$
משפט

ביהמ"ש קיבל את הערעור: הרשעת פאר ויסנר לא תבוטל, יוטל עליו קלון

סגן ראש עיריית ת"א הורשע בזיוף ובקבלת דבר במרמה, אך לאחר מכן הוחלט על ביטול. שופטי המחוזי: "התעלם מערכים של שמירה על החוק וטוהר המידות"

זוהר שחר לוי 11:5506.03.13
בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל הבוקר (ד') את ערעור המדינה על ביטול הרשעתו של סגן ראש עיריית תל אביב, פאר ויסנר שהואשם בעבירות של זיוף ומרמה.

 

ויסנר, סגן ראש עיריית תל אביב וראש סיעת "הירוקים" בעירייה, הואשם בינואר 2011 בבית משפט השלום בתל אביב בעבירות של זיוף מסמך, שימוש במסמך מזויף וקבלת דבר במרמה. בכתב האישום שהוגש נגדו נטען כי ויסנר זייף יחד עם אדם נוסף, אמיר להב, חוזה שכירות לנכס בבעלותו, ועשה בו שימוש. כן נטען כי זייף מסמכים שהגיש לעירייה במטרה לקבל במרמה את שינוי הייעוד של הנכס שבבעלותו למגורים. בהמשך, כך לפי האישום, קיבל ויסנר במרמה את שינוי הייעוד של הנכס, כפי שביקש.

 

ויסנר היה בעלים של משרדים בשטח של 132 מ"ר, המצויים בקומה השלישית של מבנה ברחוב חפץ חיים 10 בת"א. על פי צו הארנונה של עיריית ת"א, היה ויסנר אמור לשלם ארנונה של כ-300 שקל למ"ר לשנה עבור הנכס שייעודו למשרדים. בעוד שנכס למגורים חויב ב 35 שקל למ"ר. על פי כתב האישום, ויסנר החליט לשנות את ייעוד הנכס למגורים, מתוך כוונה לשלם ארנונה בשיעור מופחת.

 

ויסנר. שינה את ייעוד הנכס כדי להוזיל ארנונה ויסנר. שינה את ייעוד הנכס כדי להוזיל ארנונה צילום: שאול גולן

 

לאחר הרשעתו החליט שופט בית משפט השלום בתל אביב דניאל בארי לבטל את הרשעתו, ולהטיל עליו עונש של 250

שעות לתועלת הציבור (של"צ). "ויסנר", נימק אז השופט, "הוא אדם חיובי שתרם רבות לחברה, לא פעם על חשבונו האישי". עוד צוין בהחלטה כי מאז הפסיק ויסנר את פעילותו בעירייה, לאחר הגשת כתב האישום נגדו, הורגשה פגיעה ממשית בטיפול בתחום איכות הסביבה.

 

המדינה ערערה על ההחלטה לבטל את ההרשעה. "בית המשפט טעה", כתבו נציגי המדינה בערעור, "בכך שהתעלם מתפקידו של ויסנר כאיש ציבור ועל המצופה ממנו מתוקף מעמדו. הציבור לא מצפה מנבחריו, במיוחד בעמדה כה בכירה כסגן ראש עירייה, כי יזייף מסמכים ויגיש אותם למקום עבודתו ביודעו שהם מזויפים וזאת לשם קבלת הטבה כספית". הפרקליטות דרשה כי ההרשעה תושב על כנה וכי יוטל על ויסנר קלון. הרכב שופטי המחוזי, בראשות הנשיאה דבורה ברלינר, קיבלו הבוקר את הערעור.

 

"המעשים פגעו בתושבי ת"א"

 

הרכב השופטים בראשות הנשיאה דבורה ברלינר, שכלל גם את השופטים ג'ורג' קרא ומרים סוקולוב, הותיר כאמור את הרשעתו של ויסנר וכן הטיל עליו קלון. יחד עם זאת ניתן משקל לחלוף הזמן בעניין הענישה, והוחלט שלא להחמיר בה מעבר למה שנקבע בבית משפט השלום – כלומר 250 שעות לתועלת הציבור.

 

השופטים נימקו: "לצערנו, בסופו של יום המסקנה החד-משמעית אליה הגענו היא כי לא ניתן לסיים תיק זה ללא הרשעה. לצערנו, משום שהתרשמנו ממסירותו של ויסנר למטרה אותה הציב לעצמו, קידום הנושא הירוק ושמירה על איכות הסביבה. איננו מפקפקים בכך שוויסנר נרתם בכל מאודו למטרה זו והקדיש לה זמן, מחשבה ומאמץ. לרוע המזל נראה, כי לערכים של שמירה על החוק ועל טוהר המידות הקדיש ויסנר פחות מחשבה, ושמא נכון יותר לומר, התעלם מהם ללא ייסורי מצפון".

 

עוד כתבו השופטים בהחלטתם: "ויסנר שימש בתקופה הרלוונטית כסגן ראש עיר בעיריית תל אביב. סגן ראש עיר הוא תפקיד ומעמד מוחלט, לא יחסי, ולא לעניינים 'ירוקים' בלבד. נורמת ההתנהגות הנדרשת ממנו מתחייבת ממעמד זה. המעשים בהם הורשע הם מעשים הפוגעים בישורת האחרונה בתושבי תל אביב, שאותם הוא אמור לייצג".

 

ויסנר מסר בתגובה: "לאחר פעילות ציבורית של 15 שנים אני מודה לקהל בוחרי ולתושבי ת"א. המשפט היה קפקאי ומנותק מהמציאות, וחבל שכך. עורכת דיני דפנה וינברג תבדוק את משמעות פסק הדין ואת אפשרות הערעור עליו לבית המשפט העליון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x