$
בארץ

גם הגננות של משרד החינוך נגד יישום חוק חינוך חינם לגיל הרך

טוענות: אין להכניס 35 ילדים בגילאי 4-3 לגן אחד. ח"כ אלכס מילר: על משרד החינוך והרשויות המקומיות לתת עדיפות לילדים בעלי צרכים מיוחדים בקבלה לגני ילדים עירוניים

בעקבות הדיון הסוער בוועדת החינוך של הכנסת היום, ארגון גני הילדים הפרטיים בישראל ועמותת "גננות מחנכות" שהקימו גננות משרד החינוך, יצאו בקריאה משותפת שלא להכניס 35 ילדים בגילאי 4-3 לגן אחד. כפי שיקרה עם יישום חוק חינוך חינם לגיל הרך. 

 

שולמית ביסמנובסקי, דוברת

ארגון גני הילדים הפרטיים בישראל ומומחית לגיל הרך אמרה בדיון: "אנו מציעים לנצל את המשאבים הקיימים הן ברמת המבנים והן ברמת כוח האדם של הגנים הפרטיים ולהשקיע בתקצוב אישי להורים, להשקיע יותר בהדרכה, פיקוח וסיוע רפואי לילדים ולהוספת אנשי צוות בגנים. זו תהיה התרומה האמיתית והמשמעותית לילדים, להורים ולמדינה, הנשענת כל כולה על המשאב האנושי שבה".

 

"רוב הגננות הפרטיות לא תיכנסנה לפרויקט המעבר לציבורי", ציינה ביסמנובסקי, "כי הן לא מוכנות להסתכן ולהמר על תקצוב של 700 שקל. לכן – הפתרון היחיד הוא להעניק לכל הורה שובר אישי בגובה 700 שקל כדי שיוכל לממש אותו בכל גן שיבחר על פי צרכיו – אם בגן עירוני או בגן פרטי עם רישיון".

 

דורית חזן, גננת השייכת למשרד החינוך, הקימה השבוע את ארגון "גננות מחנכות" וזאת לאחר שחשה ביחד עם כ 130 גננות נוספות עד עתה, כי ההסתדרות לא מייצגת אותם כראוי מול משרד החינוך. חזן אמרה בדיון: "מספר הילדים המירבי המותר בכיתות בישראל הוא 35. מספר זה גבוה מהמקובל במדינות מפותחות בעולם המערבי. כדי לשפר את איכותם של הטיפול ושל החינוך הניתנים לילדים מומלץ להקטין את מספר הילדים בכיתה ולאמץ את ההעדפה המקובלת כיום - 16-14 ילדים בכיתה של בני 4-3".

 

יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו), אמר בדיון כי על משרד החינוך והרשויות המקומיות לתת עדיפות לילדים בעלי צרכים מיוחדים בקבלה לגני ילדים עירוניים. הוא ביקש ממשרד החינוך לבצע מיפוי ולהודיע לוועדת החינוך כמה ילדים בעלי צרכים מיוחדים לא שולבו בגנים העירוניים ואינם זכאים לחוק חינוך חובה חינם.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x