$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט": "ליאורה רצתה לקנות את דורון בתנאי שלא יערער על הצוואה"

מאבק גרסאות על הנסיבות שבהן הוציא יולי עופר את בנו דורון מהצוואה והוריש את כל נכסיו לבתו ליאורה. מקורב למשפחה טוען כי במועד השינוי יולי "כבר בקושי ראה או שמע", אך מקורב אחר טוען שזהו שקר: "הכל אמוציות, דורון כבר קיבל נכסים במיליארד דולר"

הדר קנה 06:5926.10.11

"לפני מותו של יולי עופר היה משא ומתן בין ליאורה ודורון, במטרה שהיא תקנה אותו החוצה. אבל המו"מ לא עלה יפה, בגלל דרישה מצד ליאורה כי דורון לא יתקוף את צוואת אביהם לאחר מותו. הדרישה הדליקה נורה אדומה אצל דורון" - כך סיפר ל"כלכליסט" מקורב למשפחת עופר. לדברי המקורב, דורון לא פנה אל אביו בנושא הצוואה, משום שהמו"מ התקיים חודש־חודשיים לפני מותו ומצבו הרפואי לא אפשר לשוחח על כך.

 

בין ליאורה ודורון עופר ישנו סכסוך מר שהתגבר בשבועות האחרונים, לאחר מות אביהם. לפני כשבועיים התפרסם כי עופר ז"ל הוריש את כל מניותיו בעופר השקעות (36.7%) לליאורה בלבד, כשהוא מותיר את בנו דורון מחוץ לצוואה, עם 15% בעופר השקעות שכבר היו ברשותו. בסביבתה של ליאורה טוענים כי החלוקה הלא־שוויונית נועדה לתקן "עוול היסטורי" שגרם יולי עופר לבתו, כשהעמיד את אחיה דורון בחזית ניהול עסקיו והעביר לו נכסים רבים עוד בחייו.

 

כדי לטפל בסוגיה הצטיידו הצדדים בעורכי דין מהשורה הראשונה: ליאורה שכרה את עוה"ד דורי קלגסבלד ואפי פרי, דורון שכר את עוה"ד אלקס הרטמן ויוסי מנדלסון, ורותי, אלמנתו של יולי עופר, שכרה את עו"ד אבנר זינגר.

 

דורון וליאורה עופר דורון וליאורה עופר צילום: משה שי, ורדי כהנא

 

לדברי המקורב למשפחה, "הדרישה שדורון יוותר על כל תביעה נגד הצוואה גרמה לו להבין שיש בעיה עם הצוואה, ואז התפוצץ המשא ומתן. עו"ד צבי אפרת הוא זה שערך את הצוואה החדשה, כשהצד של דורון כלל לא ראה אותה". הוא מוסיף כי בין הצוואה הראשונה, שנחתמה באפריל 2008 וחילקה את הרכוש שווה בשווה, לבין הצוואה השנייה, שנערכה בנובמבר 2008 ובה הוענקו כל האחזקות לליאורה, לא קרה דבר להוציא הידרדרות משמעותית במצבו הרפואי של עופר. "בתקופה זו הוא כבר בקושי ראה או שמע".

 

חבר קרוב של יולי עופר טוען שהדברים אינם נכונים: "מקורבו של דורון משקר במצח נחושה. כל הסיפור פה הוא בגלל אמוציה של בן אדם שאבא שלו הוציא אותו מהירושה, לאחר שנתן לו עוד בחייו נכסים בשווי של מיליארד דולר. יולי עופר היה צלול כשחתם על הצוואה, והיו בחדר עדים מהבכירים בארץ, כולל עו"ד צבי אפרת ואיש העסקים איתן ורטהיימר, שאין איש שמפקפק ביושרו. אם היה מו"מ, הוא התפוצץ רק כי דורון דרש מחיר שאף אחד לא היה מוכן לתת לו".

 

לדברי המקורב לדורון, "זה לא נכון שליאורה קיבלה פחות מדורון לאורך השנים. המשפחה של ליאורה - כולל הגרוש שלה אודי אנגל וילדיה - קיבלה בדיוק את מה שדורון קיבל". עוד הוא אומר כי הטענה שליאורה קיבלה יותר בגלל הצלחתה בעסקים אינה מבוססת: "דורון הצליח מאוד בעסקיו. כל הלכלוכים על כישלון של דורון בניהול הם ספין, ונועדו לשרת מטרה מאוד מסוימת".

 

חברו הקרוב של יולי עופר תוקף בחזרה: "אנשיו של דורון מבינים שאין להם קייס, ולכן הם עושים 'תמות נפשי עם פלישתים' ומשקרים על גבי העיתונים. ליאורה היא אשה מוכשרת שעבדה מבוקר ועד לילה והבריאה את עסקיו של אביה, ולכן אביה החליט להעניק לה את הירושה. ליאורה לא אשמה שבעלה לשעבר, אודי אנגל, קיבל נכסים מאבא שלה".

 

המקורב לדורון מעריך כי למרות הטונים הגבוהים הפרשה תסתיים בפשרה. "בסוף לא תהיה ברירה. ליאורה, דורון ונציגיהם יצטרכו לשבת ולסגור את העניין. אם יתפתח ריב אחים, המניות של החברה יוקפאו ויהיה חוסר ודאות גדול. זה מהלך טבעי והם יצטרכו לשבת". לדברי המקורב, התנגדותו של דורון עופר לבקשת בנק ישראל להפריד בין אחזקות עופר השקעות בבנק מזרחי ובמליסרון, נעשית רק על רקע הסכסוך: "דורון מעולם לא התנגד לפיצול בין האחזקות. הוא פשוט מנסה לשמור על הזכויות שלו".

 

בשלב זה עדיין לא נקבעה ישיבת פישור וטרם מונה מנהל עיזבון. מצדה של ליאורה עופר ביקשו למנות לתפקיד את עו"ד אפרת, אך דורון מתנגד למהלך.

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x