$
בארץ

השותפות בקידוח "תמר": הפעילות המסחרית נעצרה

חמש השותפות במאגר מגיבות לדברי שר התשתיות עוזי לנדאו, לפיהם "פיתוח המאגר נעצר כליל מאז פרסום מסקנות ועדת ששינסקי"

ליאור גוטמן 19:5121.11.10

שותפות קידוח הגז "תמר" התייחסו הערב לראשונה להצהרת שר התשתיות לנדאו מהיום (א'), לפיה "פיתוח שדה הגז תמר הוקפא כליל".

 

בתגובה שנשלחה מטעם כולן נאמר ש"מחמת ההשלכות השליליות הצפויות להמלצות הביניים של ועדת ששינסקי, אם תאומצנה, וכתוצאה מאי הוודאות שנוצרה בעקבותיהן, נעצרה הפעילות המסחרית של פרויקט 'תמר' ולא נחתמים הסכמים עם לקוחות". הקביעה לפיה הפיתוח הטכני הוקפא נותרה ללא אישוש של אף אחת מחמשת השותפות במאגר.

עוזי לנדאו עוזי לנדאו צילום: טל שחר

 

הדילמה הגדולה של שותפות הגז התעוררה היום בשעות הצהרים, עת משרד התשתיות הפיץ את המכתב שנשלח לרה"מ נתניהו שם דורש לנדאו הענקת ערבות מדינה ליזמים למען אלו יוכלו להשיג את המימון הדרוש לפיתוח המאגר.

 

לנדאו חשש שמסקנות הביניים של ועדת ששינסקי, שמשנות מהותית את מתווה המימון של השותפות בשל החלת מס ייעודי ופרוגרסיבי על מכירת הגז בפועל, יקשו על החברות לגייס את ההון הדרוש (3 מיליארד דולר) ובכך תפתח הדרך ליצירת עיכוב בהבאת הגז שדרוש להפעלת תחנות כוח.

 

ניסוח התגובה של שותפות מאגר תמר ממקם אותן בפוזיציה נוחה של "לצאת טוב עם כולם": מצד אחד הן ממשיכות את הקו הכללי שהתווה לנדאו, לפיו מסקנות הוועדה עלולות לעכב את הבאת הגז לישראל מעבר לינואר 2013, ומצד שני הן משאירות עמימות כללית ביחס לפיתוח הכללי והטכני של המאגר, כלומר הנחת צינורות החיבור בין "תמר" ל"ים תטיס", אכסון הציוד בנמל חיפה, תכנון הגדלת יכולת הטיפול של נקודת הקליטה באשדוד וכיוב'.

 

למעשה, מדובר בשני מסלולים נפרדים שנעו עד היום במקביל - השותפות כבר חתמו בשנה וחצי האחרונה על מזכרי הבנות לאספקת גז עם חברת החשמל, מפעלי סילקט שבדימונה וחברת דליה אנרגיות שמקימה תחנות כוח באזור צפית, כאשר החתימה על מזכרי ההבנות נעשתה בתקופה בה הפיתוח הטכני של המאגר טרם החל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x