$
בארץ

זינוק בהזמנות מיגון לבתים ולמוסדות

ספקים ויצרנים דיווחו כי היקף ההזמנות גדל משמעותית והיקף המתעניינים גדל עוד יותר

דותן לוי 07:5721.11.12

ספקים, קבלנים יצרנים ואפילו מתכננים העוסקים בתחום המיגון עובדים ללא הפוגה בימים האחרונים. חלקם מדווחים כי היקף ההזמנות גדל משמעותית והיקף המתעניינים גדל עוד יותר. כך למשל, חברת ג.ג מערכות מיגון, יזמית ומחזיקת הפטנט של המוצר חמ"ד - מיגון הדומה באפקטיביות שלו לממ"ד אך ניתן

להתקנה בחדרים קיימים בתוך תקופת זמן קצרה. בחברה מדווחים כי עד תחילת המבצע הצבאי עמד היקף ההזמנות הממוצע של החברה על הזמנה אחת לשבוע ומאז תחילת הלחימה מדובר בהזמנה אחת ליום, בעיקר מתושבי המרכז והדרום ומארגונים ומוסדות. להערכתם, מדובר בזינוק של 400% בהזמנות.

 

רמי צרפתי, אחד היזמים שזכה לפני שנים במכרז של משרד הביטחון למיגון מבנים, מספר כי הם נמצאים בהליכי סיום של המכרזים שיצאו לדרך בסבב הלחימה הקודם ועד כה הם מיגנו כ־1,000 מבנים, מרביתם בתי מגורים. לדבריו, התקציבים הועברו לרשויות המקומיות ואלו העבירו את הכספים לקבלנים לעתים אף לפני הזמן.

 

מיגון של בית פרטי נעשה על ידי הוספת חדר ממוגן העשוי בטון, בעלות מוערכת של כ־100 אלף שקל. בבתי קומות מדובר בתוספת חיצונית, כאשר הממ"דים מוקמים אחד על השני. נאווה ינאי מחברת א.ב מתכננים מספרת כי דווקא בתחום מבני הציבור הגיעו למסקנה שעדיף להרוס את המבנה ולבנות מחדש. ינאי השלימה בשנים האחרונות תכנון של 30 אלף מ"ר של מרחבים מוגנים, כולל 90 כיתות בארבעה בתי ספר אזוריים, 18 גני ילדים ו־5,000 מ"ר במכללת ספיר. לדבריה, הבנייה מבטון מייקרת את המבנים הקיימים בכ־30%, אך ההחלטה לבנות בתי ספר שכל הקירות והתקרות בהם מבטון בעובי 40 ס"מ נבעה גם מלחץ ההורים.

 

איקה פלג, מנכ"ל חברת פלרז, יצרנית גדולה של דלתות וחלונות ממוגנים, טוען ש"הלחץ הגדול שמרגישים עכשיו אינו בייצור השוטף, אלא דווקא בשירות. קוראים לנו לתקן דלתות וחלונות שספגו פגיעות. ייתכן שבהמשך זה ישתנה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x