$
קריירה

בלעדי ל"כלכליסט": עובדי המגזר הציבורי יוכלו לפדות ימי מחלה

לפי הבנות בין האוצר להסתדרות, יוכלו כל עובדי שירות המדינה והרשויות המקומיות לפדות את ימי המחלה מגיל 50 באופן מדורג. המטרה: להקל על פרישה מרצון של עובדים מבוגרים ולהגדיל את הפריון

מיקי פלד 06:5503.06.10

ההסתדרות ומשרד האוצר הגיעו להבנות שיאפשרו לכלל עובדי המגזר הציבורי לקבל כסף תמורת ימי המחלה שלהם, כך נודע ל"כלכליסט". כיום נהנים מהסדר דומה רק עובדי הפנסיה התקציבית במגזר הציבורי, כלומר אותם עובדים שהחלו לעבוד לפני 2003 ואשר המדינה היא זו המממנת את גמלת הפנסיה החודשית שלהם. להטבה זו צפויים להצטרף בקרוב כ־80 אלף עובדי שירות המדינה והרשויות המקומיות הנמצאים במסלול פנסיה צוברת, הדומה לזו של עובדי המגזר הפרטי.

 

כמו כן, על פי ההבנות המסתמנות בין האוצר להסתדרות, אופן פדיון ימי המחלה צפוי להשתנות, כך שיינתן מגיל 50 ועד גיל 57 באופן מדורג, בניגוד לזכות המלאה לפדיון הקיימת מגיל 55 לעובדי הפנסיה התקציבית כיום. הסכם בנושא עתיד להיחתם בקרוב בין יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עו"ד אבי ניסנקורן, לבין הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, לאחר קבלת אישור של אגף התקציבים במשרד האוצר.

 

 

האפשרות לפדיית ימי המחלה נועדה להילחם בתופעת "העובדים המתחלים" וכך להגדיל את פריון העבודה בשירות הציבורי. באמצעות הסדר זה, עובד יכול לצבור עד 30 ימי מחלה בשנה, ללא הגבלה למספר שנות עבודתו. כך, באופן תיאורטי, עובד בעל ותק של 30 שנה היה יכול לצבור 900 ימי מחלה. לפי ההסדר, כל 30 ימי מחלה שווים לסכום של שמונה ימי עבודה, ולכן עובד עם ותק של 30 שנה שהגיע לגיל 55 יהיה זכאי לשכר של 240 ימי עבודה.

 

להסדר הקיים היתה נקודת תורפה שהובילה לרצון לשנות אותו: הוא תמרץ עובדים מבוגרים להישאר בשירות הציבורי למרות רצונם לפרוש, שכן רק בגיל 55 הם יכלו לפדות את ימי המחלה. במקרים רבים, המדינה היתה צריכה לפצות עובדים שפרשו לפנסיה מוקדמת לפני גיל 55 על הפסד ההטבה. ההבנות החדשות קובעות כי עם הגיעו של עובד לגיל 50, הוא יהיה זכאי לפדות 12.5% מימי המחלה שלו, ואחוז זה יעלה באופן מדורג עד לגיל 57, אז יעמוד על 100%. ההסכם יחול על עובדי שירות המדינה והרשויות המקומיות, וכן על עובדי המוסדות הלאומיים, האוניברסיטאות וגופים אחרים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x