$
משפט

"אלשיך לא תלך לשום מקום"

שופטים מבית המשפט המחוזי ת"א מעריכים: "השופטת תיאבק על המשך כהונתה"

ענת רואה 09:0627.06.12
סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופטת ורדה אלשיך, לא מתכוונת לפרוש מרצונה מתפקידה בעקבות החלטת נציב תלונות הציבור על השופטים אליעזר גולדברג בפרשת הפרוטוקול המשופץ - כך אומרים שופטים בבית המשפט המחוזי בתל אביב. לדבריהם, הם עומדים בקשר עם אלשיך הנמצאת בימים אלו בחופשה בארה"ב וצפויה לחזור לארץ בתוך שבועיים.

 

לדברי שופט בכיר בבית המשפט המחוזי, "השופטת אלשיך מתכוונת להיאבק על זכותה להמשיך לכהן בתפקידה ואין לה כל כוונה ללכת לשום מקום. הנציב לא המליץ להדיח אותה וממילא אין לו סמכות להעביר אותה מתפקידה. השופטת אלשיך תגיע כמובן לפגישה שאליה זומנה עם נשיא בית המשפט העליון ולהערכתי היא מתכוונת להגיד לו חד וחלק: 'אדוני, אין לך שום סמכות לפטר אותי. סמכות כזו נתונה אך ורק לבית הדין המשמעתי ולוועדה לבחירת שופטים'".

 

פרשת הפרוטוקול המשופץ נחשפה ב"כלכליסט" בינואר 2012, ובמסגרתה התברר כי אלשיך הכניסה 36 תיקונים בפרוטוקול דיון שהתקיים בפניה, ואשר הועבר לאחר מכן כתלונה נגד עו"ד רפאל ארגז, שהתעמת עם אלשיך במהלך הדיון. לאחר פרסום החלטת הנציב, שקיבל את התלונות נגד אלשיך, דרשו כל ראשי הלשכה לסיים את כהונתה של אלשיך, כינסו מסיבת עיתונאים בנושא ופנו במכתב לגרוניס ולשר המשפטים פרופ' יעקב נאמן.

 

ההערכות היו כי בשיחת הבירור בין גרוניס לאלשיך הוא יבקש ממנה לפרוש מרצונה מתפקידה, תוך ניצול כל ימי השבתון והחופשה שעומדים לזכותה כך שבפועל הפרישה תימשך עוד חודשים ארוכים. אלא שכעת כאמור מתברר כי השופטת אלשיך אינה מתכוונת להסכים לפתרון מסוג זה ויתכן והיא מתכוונת להיאבק על המשך כהונתה כסגנית נשיא בית המשפט המחוזי.

 

אלשיך. נמצאת בחופשה בארה"ב אלשיך. נמצאת בחופשה בארה"ב צילום: עמית שעל

 

מיד לאחר שתשוב לארץ מתוכננים לאלשיך שני דיונים בתיקים שבהם היא מטפלת: דלק נדל"ן והקפאת ההליכים של עיריית טייבה. דיונים אלו ייערכו ב־16 ביולי. באותו יום יוצאים בתי המשפט לפגרת הקיץ שתסתיים ב־31 באוגוסט. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי בספטמבר 2012 נקבעו לאלשיך עשרות רבות של דיונים.

 

חוק יסוד השפיטה קובע כי לא ניתן לסיים כהונתו של שופט בניגוד לרצונו, אלא באחת משתי דרכים: האחת היא החלטה של הוועדה לבחירת שופטים ברוב של שבעה חברים לפחות, והשנייה היא על פי החלטה של בית דין משמעתי. בית הדין המשמעתי לשופטים הוא טריבונל שיושבים בו שופטים מכהנים או שופטים בדימוס, לפי מינוי של נשיא בית המשפט העליון, ולפי החוק מוקנות לו בעת בירור קובלנה "כל הסמכויות שיש לבית משפט מחוזי בעניין פלילי". הוועדה לבחירות שופטים היא גוף מינהלי המורכב מנציגי הממשלה והכנסת, נציגי השופטים ונציגי לשכת עורכי הדין.

 

במקביל לכך שהשופטת אלשיך מתכוננת כנראה להיאבק על זכותה להישאר בתפקידה, מחוז תל אביב בלשכת עוה"ד שהגיש את התלונה נגדה כבר הספיד את הקריירה השיפוטית שלה. בימים האחרונים הופץ הגיליון האחרון של המגזין "הפרקליטים" של המחוז, כשעל עמוד השער מתנוססת תמונה גדולה של אלשיך עם הכותרת "סוף הדרך".

 

יו"ר מחוז ת"א בלשכה, עו"ד אפי נוה, מסר בתגובה: "בשלב זה העניין מצוי על שולחנו של נשיא ביהמ"ש העליון, ממתין לטיפולו ולהחלטתו, ואין לנו ספק כי בסופו של יום תתקבל ההחלטה היחידה המתבקשת ממצב הדברים בעקבות החלטת הנציב".

 

השופטת אלשיך מסרה בתגובה באמצעות דוברת ביהמ"ש: "לא היו דברים מעולם". תגובת דוברת מערכת בתי המשפט: "כפי שנמסר בהודעה הפורמלית, השופטת אלשיך צפויה לשוב ארצה באמצע חודש יולי. עם שובה זומנה לנשיא ביהמ״ש העליון השופט אשר גרוניס. אין לנו מה להוסיף מעבר לכך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x