$
מחפשי עבודה

השאלה שתכשיל אתכם בראיון עבודה

מועמדים בודדים בלבד מגיעים לראיון מוכנים לענות על השאלה שתמיד מגיעה בנוסח זה או אחר; יש רק דרך אחת לענות עליה והיא - בכנות

סוכנויות הידיעות 08:0707.09.13

מרבית מנהלי כוח אדם והמראיינים מסכימים על דבר אחד: מועמדים בודדים בלבד מגיעים לראיון העבודה עם תשובה מוכנה לשאלה הנצחית, "מהי החולשה העיקרית שלכם?".  

כיום השאלה אמנם זוכה לניסוחים שונים ומגוונים, אך לא משנה באילו מילים הם משתמשים, המראיינים מצפים לאותה תשובה. הם מעוניינים שתספרו להם מה החולשות שלכם, באילו תחומים אתם צריכים להשתפר. לדוגמא, שתגידו אם הכישורים הטכניים שלכם פחות חזקים או שחסר לכם ניסיון ניהולי. אולם, בפועל השאלה הזו נוטה לבלבל את המועמדים יותר מכל שאלה אחרת, ולמעשה אין סיבה לכך.

 

במוקדם או במאוחר השאלה תגיע במוקדם או במאוחר השאלה תגיע צילום: shutterstock

 

באתר "careerealism" טוענים כי לרוב המראיין כלל אינו מעוניין לשמוע את התשובה, הוא פשוט שואל אותה כדי לראות את התגובה שלכם. לאחר ניתוח תשובות של אלפי מועמדים, הגיעו באתר למסקנה שישנה רק דרך אחת לענות על השאלה, והיא - בכנות.

 

זה לא כל כך קשה לביצוע, אתם בוודאי מודעים לחולשות שלכם. חברים, הורים, בני זוג, עמיתים לעבודה, בוודאי מעירים לכם עליהן כל הזמן, כך שבטח הפנמתם מה הן. בכל מקרה, לא משנה איזה חיסרון תבחרו לציין, המראיין בטוח כבר שמע זאת בעבר. תזכרו, לכולם יש חולשות. אפילו לסופרמן יש את הקריפטונייט. הסיבה שאתם עוברים את הראיון היא שבחברה המדוברת חושבים שאתם עשויים לעזור להם לפתור את הבעיות שלהם. הם זימנו אתכם בשל נקודות החוזק וההישגים שלכם - הישגים שצברתם על אף החולשות שלכם. אם תראו שביכולתכם לפתור את הבעיות של המעסיק, יהיה לכם סיכוי גבוה להיבחר לעבודה. תשובה כנה לשאלת החולשות תעזור לכם לקבל את הצעת העבודה, מכיוון שהם ידעו שאם אתם מסוגלים להשיב בכנות מהן החולשות שלכם, ככל הנראה אפשר יהיה לסמוך על שאר התגובות שלכם.

 

אל תנסו להתחכם, התשובה הגרועה ביותר תהיה לנסות להציג חולשה כנקודת חוזק. אמנם יש מומחים שממליצים על כך, אך זו עצה שרק תפגע בכם. אם התשובה הטובה ביותר שאתם מצליחים לחשוב עליה היא שאתם פרפקציוניסטים או שאתם עובדים קשה מדי, אז יש לכם בעיות גדולות מכפי שאתם חושבים.

 

צריך לבוא מוכנים עם תשובה כנה צריך לבוא מוכנים עם תשובה כנה צילום: shutterstock

 

אם כך, כיצד עונים על השאלה? אין תשובה אחת לכך, שכן רק אתם יכולים לענות על השאלה הזו. אך דוגמא טובה למענה, במקרה שמדובר במהנדס תוכנה היא: "יש לי נטייה למהר בעשייה. בעבר הנטייה הזו גרמה למספר בעיות איכות עם המוצר המוגמר. הבוס השני שהיה לי עבד איתי על התכונה הזו, ומצאתי כמה פתרונות  שעוזרים לי להאט את עצמי, כמו פתקים שהדבקתי מעל המחשב שכתוב בהם "תאט" או "תעבור שוב על הכל"! יש לי גם תזכורות בטלפון שמגיעות פעמיים ביום עם מסרים זהים. למרבה המזל, התהליך הזה עובד. שני המוצרים האחרונים שהוצאנו, עמדו בלוח הזמנים, לא חרגו מהתקציב, ועד כה לא התגלו בעיות באיכות. למעשה, אני מהנדס טוב יותר היום, אך אני עדיין זקוק לתזכורות הללו". זוהי חולשה מהסוג שאנשים יכולים להזדהות עמה, מהסיבה הפשוטה שהיא חולשה אמיתית. הפרט החשוב הוא שהראיתם שאתם יודעים כיצד להתמודד עם החולשה שלכם.

 

הכנה מבעוד מועד חשובה מכיוון שהיא מאפשרת לכם לחוש בנוח עם הנושא בו אתם דנים. אך עם זאת, אל תגרמו לסיפור להישמע כאילו ערכתם עליו חזרות בבית. כמו כן, תהיו מוכנים לכך שהמראיין ימשיך לחקור. יש מראיינים שאוהבים להמשיך ולשאול כדי לראות אם חלים שינויים בתשובה שלכם או אם אתם נסוגים תחת לחץ.

 

השורה התחתונה: תמיד היו כנים, גם אם אתם חוששים שהתשובה אולי תפגע בסיכויים שלכם לקבל את העבודה. קרוב לוודאי שתשובה כנה רק תועיל לכם.

 

לסיכום, הנה מה שעליכם לעשות כאשר אתם נשאלים מה החולשות שלכם:

  • ציינו את החולשות שלכם.
  • הבהירו למראיין שאתם מודעים לחולשות שלכם.
  • הראו לו שגיליתם כיצד להתמודד איתן.
  • הראו לו שהפתרון שמצאתם עובד.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x