$
משפט

בדרך לפשרה? סכסוך המיליונים בוויטווטר של אורי יוגב עובר לגישור

יוגב, כיום מנהל רשות החברות הממשלתיות, נתבע לשלם 15 מיליון שקל לבעל מניות בחברה שטוען כי הוא הונה אותו. עו"ד רובי בכר ישמש כמגשר בין הצדדים

תומר גנון וזוהר שחר לוי 12:3915.10.13

סכסוך המיליונים בין אורי יוגב, מבעלי השליטה בקבוצת טכנולוגיות המיםוויטווטר המכהן כיום כמנהל רשות החברות הממשלתיות, לשותפו לחברה, איש העסקים הקנדי בני טיש, עובר להליך גישור. כך הוסכם בין הצדדים לאור המלצתה של שופטת בית המשפט המחוזי בת"א רות רונן. לתפקיד המגשר מונה עו"ד רובי בכר, שותף בכיר במשרד פישר, בכר, חן, אוריון וול ושות'.  

טיש, המחזיק 8% בוויטווטר, תובע מיוגב 15 מיליון שקל בטענה שהוא הונה אותו כששידלו להשקיע 3.2 מיליון דולר בחברה תוך הצגת מצגי שווא.

 

"יוגב", נטען בתביעה, "התחייב כי החברה עתידה להגיע למחזור שנתי של 100 מיליון דולר עד לשנת 2013 ולהפוך להיות 'הצ'ק-פוינט של המים', ובדיעבד כל שנותר מהבטחות אלה הוא לקיחת צ'ק מהתובע. פוינט".

 

עוד טען טיש בתביעה, כי "מאז כניסתי הצליח יוגב 'לשרוף' כבר למעלה מ-50 מיליון שקל, תך שהוא מדרדר את החברה על פי פחת". יוגב וויטווטר טענו בתגובה כי "בני טיש הוא בעל מניות זוטר בקבוצת וויטווטר המנסה לסחוט מהקבוצה תנאים וכספים".

 

טרם הגשת התביעה של טיש, הוכנה טיוטת פשרה שלא נחתמה שמטרתה הפרדת כוחות בין הניצים. על פי הטיוטה מיולי 2012, טיש וחתנו עדי כספי, המחזיק 7% בקבוצה, יוותרו על כל מניותיהם בוויטווטר, ובתמורה יקבל טיש מניות של וויטווטר בחברה הבת גלקון בשווי 3.9 מיליון דולר.

 

טיש טוען, במסגרת כתב הגנה שהגיש לבוררת - השופטת בדימוס שרה פריש - לאחר שנתבע על ידי עורך דינו רונן בר-און, על אי תשלום שכ"ט, שוויטווטר ויוגב רצו לסכל את הסכם הפשרה. וויטווטר ויוגב טענו בתגובה במכתב ששלחו לעו"ד בר-און, כי הייתה להם כוונה מלאה לחתום ולכן טענתו של טיש "היא הזויה, חמורה וחסרת בסיס".

 

אורי יוגב (ארכיון) אורי יוגב (ארכיון) צילום: אוראל כהן

 

קבוצת וויטווטר שבשליטת אורי יוגב (29%) וחנה גרטלר (49%) רשמה בדו"חותיה לשנת 2012 הפסד של 23.5 מיליון שקל וגרעון בהון החוזר של 16 מיליון שקל, אשר הוביל את רואי החשבון שלה להצמיד הערת עסק לדו"חותיה.

 

"החברה אינה עומדת בהתניות הפיננסיות שנקבעו לה מבנק. גורמים אלה, עם גורמים נוספים, מעוררים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כעסק חי", כתבו רואי החשבון ממשרד רואי החשבון קוסט פורר גבאי קסיר, בדו"חות שנחתמו ביוני 2013. עם זאת חשוב לציין שמדובר בחברת סטארט-אפ שהפסדים בשלב זה של חייה הינם דבר מקובל.

 

על פי נתוני רשם החברות, לוויטווטר יש לא פחות מ-17 בעלי מניות. הגדולים שבהם הם יוגב, שמכהן כיו"ר הדירקטוריון ומחזיק בכשליש מהמניות דרך חברת א.יוגב יועצים שבבעלות משותפת עם אשתו, ואשת העסקים חנה גרטלר (49%).

 

אנשי עסקים נוספים שמחזיקים בחברה הם בעל השליטה באי.די.בי אחזקות, נוחי דנקנר, המשקיע בחברה דרך אלרון תעשיות; הברוקר שחשוד בהרצת מניות אי.די.בי אחזקות עבור דנקנר, איתי שטרום; שותפיו של דנקנר לקבוצת אי.די.בי, יצחק ודורי מנור; אילן בן דב; מנכ"ל החברה לישראל, ניר גלעד; בעלי קבוצת הביטוח קלי, מנחם קלי; מנהל רשות המסים לשעבר, זאב פלדמן; ושרגא שחק, המחזיק כ-10% מא.מ.ת מיחשוב הציבורית. כמו כן מחזיקים בחברה איש העסקים בני טיש וחתנו עדי כספי, שמנהלים תביעה נגד יוגב וויטווטר.

 

את אורי יוגב מייצג עו"ד איזי הולדשטיין. את בני טיש מייצג עו"ד זוהר לנדה ממשרד ברנע ושות'.

 

מבא כוחו של בני טיש, עו"ד זוהר לנדה ממשרד ברנע ושות' נמסר: "טיש אינו 'בעל מניות זוטר' בווייטווטר, אלא המשקיע השני בגודלו בחברה, המחזיק בלמעלה מ-15% ממניותיה עם משפחתו. טיש השקיע בווייטווטר כ-4 מיליון דולר, והוא בעל זכויות עודפות בווייטווטר המוקנות לו מכוח תקנון החברה וההסכם (זכויות אשר יוגב מנסה לשלול ממנו. בפועל, ובניגוד לאמור בכתבה, יוגב הוא אשר התנגד להגדרת ווייטווטר כחברת סטארט-אפ, והתעקש כי מדובר בחברת החזקות. בהתאם, גם שונה שמה לאחרונה לווייטווטר הולדינגס. בפועל, ההפסדים וההון השלילי של ווייטווטר אינם תוצאה של היותה חברת סטארט-אפ, אלא תוצאה ישירה של ניהולו הכושל של יוגב, אשר לאחר שהצעיד את החברה להפסדים כבדים, ולבזבוז של עשרות מיליוני שקלים - נטש אותה לטובת תפקיד ציבורי בכיר. טיש מביע תקווה, כי הליך הגישור יביא לתוצאות מיוחלות ולפתרון המחלוקת- אך, מובן כי במקביל שומר הוא על מלוא זכויותיו וטענותיו".

 

וויטווטר ואורי יוגב סירבו להגיב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x