבל השר את המלצות ועדת הבצורת, המשותפת לאוצר, רשות המסים ומשרד החקלאות שלפיהן יש להכריז על שנת בצורת בכל הנגב, בחלק מהצפון ובאזורים בודדים בדרום.

 

לפי הערכות, הפיצוי שיינתן השנה יעמוד על כ-10 מיליון שקל, לעומת 100 מיליון שקל בחלק משנות הבצורת הקודמות. הפיצוי יגיע מהקרן לפיצוי נפגעי פעולות איבה, שפועלת גם לטובת נפגעי נזקי טבע.

 

הפיצוי יינתן רק באזורים שהוגדרו כמוכי בצורת, לחקלאים המגדלים חיטה, שעורה, תלתן, אפונה, בקיה (פול), חמצה (חומוס), חריע (קנולה) ושיבולת שועל.

 

חקלאים שטרם הגישו בקשה לפיצוי יכולים לעשות זאת תוך 30 יום מסיום האסיף באמצעות טופס המצוי באתר האינטרנט של רשות המסים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x