$
בארץ

טבע: "היכולת שלנו להיכנס לשוק תחליפי החלב מאוד מוגבלת"

נציגת טבע אמרה את הדברים בדיון בוועדת הכלכלה על הצעת החוק להפסקת מימון מחלקות היולדות על ידי מטרנה וסימילאק. טבע: "קשה לנהל את התחרות בסופרים"

גיל קליאן 14:1627.02.12

"היכולת שלנו להיכנס לשוק תחליפי החלב מאוד מוגבלת בגלל התהליך. אנחנו מבקשים שהמצב ייצא מקיפאון". כך אמרה היום (ב') הדר מרחב נאמן, מנהלת ה-OTC ומוצרי הצריכה בטבע ישראל המשווקת את התחליף נוטרליון, בדיון שהתקיים בוועדת הכלכלה  בהצעת החוק של ח"כ דני דנון להפסקת מימון מחלקות היולדות על ידי חברות תחליפי חלב האם לתינוקות. ברקע היתה הצעה מפתיעה של משרד הבריאות שנחשפה באתר "כלכליסט", שלפיה בתי החולים יוכלו להמשיך בהתקשרויות עם החברות - אך לא יוכלו לעשות זאת רק אם חברה אחת ויחוייבו לעבוד עם 2 חברות לפחות.

 

מרחב נאמן הסבירה, כי טבע  אינה מצליחה לחדור לשוק באמצעות רשתות השיווק לבדן. "האמהות פוסט טראומטיות והן לא רוצות לבחור לבד. אי אפשר להקל ראש במשמעות של תחליף החלב המחולק בבתי החולים - זה לא יוגורט. אנחנו בתור חברה שמנסה להיכנס לשוק הזה אנחנו מוצאים את עצמנו די חסומים", אמרה. "אנחנו זולים יותר מהמתחרים שלנו אבל זה לא משנה לאמא. השיקולים שלה זה לא המחיר. המכרזים לא מתקדמים כי תהליך החקיקה מתארך - השוק קפוא. לנהל את התחרות בסופרים זה קשה. זה קשה כי האמא בישראל קשה לה לקבל החלטה לבד והיא מסתמכת על הצוות הרפואי.

 

בינתיים, ללא הכרעה בסוגייה, ממשיכות מחלקות היולדות בבתי החולים את ההתקשרויות הקיימות עם מטרנה וסימילאק לאספקת תחליפי חלב - מכרזים חדשים אינם מפורסמים ובפועל דרכה של טבע לתוך המחלקות עם תחליף החלב שלה נוטרילון - חסומה.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ כרמל שאמה הכהן, ציין בתחילת הדיון כי "יש כאן שני אינטרסים סותרים - בתי החולים שלא רוצים לאבד הכנסה ומצד שני יש אינטרס ברור של הצרכנים. אני מזכיר התחייבות של יו"ר אסם דן פרופר שאמר שברגע שהחוק נכנס לתוקף הוא מוזיל באופן מיידי את מחיר המטרנה ב-9% וזה בשורה צרכנית אמיתית. אני גם מניח שזה לא ייעצר ב-9%".

 

מי שיצא להגנת השיטה בבתי החולים הוא פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל תל השומר, שאמר כי "יש לנו כבר היום פורמולת מזון לבקשת יולדת, אם באה יולדת ומבקשת סימילאק או מטרנה היא תקבל את מה שהיא ביקשה בלי קשר להתקשרות שלנו במכרז. אנחנו מפרסמים מכרזים על כל צורות המזון. אם אנחנו נותנים יוגורטים - ברור שזה פרסום כי יש תווית ובית חולים נותן וברור שזה בריא - אז אולי נרחיב את ההצעה לכל המזון בבתי החולים? לחיתולים אנחנו מפרסמים מכרז - הכל נעשה במכרזים".

 

לדברי רוטשטיין, "כמעט לכל מוצר שאנחנו קונים יש גם הנחות וגם בונוסים. יש תרופות שאנחנו מקבלים בחינם ובתוספת תשלום נוסף, יש מוצרי מזון שאנחנו מקבלים בשיטה הזאת - לפחות אצלנו 100% מההכנסות שלנו מהמכרזים חוזר לחולים שלנו ומשמש שנוכל לשרת אותם יותר. במקום לקנות מזון אני יכול לקנות תרופות יקרות יותר". רוטשטיין התנגד בתוקף להצעה - טען כי תפגע בהנקה ואמר כי "אנחנו לא מרוויחים כלום בהצעה הזאת. יש פה משחק סכום אפס. בית החולים יקבל פחות אז הוא גם ייתן פחות".

 

לאחר דברים אלה תקף נציג איגוד בתי החולים את ההבטחה של אסם להוזלת מחירי המטרנה, וטען כי החברה "מנסה לקנות את החוק". לדבריו הוסיפה ח"כ רחל אדטו כי הוזלת מחירי תחליפי החלב למעשה מעודדת את האמהות להניק פחות - והופכת את תחליפי החלב לנגישים יותר.

 

אריק משה, מנכ"ל ניאופרם השקעות (המשווקת של סימילאק), טען כי בניגוד לעמדת אסם - הכסף שהחברות יחסכו אם לא יצטרכו לשלם לבתי החולים יילך למאמצי שיווק של המוצרים ולא יוביל להנחות לצרכן. לדבריו, "ה-DNA שלנו הוא למכור כמה שיותר סימילאק. תהיה הסטה של כספים למשרדי הפרסום - לשיווק המוצרים. סימילאק זול ב-30% מארה"ב - וזה ועדת קדמי אומרת ולא אנחנו. איך זה מסתדר? כי יש תחרות חריפה. שלא ידברו איתנו על היעדר תחרות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x