$
בארץ

ועדת טישלר ממליצה: להוריד גיל הפרישה מצה"ל ולבטל פנסיית הגישור

הוועדה שהקים משהב"ט לבחינת תקציב הביטחון, ממליצה להעמיד את גיל הפרישה מצה"ל על 45-40 ובמקום פנסיית הגישור לתת מענק שיחושב לפי השכר הממוצע במשק. האוצר הציע להעלות את גיל הפרישה ל-50

הדר קנה 12:0519.08.12

במסיבת עיתונאים של משרד הביטחון שנערכת כעת הציגו נציגי הוועדה לבחינת תקציב הביטחון, ועדת טישלר, את מסקנותיהם. בין המסקנות - גיל הפרישה מצה"ל יעמוד על 45-40, ולא כפי שהציע האוצר להעלותו לגיל 50.

 

יו"ר הוועדה, פרופ' אשר טישלר, אמר במסיבת העיתונאים: "עד לאחרונה עמד גיל הפרישה הממוצע של קצינים בצה"ל על 45. זה לא סוד שקיימת ביקורת ציבורית על פנסיית גישור לפורשי צה"ל שהיא אינה הוגנת ולא שויונית. לא היה ברור אם לעלות את גיל הפרישה זה בהכרח יעיל יותר. החלטנו לבטל את פנסיית הגישור ולתת מענק שיחושב לפי השכר הממוצע במשק, גיל הפרישה, הסתברות תעסוקה בשוק הפרטי".

 

מסיבת עיתונאים של ועדת טישלר לבחינת תקציב הביטחון.  דוד תדמור (מימין) פרופ' אשר טישלר ודני מרגלית מסיבת עיתונאים של ועדת טישלר לבחינת תקציב הביטחון. דוד תדמור (מימין) פרופ' אשר טישלר ודני מרגלית צילום: אוראל כהן

 

פנסיית גישור היא התחייבות למימון פנסיה לאנשי הקבע מיום פרישתם מהצבא ועד הגיעם לגיל פרישה. וכאשר גיל הפרישה הממוצע צפוי להיות 46, מדובר ביותר משני עשורים. את ההוצאה הגבוהה של ההסכם מ-2008 מממן האוצר באמצעות תוספת תקציבית. זו באה לידי ביטוי בהיקף ההתחייבויות של הממשלה לפנסיות תקציביות.

 

בהמשך דיבר טישלר על הפרק הדן בהערכת גודלו הנכון של תקציב הביטחון בשנים 2017-2013. הוועדה הגיעה למסקנה כי התקציב שנקבע על ידי ועדת ברודט הוא תקציב ראלי ויש לתרגמו לתקציב שנתי במחירים שוטפים על ידי שימוש במדדים מתאימים.

 

עוד אמרה הוועדה כי במקרים בהם מטילה הממשלה על צה"ל מטלה שאיננה נמציאת המתווה הרב שנתי שלו או שאיננה ביטחונית במהותה (כמו בניית אולפנה, בניית הגדר וכ') עליה לתת לצה"ל תוספת לתקציב הזהה לפעולה של הממשלה או להשית על צה"ל את העלות, אך במקרה זה לציין במפורש אלו משימות צה"ל צריך לוותר או לצמצם ולדון במפורש במשמעות הביטחונית של צמצום או וויתור זה.

 

כמו כן קבעה הוועדה כי על משרד הביטחון והאוצר להציג לממשלה בכל שנה תקציב עשר- שנתי - על פי העקרונות של ועדת ברודט. לדברי חברי הוועדה, תקציב מתגלגל כזה הכרחי כדי שמשרד הביטחון יפעל באופן עקבי ויעיל.

 

חברי הוועדה בנוסף לפרופ' אשר טישלר כללו את ד"ר אורנה ברי, עו"ד דודי תדמור, רו"ח דני מרגלית ורו"ח גד סומך. הוועדה עסקה בארבעה נושאים: מודל פרישה חדש של קצינים בצה"ל, תקציב מו"פ, מעבר צהל לבסיסי הנגב והערכת גודלו הנכון דל תקציב הביטחון בשנים 2017-2013.

 

משרד האוצר בתגובה לוועדת טישלר: "מוזר שמערכת הביטחון מקיימת, לדבריה, 'ועדה סודית' לתקציב הביטחון ללא השתתפותם של נציגים ממשרד האוצר וממשרד ראש הממשלה. מכיוון שכך, לא ניתן להתייחס ברצינות לוועדה שהוקמה מטעם... ושמסקנותיה נתבקשו מראש".

 

תגובת משרד הביטחון לטענות משרד האוצר: "צר לנו על כך שמשרד האוצר אינו מתמודד עניינית עם דו"ח שחובר על ידי אנשי מקצוע מובילים בתחומם, ובמקום זאת עושה שימוש בסיסמאות שאינן נכונות. הטענה בדבר אי השתתפות אנשי האוצר בדיוני הוועדה מופרכת, שכן החשבת הכללית וס' הממונה על התקציבים והממונה על תקציב הביטחון באוצר,  מאיר בינג, הופיעו בפני הועדה ולכן הטענה כאילו אנשי משרד האוצר לא הופיעו מול הועדה אינה נכונה". 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x