$
בארץ

שנה להסכם הרופאים: גידול בכמות המתמחים במקצועות במצוקה

עוד עולה מנתונים שמסרה ההסתדרות הרפואית, כי 180 רופאים בחרו לעבור לפריפריה בעקבות ההסכם

מיקי פלד 20:4909.08.12

בעוד כשבועיים ימלאו שנה להסכם בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר, זה שבעקבותיו פרץ מרד המתמחים הגדול של בתי החולים במרכז הארץ, בטענה כי ההסכם רק יירע את מצבם. אולם, נתונים של ההסתדרות הרפואית מראים כי גם אם ההסכם עוד לא הציל את הרפואה הציבורית, כפי שהצהירה ההסתדרות בתחילת המשא-ומתן, שיפור ניכר אכן נרשם.

 

 

הפגנה של המתמחים הפגנה של המתמחים צילום: אביגיל עוזי

 

השיפור המהותי ביותר הוא במעבר של רופאים צעירים להתמחות במקצועות בהם יש מצוקה קשה של כח אדם: רפואת ילודים ופגים, טיפול נמרץ והרדמה, פנימית, גריאטריה, ילדים, כירורגיה כללית, פתולוגיה, פסיכיאטריה של הילד והמתבגר, רפואה דחופה, פיזיקאלית ושיקום, ורפואה גרעינית. כמו כן, 180 רופאים בחרו לעבור לפריפריה. ההסכם קבע כי רופא שבוחר להתמחות במקצוע במצוקה וגם עובר לפריפריה כיול לקבל מענק של עד 350 אלף שקל. לגבי כלל הרופאים, ההסכם הביא לגידול שכר ממוצע של כ-12%.

 

התוספת המשמעותית ביותר היא של מתמחים ברפואת יילודים ופגים (ניאונטולוגיה). אם ב-2011 מספר המתמחים בתחום זה עמד על שלושה, עתה הוא עומד על 16. לכך עזרה תוספת שכר ממוצעת של 6,631 שקל בחודש ברוטו. 24 מתמחים נוספו למקצוע הגריאטריה מאז חתימת ההסכם בהשוואה ל-12 מתמחים חדשים שהתחלו התמחותם ב- 2010.

 

כמו כן, ההסכם קבע תוספת של 1,000 תקני רופאים בבתי החולים, מהם 400 כבר מומשו, 239 מהם בפריפריה. עם זאת, ההסכם עוד לא הצליח לשנות את מתכונת שבוע העבודה של הרופאים, שנחשבת לבעייתית מאוד. רופאים עדיין נדרשים באופן רשמי לשבוע עבודה של 6 ימים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x