$
בארץ

אחרי יותר משנה של מאבק: מדריכי חסות הנוער יקבלו תוספות שכר

300 מדריכים בעמותת ענ"ב יקבלו תוספות שכר בסך כולל של 6.5 מיליון שקל לאחר מאבק שכלל שלוש שביתות. העובדים התאגדו תחת כח לעובדים, משום שההסתדרות לא ידעה כיצד להתמודד עם עובדי עמותות

מיקי פלד 15:1917.04.12

המאבק של עובדי עמותות חסות הנוער השתלם, כאשר שלשום בערב (א') נחתם הסכם קיבוצי ראשון ל-300 העובדים. ההסכם נחתם על ידי העובדים, ארגון כח לעובדים בו התאגדו ועמותת ענ"ב, המפעילה את מועדוני חסות הנוער מטעם משרד הרווחה כשירות מופרט בפועל. כח לעובדים אומרים כי עלות ההסכם עומדת

על כ-6.5 מיליון שקל לשנה והוא יהיה בתוקף לשלוש שנים, כאשר בסופם יחזרו הצדדים לשולחן המשא-ומתן לחתימת הסכם שכר שני.

 

מאבקם של עובדי חסות הנוער בשנה האחרונה לווה גם בשלוש שביתות, כל אחת מהן של מספר ימים. ההסכם הושג לבסוף בעזרת גישור של עו"ד מירב הלוי, הממונה האזורית על יחסי עבודה ממשרד התמ"ת. בשונה מההסתדרות, כח לעובדים מתמחה בטיפול בעובדי עמותות, שלאורך השנים הוזנחו על-ידי ההסתדרות אשר לא ניסתה לארגן את העובדים בהן ולא ידעה איך להסתדר עם הייחודיות של העמותות ביחסיה עם המדינה.

 

רק לפני כשנתיים הקימו בהסתדרות את האגף להתאגדות עובדים, שמנסה לתת מענה להתרחבות של ארגון כח לעובדים. עמותת ענ"ב ועמותות נוספות מפעילות יחד את חסות הנוער, העוסקים בטיפול מחוץ לבית בבני נוער הנמצאים במצבי סיכון שונים – עבריינים צעירים, קורבנות אלימות ונוער חסר בית. העמותה מקבלת תקציבים ממשרד הרווחה, ולמעשה נכנסה לנישה שהוזנחה על-ידי המדינה החל מתחילת שנות ה-90'.

 

ענ"ב מפעילה 18 מרכזים לבני נוער בסיכון ומצבי משבר. המדריכים בעמותה נוספת, אותות, מאוגדים גם הם באיגוד חסות הנוער תחת כח לעובדים, וממשיך להתנהל משא-ומתן להסכם קיבוצי בעניינם. משום שהעמותה לא נאלצה להתמודד במכרז של משרד הרווחה ולא קיבלה לידיה שירות שהופרט, העובדים אינם נחשבים עובדי קבלן.

 

במסגרת ההסכם שהושג, יקבלו המדריכים תוספת שכר ממוצעת של 25% שתינתן באופן דיפרנציאלי (תוספת אחוזים גבוהה יותר לבעלי ההכנסה הנמוכה). כך, רכזי הוסטלים יזכו לתוספת של כ-1,100 שקל לחודש, כאשר שכרם הנוכחי נע בין 4,500 שקל ל-5,700 שקל ברוטו בחודש. שכרן של עובדות המוגדרות כאמהות בית-מעבר יעלה מ-4,100 שקל ברוטו לחודש ל-5,500 שקל לחודש. עוד קובע ההסכם כי מדריכים יקבלו שכר התחלתי של 23 שקלים לשעה בלילה (לעומת 12 שקלים ללילה עד כה), ובשעות היום יעלה שכרם הממוצע ל-32 שקלים לשעה (לעומת 24 שקלים עד כה).

 

ההסכם גם מגדיר כי השכר כולו, כולל שעות נוספות, ייחשב לצורך הפרשות לפנסיה. כמו כן, אימהות הבית ומדריכים חדשים יקבלו לראשונה קרן השתלמות. תוספות השכר הושגו תודות לתוספת תקציב של כ-30 מיליון שקל ממשרד הרווחה ודרישת העובדים מהעמותות כי תוספת זו תנותב בעיקר לשיפור תנאי העובדים. בנוסף, ייאסר על העמותה לפטר באופן אוטומטי מדריכים לאחר חמש שנות עבודה ואז לשכור אותם מחדש.

 

"כמי שעובד בעמותה כשבע שנים, מדובר בהישג משמעותי לא רק בתנאי ההעסקה של העובדים אלא גם בטיפול הניתן לבני הנוער", אומר חבר הנהגת ועד עובדי ענ"ב אלברט סופר. "עד היום משך התעסוקה הממוצע למדריך היה שנתיים. דווקא בני הנוער הללו שזקוקים כל כך ליציבות בחייהם לא יכלו לפתח יחסי אמון עם מדריכים , בידיעה שמחר אינם כאן".

 

שי שער, מנכ"ל עמותת ענ"ב, אמר כי "אנחנו גאים על ההסכם שגיבשנו יחד עם נציגות העובדים. לאורך כל המו"מ חתרנו לשיפור תנאי העסקת העובדים תוך שמירה על פעילותה הייחודית והחשובה של העמותה ועל איתנותה. ההסכם שנחתם מביא לידי ביטוי את העקרונות הללו ואנו מברכים על כך".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x