$
בארץ

מסמך הדרישות של המאהל הירושלמי: "דורשים שינוי מהותי בסולם הערכים החברתי"

בעוד שבתל אביב עדיין לא הצליחו לנסח מסמך דרישות, מובילי המאבק בירושלים כבר ניסחו אחד כזה: "הדיור, החינוך, הבריאות והרווחה לא יופקרו עוד לתנאי השוק ולא יהיו נתונים להפרטה הפרועה לה אנו עדים בשנים האחרונות"

כתב כלכליסט 12:0202.08.11
בעוד שבמאהל המחאה התל אביבי עדיין לא הצליחו לגבש מכתב דרישות מהממשלה, בירושלים כבר הצליחו לנסח אחד כזה. תחת הכותרת "העם דורש צדק חברתי", קוראים המוחים לממשלת ישראל לכרות ברית עם העם.

 

"אנו דורשים שינוי מהותי בסולם הערכים החברתי. מהיום - יהא האדם וזכותו לחיים
בכבוד - במרכז", נכתב במסמך הדרישות. "אלו הם יסודות הקיום הבסיסיים עליה נשענת ברית האחריות בין הממשלה לעם: דיור, חינוך, בריאות ורווחה. תנאים אלו לא יופקרו עוד לתנאי השוק ולא יהיו נתונים להפרטה הפרועה לה אנו עדים בשנים האחרונות".

 

"אנו מחויבים להתנהלות אחראית ודמוקרטית", כתבו עוד מנסחי המסמך לפיכך אנו מציבים בזאת את עקרונות היסוד לשינוי ודורשים מהממשלה להציג את הצעדים המקצועיים המתאימים למבחן ציבורי פומבי. לא נשקוט עד לקבלת מענה מקיף לדרישתנו לחיים בכבוד במדינת ישראל".

 

בסעיף הדיור יש כמה דרישות: הסדרת חקיקה ראשית לדיור בר השגה, שינוי שיטת שיווק הקרקעות במדינה, הפשרת חוק הדיור הציבור, האצת מימוש זכות הבנייה, בלימת הצעת חוק הוד"לים בכנסת וטיפול בבעיית דירות תושבי חוץ.

 

בסעיף המדיניות הכלכלית, מנסחי מסמך הדרישות מבקשים מהממשלה להנהיג מיסוי צודק שימנע פגיעה בהכנסות המדינה והטבות מופרזות לבעלי אמצעים מחד, ויאפשר הוזלה משמעותית בעלות המחיה מצד שני. עוד הם דורשים לחזק את מעמד העובד על ידי אכיפת חוקי ולשנות את תפיסת ההפעלה התקציבית- הגדלת התקציב בהדרגתיות לטובת מימון צרכי המדינה.

 

בסעיף החינוך דורשים המוחים חקיקת חוק חינוך חינם מגיל שלושה חודשים, אימוץ שכר המורים וגודלי הכיתות לפי ממוצע ה-OECD, הקטנת ההפרטה במערכת החינוך וחלוקה דיפרנציאלית של תקציב החינוך לפי מעמד סוציו-אקונומי של התלמיד.

 

בסעיף הבריאות הדרישות הן הגעה מיידית להסכם שיבטיח טיפול בכוח האדם במערכת הרפואית, גיבוש תוכנית חירום להצלת חיזוק הרפואה הציבורית והתחייבות מעוגנת תאריך יעד לכינון מהלך לקידום הרפואה בפריפריה.

 

גם הרווחה לא נשמטה מהרשימה, והדרישות לגביה הן, בין היתר, הפחתת העומסים באמצעות הגדלת תקני כוח האדם והשוואת תנאים של מסגרות מופרטות לאלו הציבוריות. עוד דורשים המוחים בלימת הפרטת מוסדות רווחה ובריאות הנפש

וחקיקה המעגנת את סל שירותי הרווחה לאזרח.

 

בסיום מסמך הדרישות כותבים מובילי המאבק: "דרישותינו מופנות לא רק לממשלת ישראל אלא גם לאזרחי מדינת ישראל. המאבק על דמותה של מדינת ישראל אינו מאבק של שבועות וגם לא של חודשים. אנו בטוחים בצדקת הדרך וביכולת להשיג שינוי אמיתי בסדר החברתי הקיים וקוראים לכם להתמסר למאבק ארוך וממושך על חברה צודקת בה כבוד האדם הוא ערך היסוד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x