$
בארץ

הבנקים הגדולים הגבילו את הבונוס השנתי

בנק ישראל הציב ב-2009 עקרונות מנחים להסדרת מדיניות התגמול, והבנקים גיבשו תוכניות תגמול חדשות שעליהן דיווחו במהלך 2010

תומר זלצר 06:5717.02.11

ב־2009 העמיד בנק ישראל על סדר היום את נושא הסדרת מדיניות התגמול בבנקים. המפקח על הבנקים לשעבר רוני חזקיהו הציב עקרונות מנחים, והבנקים גיבשו תוכניות תגמול חדשות שעליהן דיווחו במהלך 2010. במכתב ששלח חזקיהו לבנקים באפריל 2009 הוא ציין כי "הסדרי תגמול בלתי הולמים הנם אחד הגורמים הבולטים שהובילו להיווצרותו של המשבר הנוכחי בעולם". חזקיהו קבע תשעה עקרונות למדיניות תגמול נאותה בבנקים ובהם התאמת התגמול למדיניות ארוכת־טווח; אי־עידוד לקיחת סיכוני יתר; מתן תמריצי תגמול שיאזנו בין התשואה לבין הסיכון; והפעלת הליכים קפדניים של פיקוח ובקרה על מדיניות התגמולים.

 

במרץ 2010 היה בנק לאומי הראשון שפרסם את מדיניות תגמול הבכירים המעודכנת שלו, לאור הנחיות בנק ישראל. התוכנית כללה שני אלמנטים חדשניים: אפשרות לבונוס שלילי ופריסת תשלומי הבונוס השנתי על פני שלוש שנים. לפי

מה דעתך על מניית פועלים:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

התוכנית, היקף המענק השנתי הכולל לבכירי לאומי (יו"ר, מנכ"לית ו־11 חברי הנהלה) לא יעלה, בכל מקרה, על 30 מיליון שקל.

 

בסוף אוגוסט פרסם בנק הפועלים את מדיניות התגמול המעודכנת שלו, שכוללת אף היא אפשרות ל"מענק שלילי" ופורסת את תשלומי הבונוס על פני מספר שנים. על פי הערכות, היקף הבונוס השנתי המרבי לבכירי הבנק יעמוד על כ־22 מיליון שקל.

 

לאחרונה פרסמו גם בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי תוכנית תגמול מעודכנת לבכירים. בבנק מזרחי טפחותקיימת מדיניות תגמול שונה. חברי ההנהלה בבנק אינם זכאים למתן בונוס שנתי, אלא מקבלים תוכניות אופציות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x