$
בארץ

בדיקת "כלכליסט": האוצר שכח את הוועדה, נשים יפרשו רק בגיל 64

לפני שש שנים הועלה גיל היציאה לפנסיה לנשים ל־62, ונקבע כי אם ועדה ציבורית לא תגיש מסקנות עד יוני 2011, גיל הפרישה יועלה אוטומטית ל־64. הבעיה: הוועדה עדיין לא קמה

מיקי פלד 06:5904.10.10

בעוד שבצרפת יוצאים מיליונים לרחובות בעקבות העלאת גיל היציאה לפנסיה, בישראל אף אחד לא מודע לכך שגיל הפרישה לנשים עומד לעלות.

 

שש שנים לאחר שהוחלט להעלות את גיל הפרישה מ־60 ל־62, מתברר כי רוב הנשים העובדות כיום יפרשו רק בגיל 64. אלא אם האוצר יקים ועדה ציבורית שתחליט אחרת, מה שלא נעשה עד כה.

 

הוועדה הציבורית הנ"ל מופיעה בחוק מ־2004 שאישר את העלאת גיל הפרישה. חוק המסובך, כך מתברר, מכיל סעיף קטן שקובע כי ועדה שמורכבת מנציגי העובדים, המעסיקים והממשלה צריכה להגיש את מסקנותיה לשר האוצר עד 30 ביוני 2011. לאחר מכן, על השר להגיש את המסקנות לאישור ועדת הכספים של הכנסת עד 30 בספטמבר. זו, בתורה, צריכה לאשר את ההצעה עד סוף השנה. אם אף אחד מהתהליכים בשרשרת לא יתרחש במועד, גיל הפרישה לנשים יועלה אוטומטית ל־64.

 

 

העלאת גיל הפרישה היתה יוזמה של האוצר ב־2003, בימיו של נתניהו כשר. עד אז גיל הפרישה נקבע בהסכמים קיבוציים בין ההסתדרות למעסיקים, כשגיל הפרישה לגברים עמד על 65 ולנשים על 60. נתניהו, במסגרת שאר רפורמות הפנסיה

שלו, החליט להעלות את גיל הפרישה לנשים וגברים ל־67. בעקבות לחץ של ההסתדרות והכנסת, הגיעו נתניהו ויו"ר ההסתדרות דאז עמיר פרץ לפשרה שגיל הפרישה לנשים יהיה 62. אבל הסעיף הקטן שנשתל בחוק השאיר פתח מילוט.

 

"האוצר נקט אז טקטיקה מאוד מתוחכמת", מספרת עו"ד דורית טנא־פרצ'יק, בעלת חברה לייעוץ פנסיוני ומי שהיתה ראש הלשכה המשפטית של האיגוד המקצועי בהסתדרות ב־2003. "החוק נכתב כמו הנחיות במשחק 'חפש את המטמון'. סעיף אחד מפנה לסעיף אחר, סעיף אחר מפנה לתוספת, התוספת מפנה לשנת לידה והקורא יוצא מבולבל לגמרי. לא במקרה החוק נכתב כפי שנכתב".

 

ממשרד האוצר נמסר: "בהתאם לחוק צפויה לקום ועדה ציבורית לבחינת הנושא", אם כי במשרד סירבו להתייחס לשאלה מדוע לא הוקמה ועדה כזו עד כה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x