$
בארץ

המדינה פנתה לבית הדין הארצי לעבודה נגד התפטרות המתמחים;הדיון הערב

המדינה מבקשת להוציא צווי מניעה להתפטרות ההמונית של המתמחים. המתמחים בתגובה: מכתבי ההתפטרות אישיים ואמיתיים; בית הדין קבע את הדיון בבקשה להערב בשעה 19:00

מארק שון 15:2801.09.11

המדינה הגישה הבוקר בקשה דחופה לבית הדין הארצי לעבודה כדי להוציא צווי מניעה להתפטרות ההמונית של המתמחים לרפואה הצפויה לצאת אל הפועל ביום א' הקרוב. על פי ההערכה מכתבי ההתפטרות של כ-1,000 מתמחים צפויים להיכנס לתוקף ומערכת הבריאות כבר עברה לנוהל חירום כדי להתמודד עם המצב.

בית הדין קבע את הדיון בבקשה להערב בשעה 19:00.

 

המדינה מכנה את ההתפטרות כצעד ארגוני, וטוענת בבקשה כי יש להוציא גם צו מניעה נגד עמותת מרש"ם המאגדת את פעילות המתמחים, בטענה שהיא שמעודדת "פעילות בלתי חוקית של רופאים הנחזית להיות פעילות של ארגון עובדים יציג, לרבות הפרת הצו של בית הדין לעבודה". כוונת המדינה היא לעמותה שפועלת

 

"מכתבי התפטרות קולקטיביים הם לא מכתבי התפטרות", טוענת המדינה, "הגשת "מכתבי התפטרות" כאמצעי לחץ להשגת השגים במסגרת יחסי עבודה קיבוציים הינו צעד ארגוני בלתי לגיטימי. פעולות מעין אלו יהפכו את סמכותם של בתי הדין לעבודה בענייני שביתות לאות מתה". המדינה טוענת עוד, כי "פעולות העמותה הינן למעשה קריאת תיגר כנגד שלטון החוק".

 

הרופאים המתמחים טוענים שמכתבי ההתפטרות שלהם אישיים ואמיתיים וכי ביום ראשון מרביתם מתכוונים שלא להגיע לעבודה. עם זאת, עשרות רופאים בבתי החולים של הדסה ושירות בריאות כללית כבר משכו בחזרה את מכתבי ההתפטרות שלהם.

 

ממשרד הבריאות נטען אתמול כי "מכתבי ההתפטרות נבחנו בהיבט המשפטי, במשרד המשפטים, אצל הממונה על השכר ובנציבות שרות המדינה. ההחלטה המשפטית שהתקבלה גובתה על ידי היועץ המשפטי לממשלה לפיה - מכתבי ההתפטרות אינם בתוקף”.

 

לדברי המשרד, מכיוון שההתפטרות לא תקפה, המתמחים שהגישו את המכתבים נחשבים כעובדים לכל דבר וסטטוס העסקתם לא השתנה, לפיכך הם מחויבים להתייצב לעבודה סדירה ביום ראשון. הודעה ברוח זו הועברה על ידי הנהלות בתי החולים למתמחים". לטענת המתמחים, התפטרות כל אחד מהרופאים שחתמו על המכתב היא אישית ולאחר שיקול דעת עצמאי, ובכוונתם לממש את ההתפטרות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x