$
בארץ

מחקר בכנסת: עלות ההתנתקות למדינה - יותר מ-10 מיליארד שקל

סכום זה אינו כולל תשלום דמי אבטלה ודמי הבטחת הכנסה ששולמו למפונים על ידי ביטוח לאומי. עד כה עלתה ההתנתקות לאוצר 9.5 מיליארד שקל, כאשר יידרשו עוד כ-1.35 מיליארד כדי לסיים את הליך שיקום המפונים

תומר אביטל 11:3517.03.10

10.8 מיליארד שקל - זו העלות המוערכת של ההתנתקות מגוש קטיף וצפון השומרון לפי מחקר שנערך בכנסת, אותו הזמין ח"כ יעקב כץ. סכום זה אינו כולל תשלום דמי אבטלה ודמי הבטחת הכנסה ששולמו למפונים על ידי ביטוח לאומי. מרבית הסכום, כ-5.9 מיליארד שקל, תקצב את מעטפת ההתנתקות: הכוחות שהשתתפו

בפינוי, מינהלת סל"ע והוצאות ממשלה.

 

מהמחקר, שערכה מחלקת המחקר והמידע של הכנסת, עולה עוד כי העלות של תוכנית ההתנתקות עד כה עלתה לאוצר המדינה כ-9.5 מיליארד שקל. להערכת משרד האוצר, יידרשו עוד כ-1.35 מיליארד כדי לסיים את הליך שיקום המפונים. לטענת ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), סכום זה עומד בסתירה לסכום שאותו ציין ראש הממשלה באותה תקופה, אריאל שרון. שרון אמר כי עלות תוכנית ההתנתקות תסתכם ב-3-2 מיליארד שקל.

 

ח"כ אורי אריאל משתמש במחקר בכדי להצביע על כך שהתנתקות נוספת לא ריאלית מהיבט כלכלי. לפי חישוב שערך, על כל מפונה הוציאה המדינה כ-1.3 מיליון שקל. כ-300,000 איש, לא כולל מזרח ירושלים, גרים מעבר לקו הירוק. "הסכום המבהיל של 408,750,000,000 ש"ח שיידרש כדי לפנותם הוא יותר מהתקציב הכולל של מדינת ישראל" אמר הבוקר.

 

לדברי ח"כ אוריאל "רוב מפוני גוש קטיף עדיין גרים בבתים זמניים, בקראווילות דולפות ובישובים חסרי תשתית ראויה. אין ספק שמספרים אלו מהווים מכה לכל מי שחושב על גירוש נוסף ל-300 אלף תושבי יו"ש ומוכיחים כי אסור מכל בחינה שהיא – אנושית וכלכלית – לגרש יהודים מביתם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x