$
בארץ

דן פרופר: " האסיפה הכללית לא יכולה להיות הגוף שיכריע בעניין השכר"

יו"ר אסם תקף בכנס של הפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א את ההצעה להעביר את הדיון בסוגיית שכר הבכירים לאסיפה

הדר קנה 19:4903.01.11

"מי שרוצה לקבוע שהאסיפה הכללית היא שתכריע בנוגע לשכר בכירים, לא מבין לאן הוא נקלע", כך אמר דן פרופר יו"ר קבוצת אסם בפאנל בנושא תגמול בכירים של להב - הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.

 

 

 

פרופ' יוסי גרוס שהנחה את הפאנל הסביר כי משברים יוצרים רגולציה: "המשבר האחרון הוביל לתיקון בשכר הבכירים". הוא העלה בפני הפאנל את השאלה: האם יש מקום לדרישה שחמשת נושאי משרה בכירים יבואו לפני האסיפה הכללית?

 

עו"ד דוד חודק ענה על השאלה ואמר כי " לא צריך להביא את חמשת הבכירים לאישור האספה הכללית. זוהי צריכה להיות החלטה של הדירקטוריון. אולי אחת לשלושה שנים אפשר להביא לאישור האסיפה הכללית ודי בכך ואין צורך לאשר שמית ולשים אותם במוקד הציבורי. צריך להמעיט בזה ולא להרבות".

 

פרופר אף התנגד גם לאישור על ידי האסיפה ואמר כי "אני חושב שמי שרוצה לקבוע שהאסיפה הכללית היא שתכריע לא מבין לאן הוא נקלע. נגיד שאני רוצה לקבל לעבודה מישהו ואני מציע לו שכר אבל אומר לו קודם הדירקטוריון יקבע שכר ואז נפרסם את שמך ושכרך בעיתונות ותהיה אסיפה כללית ושם יאשרו את שכרך או שלא. זה לא יעיל ולא יעבוד. ברגע שעמיתים רואים את השכר בעיתונות זה יוצר לחץ על קבוצות שהם קטנות משלנו. האסיפה הכללית לא יכולה להיות הגוף שיכריע בעניין השכר. אני מאמין באחריות דירקטורים".

 

רו"ח הילי קרייזלר מקסלמן וקסלמן אמרה כי: "יש שכר חודשי קבוע ויש מעניקים ואופציות. ככל שעולים בשווי החברות רואים מגמה בעולם שהשכר הקבוע הוא 20% מגובה התגמול וכל השאר זה בונוסים ואופציות. בישראל המגמה טיפה שונה ותלויה בגודל החברה".

 

 

 

פרופר אמר בהקשר זה כי "אחד הקריטריונים החשובים בקביעת הבונוס הוא השגת יעדים רב שנתיים. לגבי אופציות מצד אחד זה ארוך טווח ונשמע מצוין , אך זה לא קשור לביצועי החברה אלא לביצועי המניה ואין קשר בין הדברים. יש דרכים להעלות את ערך המנייה וכבר היו דברים מעולם. מה גם שיש חברות שנותנות אופציות לדריקטוריום ואז יש מוטיבציה לעלות את ערך המניה. לכן הענקת אופציות לדירקטורים זה דבר פסול בעיני וצריך לתגמלם לפי ערך החברה ולא המניה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x